Niepolecani sprzedawcy z allegro/ebay/świstak/sklepy itd

Linki do tutoriali, filmików, schematów – kopalnia z zewnątrz.
ODPOWIEDZ
Sterciu
Ekspert T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Niepolecani sprzedawcy z allegro/ebay/świstak/sklepy itd

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

Myślę ze taki temat ni byłby głupi zwłaszcza ze na pewno wielu z nas kupuje sporo rzeczy w sieci za pośrednictwem rożnych serwisów aukcyjnych , sklepów internetowych itd.

Może by to pomogło komuś i uchroniło od wydanych pieniędzy w błoto.
Jezeli temat się nie spodoba to można go usunąc ale mysle ze raczej idea jest jego dobra , zwłaszcza w przypadku zakupu równych czesci z róznych aukcji do samochodów gdzies sprzedajacy sie nie wywiązują z transakcji lub po prostu strasznie ją opózniają.

Ja co prawda nie kupowalem częsci ale toner do drukarki , pewnie wielu tez kupuje w sieci takie rzeczy więc przestrzege przed tym allegrowiczem ktory sprzedaje regenerowane tonery...

http://allegro.pl/show_user.php?uid=5969123&type=fb_all

Zakupilem toner jakoś przed świętami , dopiero dziś do mnie dotarł , zero kontaktu ze sprzedajacym , nie podał mi z początku gdzie miałem przelew dokonac... odezwał sie dwa dni temu ze nie otrzymal jeszcze wpłaty haha , poprosiłem o wysylkę za pobraniem i doszedł w ciągu dwóch dni kurierem. Nie zalezało mi na nim az tak bardzo poniewaz to do domowej drukarki więc olałem sprawe z poczatku , stwierdziłem ze odezwą sie to odezwą , nie odezwą to tez dobrze. Toner przyszedl ale jakoś wydruków pozostawia wiele do życzenia... wydruki jakies takie blade są , nie dodrukowuje z jednej strony... Obudowa toneru cała w proszku ze łapy po wyjęciu z pudelka miałem czarne. Wczesniej kupowałem w innej firmie regenerowany toner do firmowej drukarki i naprawde drukarka robi bardzo ładne , czytelne wydruki. Toner czyściutki jakby było nówka sztuka nigdy nie uzywany a tez regenerowany byl.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2013, 13:03 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: błąd w tytule wątku , literówki i ort.
notri
Mistrz T4

15
Tematy: 43
Model:
Auto: Bestel > Business
podziekowal za post: 42 razy
otrzymal podziekowanie: 137 razy
Kontakt:

Re: Nie polecani sprzedawcy z allegro/ebay/świstak/sklepy it

Nieprzeczytany post autor: notri »

Allegro - sprzedawca Romka0001.
Kupowałem zestaw wkrętaków na świąteczny prezent dla brata. Przesyłka na święta nie dotarła. Po mojej mailowej interwencji próbowano mi wmówić że nie znam się na handlu i guzik o tym wiem. Przesyłka dotarła do mnie grubo po świętach - otrzymałem zestaw kompletnie inny niż zamawiałem, opakowanie było uszkodzone w sposób który wyklucza uszkodzenie na etapie jego dostarczenia przez kuriera. Po sprawdzeniu u kuriera druku ustaliłem że przesyłkę nadano dopiero po mojej interwencji mailowej więc sprzedawca wciskał kit że dawno już wysłany.
Po wystawieniu negatywa otrzymałem maila od jakiegoś użytkownika allegro że sytuacja u niego przedstawia się identycznie ....
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

14
Tematy: 29
Model:
Auto: Transporter
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
podziekowal za post: 139 razy
otrzymal podziekowanie: 235 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: rafflex »

To ja jeszcze dorzucę - psikuta68

No ja nie rozumiem, ludzie przecież sami sobie wybierają nicki.
Koleś wystawił skrzynię biegów do mojego nissanka, ja wygrałem aukcję za super okazyjną cenę, a on oczywiście skrzyni nie sprzedał.
Dawno to było, ale dobrze pamiętam. <30>
b8tz
Znawca T4

16
Tematy: 15
Model:
Auto: Transporter Kombi
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 30 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: b8tz »

Czesto gęsto ludzie wystawiają towary których nie posiadają. Poszukiwałem obudowy filtra paliwa do doblo 1.3. Dopiero na 3 aukcji na której zakupiłem - dostałem towar. Okazało się że pozostali 2 sprzedawcy nie posiadali takowej. Oczywiście kasę zwracali, ale za to ja stracilem czas.
Piter
Stały bywalec

15
Tematy: 7
Model:
Auto: Westfalia/mixt L/+1
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 17 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piter »

Dziś juz mi ciśnienie podskocyło, przez allegro w piątek kupiłem wkład lusterka we Wrocławiu specjalnie zadzwoniłem do gościa aby się upewnić, że zaraz po kupnie będę mógł odebrać towar na miejscu okazało się że pocałowałem klamkę bo sprzedającemu chciało się zacząć weekend o 13:30, ok przebolałem umówiłem się na dziś na 11, też klamke pocałowałem, spieszyłem się i nie miałem czasu nawet do niego zadzwonić z borutą, po 40min znów podjechałem na miejsce oczywiśie to samo, dzwonie do gościa, a gość mi próbuje wmówić, że mnie nie było to sobie poszedł, odparłem, że w takim razie on mi to przywiezie do domu bo nie mam zamiaru tracić czasu i pieniędzy na uganianie się za jakimś chińskim wkładem, powiedział abym chwile poczekał to podjedzie do sklepu, w końcu się jego doczekałem. Daje mi wkład ja chce przymierzyć, a on mi wyrywa to z ręki i mówi, że to bardzo ciężko się wkłada i zapewne się połamie bo to chiński szajs i będę mógł to przymierzyć dopiero jak zaplace. Jak można sprzedawać taki kupiasty produkt którego nie jesteśmy pewni. Sprzedjący to merkury-net a aukcja to http://allegro.pl/vw-t4-wklad-lusterka- ... 71048.html
Naprawdę odradzam- człowiek niepoważny!!!
Nie dajcie się naciąć na ten szmelc
orel11
Samodzielny mechanik

14
Tematy: 8
Model:
Auto: Caravelle
podziekowal za post: 11 razy
otrzymal podziekowanie: 37 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: orel11 »

Temat dobry ,ale jak każdy kogoś dopisze ,to będzie kilka stron .Komu będzie się chciało szukać w każdym poście niepolecanego gościa?Wszyscy powinni być w pierwszym poście ,ale komu będzie się to chciało moderować?
tommly
Specjalista T4

15
Tematy: 21
Model:
Auto: chwilowy brak T4
Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
podziekowal za post: 30 razy
otrzymal podziekowanie: 36 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: tommly »

Piter pisze:
Dziś juz mi ciśnienie podskocyło, przez allegro w piątek kupiłem wkład lusterka we Wrocławiu specjalnie zadzwoniłem do gościa aby się upewnić, że zaraz po kupnie będę mógł odebrać towar na miejscu okazało się że pocałowałem klamkę bo sprzedającemu chciało się zacząć weekend o 13:30, ok przebolałem umówiłem się na dziś na 11, też klamke pocałowałem, spieszyłem się i nie miałem czasu nawet do niego zadzwonić z borutą, po 40min znów podjechałem na miejsce oczywiśie to samo, dzwonie do gościa, a gość mi próbuje wmówić, że mnie nie było to sobie poszedł, odparłem, że w takim razie on mi to przywiezie do domu bo nie mam zamiaru tracić czasu i pieniędzy na uganianie się za jakimś chińskim wkładem, powiedział abym chwile poczekał to podjedzie do sklepu, w końcu się jego doczekałem. Daje mi wkład ja chce przymierzyć, a on mi wyrywa to z ręki i mówi, że to bardzo ciężko się wkłada i zapewne się połamie bo to chiński szajs i będę mógł to przymierzyć dopiero jak zaplace. Jak można sprzedawać taki kupiasty produkt którego nie jesteśmy pewni. Sprzedjący to merkury-net a aukcja to http://allegro.pl/vw-t4-wklad-lusterka- ... 71048.html
Naprawdę odradzam- człowiek niepoważny!!!
Nie dajcie się naciąć na ten szmelc
Piter kupowałem na początku wakacji też u tego sprzedawcy wkład asferyczny elektryczny, podgrzewany od kierowcy i jest super, jakość prawie jak oryginał !!!
Może akurat tak trafiłeś, fakt, też musiałem na niego poczekać, ale to dlatego, że jeden miał już urlop, a drugi pracuje w nadzorze, a wkłady to ich dodatkowa robota :-)
Mają bardzo duży wybór wkładów i praktycznie do każdego auta i nie jestem powiązany w żaden sposób z tą firmą, żeby nie było <01>
Piter
Stały bywalec

15
Tematy: 7
Model:
Auto: Westfalia/mixt L/+1
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Piter »

co nie zmienia faktu, że podejście do klienta i jakość tego co widziałem jest do niczego. :P
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

czasem jak coś szukam na allegro to trafiam na aukcję tego allegrowicza

http://allegro.pl/uszczelka-odplywu-tur ... 23130.html

Ta uszczelka u niego kosztuje 16,50zł gdzie w ASO kupilem ją za 2,70zł...

Ale to nie pierwsza aukcja na którą sie natykam , sprzedaje tez oryginalne blendy głosnika nowe w kieszeń drzwi w kwocie 76zl , gdzie w ASO kolo 47zł chyba jak dobrze pamietam są nowe...

http://allegro.pl/blenda-glosnika-zasle ... 76390.html

Kupowalem tez takie zabezpieczenie w aso , kosztowalo mnie coś koło 5 zł , ile u tego allegrowicza... zobaczcie sami...
http://allegro.pl/zabezpieczenie-przewo ... 52564.html

Ten prowadnik cięgna klamki w aso placilem niecale 3zl,
http://allegro.pl/klips-ciegla-klamki-v ... 78173.html
słowik
Stały bywalec

13
Tematy: 6
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 59 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Re: Niepolecani sprzedawcy z allegro/ebay/świstak/sklepy itd

Nieprzeczytany post autor: słowik »

Przestrzegam co do robienia zakupów w sklepie internetowym agdkom.net
Zakupiłem u nich rejestrator trasy,ponieważ cena była przystępna(każdy chce kupić w dobrej cenie)więc kliknąłem.
Po przejściu do działu płace,dokonuję płatności i na tym się kończy kontakt ze sklepem.
Dostaje potwierdzenie wpłaty,fv proforma i informację od sprzedającego że po zakończonej transakcji i otrzymaniu przesyłki proszą o wystawienie pozytywnej opinii.
Jak to się mówi? Mądry Polak po szkodzie.
Pozdrawiam i omijajcie ten sklep.
cybkryst
Aktywny T4

13
Tematy: 3
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: cybkryst »

Już dawno życie mnie nauczyło, tylko za pobraniem. Po stronie sprzedającego zostaje cały serwis, i zazwyczaj wszystko sprawnie i szybko. Co do jakości towarów, czasami straszna porażka. Zostaje 14 dni na zwrot.
Jak do tej pory, żaden forumowicz mnie nie zawiódł z jaką kolwiek transakcją. :)
notri
Mistrz T4

15
Tematy: 43
Model:
Auto: Bestel > Business
podziekowal za post: 42 razy
otrzymal podziekowanie: 137 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: notri »

słowik pisze:
Przestrzegam co do robienia zakupów w sklepie internetowym agdkom.net
o tym sklepie to w mediach nawet było że to firma na słupa postawiona
słowik
Stały bywalec

13
Model:
Kontakt:

A jak widać,to sklep działa nadal w najlepsze i naciąga ludzi na niemałe pieniądze.
Że nikt w naszym kraju nie może się dobrać do dupy takim oszustom <30>
Ostatnio zmieniony 27 sty 2019, 10:31 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: nie cytuj w całość poprzedniego postu
Miklas
Początkujący T4

7
Tematy: 2
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Miklas »

A zgłosiłeś sprawę na policję? Jeśli tego nie zrobisz, to niby jak mają się komuś do czegoś dobrać?

Marek.
słowik
Stały bywalec

13
Model:
Kontakt:

Tak,sprawa zgłoszona,ale jak cała sytuacja się potoczy dalej to się dopiero okaże.
Odezwały się do mnie osoby które też zrobiły zakupy w tym sklepie,i nie jest nas mało.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sznurki”