taxometr w T4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Gustaff
- Nowy T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
taxometr w T4
Witam
Mam T4 z 97 roku i potrzebuję podłączyć w niej taxometr Cezar. Zasilenie wezmę chociażby spod radia, ale nie mam pojęcia gdzie znaleźć kostkę z której mógłbym złapać impuls przebiegu (chyba tak się to nazywa). wyczytałem na forum że to jest złącze G 22, tylko gdzie je znaleźć? proszę o pomoc i z góry dziękuję
Mam T4 z 97 roku i potrzebuję podłączyć w niej taxometr Cezar. Zasilenie wezmę chociażby spod radia, ale nie mam pojęcia gdzie znaleźć kostkę z której mógłbym złapać impuls przebiegu (chyba tak się to nazywa). wyczytałem na forum że to jest złącze G 22, tylko gdzie je znaleźć? proszę o pomoc i z góry dziękuję
-
Gustaff
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: taxometr w T4
Puśc sobie przez translator google , choc to tez niezbyt dokladnie tłumaczy ale zawsze coś...
http://translate.google.pl/translate?hl ... 6bih%3D645
http://translate.google.pl/translate?hl ... 6bih%3D645
-
Gustaff
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Nie udało się. Próbowałem po zdjęciach ale mam jakiś inny model samochodu (starszy nowszy nie wiem) i nie mogę znależć tych przewodów. A czy w środku w samochodzie nie ma takiej kostki z tym sygnałem? podobno gdzieś przy bezpiecznikach ale nie wiem gdzie. Chciałem podpiąć się pod prędkościomierz ale tam znowu wchodzi kilkanaście przewodów i wszystkie białe. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Pozdrawiam
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Jest, pin U1/11 lub 28 pin niebieskiej kostki przy liczniku z niebieskim podświetleniem ewentualnie 27 pin kostki przy zielonych zegarach.
-
Gustaff
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Dzięki Slimak. mam zielone zegary i jak wcześniej rozkręcałem to jest tam jedna kostka z kilkunastoma przewodami i wszystkie są białe. Czy ta kostka jest jakoś oznaczona? jak znależć 27 pin? no i rozumiem że jeden przewód pod pin 27 a drugi do masy tak?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Rzędy pinów są na kostce ponumerowane w sposób umożliwiający doliczenie się który jest który. Co do masy to nie wiem, nigdy nie podłączałem taxometru w aucie.
-
Gustaff
- Nowy T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Witam. Podłączyłem zasilanie, podłączyłem sygnał spod 27 pinu, drugi przewód pod mase i dalej nie działa. Taxometr sie włącza wyświatlają się zera i napis "wolny". Nie wiem co jest grane, że nie chce pracować. Czy jest źle podłączony, czy ja go po prostu nie potrafię skonfigurować? Może ktoś wie gdzie znaleźć instrukcję obsługi a może i montażu od CEZARA FISKALNEGO? nadmieniam,że ma on pracować bez kasy fiskalnej, bedzie sluzył tylko w celach informacyjnych dla mnie