Niepolecani sprzedawcy z allegro/ebay/świstak/sklepy itd
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Niepolecani sprzedawcy z allegro/ebay/świstak/sklepy itd
Myślę ze taki temat ni byłby głupi zwłaszcza ze na pewno wielu z nas kupuje sporo rzeczy w sieci za pośrednictwem rożnych serwisów aukcyjnych , sklepów internetowych itd.
Może by to pomogło komuś i uchroniło od wydanych pieniędzy w błoto.
Jezeli temat się nie spodoba to można go usunąc ale mysle ze raczej idea jest jego dobra , zwłaszcza w przypadku zakupu równych czesci z róznych aukcji do samochodów gdzies sprzedajacy sie nie wywiązują z transakcji lub po prostu strasznie ją opózniają.
Ja co prawda nie kupowalem częsci ale toner do drukarki , pewnie wielu tez kupuje w sieci takie rzeczy więc przestrzege przed tym allegrowiczem ktory sprzedaje regenerowane tonery...
http://allegro.pl/show_user.php?uid=5969123&type=fb_all
Zakupilem toner jakoś przed świętami , dopiero dziś do mnie dotarł , zero kontaktu ze sprzedajacym , nie podał mi z początku gdzie miałem przelew dokonac... odezwał sie dwa dni temu ze nie otrzymal jeszcze wpłaty haha , poprosiłem o wysylkę za pobraniem i doszedł w ciągu dwóch dni kurierem. Nie zalezało mi na nim az tak bardzo poniewaz to do domowej drukarki więc olałem sprawe z poczatku , stwierdziłem ze odezwą sie to odezwą , nie odezwą to tez dobrze. Toner przyszedl ale jakoś wydruków pozostawia wiele do życzenia... wydruki jakies takie blade są , nie dodrukowuje z jednej strony... Obudowa toneru cała w proszku ze łapy po wyjęciu z pudelka miałem czarne. Wczesniej kupowałem w innej firmie regenerowany toner do firmowej drukarki i naprawde drukarka robi bardzo ładne , czytelne wydruki. Toner czyściutki jakby było nówka sztuka nigdy nie uzywany a tez regenerowany byl.
Może by to pomogło komuś i uchroniło od wydanych pieniędzy w błoto.
Jezeli temat się nie spodoba to można go usunąc ale mysle ze raczej idea jest jego dobra , zwłaszcza w przypadku zakupu równych czesci z róznych aukcji do samochodów gdzies sprzedajacy sie nie wywiązują z transakcji lub po prostu strasznie ją opózniają.
Ja co prawda nie kupowalem częsci ale toner do drukarki , pewnie wielu tez kupuje w sieci takie rzeczy więc przestrzege przed tym allegrowiczem ktory sprzedaje regenerowane tonery...
http://allegro.pl/show_user.php?uid=5969123&type=fb_all
Zakupilem toner jakoś przed świętami , dopiero dziś do mnie dotarł , zero kontaktu ze sprzedajacym , nie podał mi z początku gdzie miałem przelew dokonac... odezwał sie dwa dni temu ze nie otrzymal jeszcze wpłaty haha , poprosiłem o wysylkę za pobraniem i doszedł w ciągu dwóch dni kurierem. Nie zalezało mi na nim az tak bardzo poniewaz to do domowej drukarki więc olałem sprawe z poczatku , stwierdziłem ze odezwą sie to odezwą , nie odezwą to tez dobrze. Toner przyszedl ale jakoś wydruków pozostawia wiele do życzenia... wydruki jakies takie blade są , nie dodrukowuje z jednej strony... Obudowa toneru cała w proszku ze łapy po wyjęciu z pudelka miałem czarne. Wczesniej kupowałem w innej firmie regenerowany toner do firmowej drukarki i naprawde drukarka robi bardzo ładne , czytelne wydruki. Toner czyściutki jakby było nówka sztuka nigdy nie uzywany a tez regenerowany byl.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2013, 13:03 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: błąd w tytule wątku , literówki i ort.
Powód: błąd w tytule wątku , literówki i ort.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
Re: Nie polecani sprzedawcy z allegro/ebay/świstak/sklepy it
Allegro - sprzedawca Romka0001.
Kupowałem zestaw wkrętaków na świąteczny prezent dla brata. Przesyłka na święta nie dotarła. Po mojej mailowej interwencji próbowano mi wmówić że nie znam się na handlu i guzik o tym wiem. Przesyłka dotarła do mnie grubo po świętach - otrzymałem zestaw kompletnie inny niż zamawiałem, opakowanie było uszkodzone w sposób który wyklucza uszkodzenie na etapie jego dostarczenia przez kuriera. Po sprawdzeniu u kuriera druku ustaliłem że przesyłkę nadano dopiero po mojej interwencji mailowej więc sprzedawca wciskał kit że dawno już wysłany.
Po wystawieniu negatywa otrzymałem maila od jakiegoś użytkownika allegro że sytuacja u niego przedstawia się identycznie ....
Kupowałem zestaw wkrętaków na świąteczny prezent dla brata. Przesyłka na święta nie dotarła. Po mojej mailowej interwencji próbowano mi wmówić że nie znam się na handlu i guzik o tym wiem. Przesyłka dotarła do mnie grubo po świętach - otrzymałem zestaw kompletnie inny niż zamawiałem, opakowanie było uszkodzone w sposób który wyklucza uszkodzenie na etapie jego dostarczenia przez kuriera. Po sprawdzeniu u kuriera druku ustaliłem że przesyłkę nadano dopiero po mojej interwencji mailowej więc sprzedawca wciskał kit że dawno już wysłany.
Po wystawieniu negatywa otrzymałem maila od jakiegoś użytkownika allegro że sytuacja u niego przedstawia się identycznie ....
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: Transporter
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
To ja jeszcze dorzucę - psikuta68
No ja nie rozumiem, ludzie przecież sami sobie wybierają nicki.
Koleś wystawił skrzynię biegów do mojego nissanka, ja wygrałem aukcję za super okazyjną cenę, a on oczywiście skrzyni nie sprzedał.
Dawno to było, ale dobrze pamiętam. <30>
No ja nie rozumiem, ludzie przecież sami sobie wybierają nicki.
Koleś wystawił skrzynię biegów do mojego nissanka, ja wygrałem aukcję za super okazyjną cenę, a on oczywiście skrzyni nie sprzedał.
Dawno to było, ale dobrze pamiętam. <30>
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Czesto gęsto ludzie wystawiają towary których nie posiadają. Poszukiwałem obudowy filtra paliwa do doblo 1.3. Dopiero na 3 aukcji na której zakupiłem - dostałem towar. Okazało się że pozostali 2 sprzedawcy nie posiadali takowej. Oczywiście kasę zwracali, ale za to ja stracilem czas.
-
Piter
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Westfalia/mixt L/+1
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Dziś juz mi ciśnienie podskocyło, przez allegro w piątek kupiłem wkład lusterka we Wrocławiu specjalnie zadzwoniłem do gościa aby się upewnić, że zaraz po kupnie będę mógł odebrać towar na miejscu okazało się że pocałowałem klamkę bo sprzedającemu chciało się zacząć weekend o 13:30, ok przebolałem umówiłem się na dziś na 11, też klamke pocałowałem, spieszyłem się i nie miałem czasu nawet do niego zadzwonić z borutą, po 40min znów podjechałem na miejsce oczywiśie to samo, dzwonie do gościa, a gość mi próbuje wmówić, że mnie nie było to sobie poszedł, odparłem, że w takim razie on mi to przywiezie do domu bo nie mam zamiaru tracić czasu i pieniędzy na uganianie się za jakimś chińskim wkładem, powiedział abym chwile poczekał to podjedzie do sklepu, w końcu się jego doczekałem. Daje mi wkład ja chce przymierzyć, a on mi wyrywa to z ręki i mówi, że to bardzo ciężko się wkłada i zapewne się połamie bo to chiński szajs i będę mógł to przymierzyć dopiero jak zaplace. Jak można sprzedawać taki kupiasty produkt którego nie jesteśmy pewni. Sprzedjący to merkury-net a aukcja to http://allegro.pl/vw-t4-wklad-lusterka- ... 71048.html
Naprawdę odradzam- człowiek niepoważny!!!
Nie dajcie się naciąć na ten szmelc
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Temat dobry ,ale jak każdy kogoś dopisze ,to będzie kilka stron .Komu będzie się chciało szukać w każdym poście niepolecanego gościa?Wszyscy powinni być w pierwszym poście ,ale komu będzie się to chciało moderować?
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Piter kupowałem na początku wakacji też u tego sprzedawcy wkład asferyczny elektryczny, podgrzewany od kierowcy i jest super, jakość prawie jak oryginał !!!Piter pisze:Dziś juz mi ciśnienie podskocyło, przez allegro w piątek kupiłem wkład lusterka we Wrocławiu specjalnie zadzwoniłem do gościa aby się upewnić, że zaraz po kupnie będę mógł odebrać towar na miejscu okazało się że pocałowałem klamkę bo sprzedającemu chciało się zacząć weekend o 13:30, ok przebolałem umówiłem się na dziś na 11, też klamke pocałowałem, spieszyłem się i nie miałem czasu nawet do niego zadzwonić z borutą, po 40min znów podjechałem na miejsce oczywiśie to samo, dzwonie do gościa, a gość mi próbuje wmówić, że mnie nie było to sobie poszedł, odparłem, że w takim razie on mi to przywiezie do domu bo nie mam zamiaru tracić czasu i pieniędzy na uganianie się za jakimś chińskim wkładem, powiedział abym chwile poczekał to podjedzie do sklepu, w końcu się jego doczekałem. Daje mi wkład ja chce przymierzyć, a on mi wyrywa to z ręki i mówi, że to bardzo ciężko się wkłada i zapewne się połamie bo to chiński szajs i będę mógł to przymierzyć dopiero jak zaplace. Jak można sprzedawać taki kupiasty produkt którego nie jesteśmy pewni. Sprzedjący to merkury-net a aukcja to http://allegro.pl/vw-t4-wklad-lusterka- ... 71048.html
Może akurat tak trafiłeś, fakt, też musiałem na niego poczekać, ale to dlatego, że jeden miał już urlop, a drugi pracuje w nadzorze, a wkłady to ich dodatkowa robota :-)
Mają bardzo duży wybór wkładów i praktycznie do każdego auta i nie jestem powiązany w żaden sposób z tą firmą, żeby nie było <01>
-
Piter
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Westfalia/mixt L/+1
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
co nie zmienia faktu, że podejście do klienta i jakość tego co widziałem jest do niczego. :P
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
czasem jak coś szukam na allegro to trafiam na aukcję tego allegrowicza
http://allegro.pl/uszczelka-odplywu-tur ... 23130.html
Ta uszczelka u niego kosztuje 16,50zł gdzie w ASO kupilem ją za 2,70zł...
Ale to nie pierwsza aukcja na którą sie natykam , sprzedaje tez oryginalne blendy głosnika nowe w kieszeń drzwi w kwocie 76zl , gdzie w ASO kolo 47zł chyba jak dobrze pamietam są nowe...
http://allegro.pl/blenda-glosnika-zasle ... 76390.html
Kupowalem tez takie zabezpieczenie w aso , kosztowalo mnie coś koło 5 zł , ile u tego allegrowicza... zobaczcie sami...
http://allegro.pl/zabezpieczenie-przewo ... 52564.html
Ten prowadnik cięgna klamki w aso placilem niecale 3zl,
http://allegro.pl/klips-ciegla-klamki-v ... 78173.html
http://allegro.pl/uszczelka-odplywu-tur ... 23130.html
Ta uszczelka u niego kosztuje 16,50zł gdzie w ASO kupilem ją za 2,70zł...
Ale to nie pierwsza aukcja na którą sie natykam , sprzedaje tez oryginalne blendy głosnika nowe w kieszeń drzwi w kwocie 76zl , gdzie w ASO kolo 47zł chyba jak dobrze pamietam są nowe...
http://allegro.pl/blenda-glosnika-zasle ... 76390.html
Kupowalem tez takie zabezpieczenie w aso , kosztowalo mnie coś koło 5 zł , ile u tego allegrowicza... zobaczcie sami...
http://allegro.pl/zabezpieczenie-przewo ... 52564.html
Ten prowadnik cięgna klamki w aso placilem niecale 3zl,
http://allegro.pl/klips-ciegla-klamki-v ... 78173.html
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 59 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Re: Niepolecani sprzedawcy z allegro/ebay/świstak/sklepy itd
Przestrzegam co do robienia zakupów w sklepie internetowym agdkom.net
Zakupiłem u nich rejestrator trasy,ponieważ cena była przystępna(każdy chce kupić w dobrej cenie)więc kliknąłem.
Po przejściu do działu płace,dokonuję płatności i na tym się kończy kontakt ze sklepem.
Dostaje potwierdzenie wpłaty,fv proforma i informację od sprzedającego że po zakończonej transakcji i otrzymaniu przesyłki proszą o wystawienie pozytywnej opinii.
Jak to się mówi? Mądry Polak po szkodzie.
Pozdrawiam i omijajcie ten sklep.
Zakupiłem u nich rejestrator trasy,ponieważ cena była przystępna(każdy chce kupić w dobrej cenie)więc kliknąłem.
Po przejściu do działu płace,dokonuję płatności i na tym się kończy kontakt ze sklepem.
Dostaje potwierdzenie wpłaty,fv proforma i informację od sprzedającego że po zakończonej transakcji i otrzymaniu przesyłki proszą o wystawienie pozytywnej opinii.
Jak to się mówi? Mądry Polak po szkodzie.
Pozdrawiam i omijajcie ten sklep.
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Już dawno życie mnie nauczyło, tylko za pobraniem. Po stronie sprzedającego zostaje cały serwis, i zazwyczaj wszystko sprawnie i szybko. Co do jakości towarów, czasami straszna porażka. Zostaje 14 dni na zwrot.
Jak do tej pory, żaden forumowicz mnie nie zawiódł z jaką kolwiek transakcją. :)
Jak do tej pory, żaden forumowicz mnie nie zawiódł z jaką kolwiek transakcją. :)
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
o tym sklepie to w mediach nawet było że to firma na słupa postawionasłowik pisze:Przestrzegam co do robienia zakupów w sklepie internetowym agdkom.net
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
A jak widać,to sklep działa nadal w najlepsze i naciąga ludzi na niemałe pieniądze.
Że nikt w naszym kraju nie może się dobrać do dupy takim oszustom <30>
Że nikt w naszym kraju nie może się dobrać do dupy takim oszustom <30>
Ostatnio zmieniony 27 sty 2019, 10:31 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: nie cytuj w całość poprzedniego postu
Powód: nie cytuj w całość poprzedniego postu
-
Miklas
- Początkujący T4
- 7
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
A zgłosiłeś sprawę na policję? Jeśli tego nie zrobisz, to niby jak mają się komuś do czegoś dobrać?
Marek.
Marek.
-
słowik
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
Tak,sprawa zgłoszona,ale jak cała sytuacja się potoczy dalej to się dopiero okaże.
Odezwały się do mnie osoby które też zrobiły zakupy w tym sklepie,i nie jest nas mało.
Odezwały się do mnie osoby które też zrobiły zakupy w tym sklepie,i nie jest nas mało.