Przekładka z automatu na manual- brak światła wstecznego

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
aaleksiejczuk
Początkujący T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 6
Model:
Auto: caravelle
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Przekładka z automatu na manual- brak światła wstecznego

Nieprzeczytany post autor: aaleksiejczuk »

Witam
Po kolejnych próbach naprawy skrzyni automatycznej (brak wstecznego) poddałem się i wymieniłem na manualną.
Nie było to jednak takie proste zadanie jak pisali niektórzy,, praca na 10 godzin". Nie mam kanału więc to był koszmar.
Ponieważ nie wymieniałem zegarów i instalacji ,korzystając z innych podpowiedzi forumowiczów samochód odpalił.
Ale pojawił się nowy problem ze światłami wstecznego. Na początku kupiłem nowy czujnik ale nic zwarłem przewody na krótko ale nadal nic ,więc podejrzewam ,że podobnie jak z prądem do rozrusznika trzeba zewrzeć kolejne piny na kostce, żeby komputer widział że jest na wstecznym.Pytanie które piny ? Czy na tej samej kostce co od pozycji Parking ?
Dla wyjaśnienia chodzi o instalację elektryczną od silnika 2,4d i skrzyni CFZ z 95 roku
Ostatnio zmieniony 01 cze 2014, 16:06 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem. proszę używaj opcji edycja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”