9-osobowy ciężarowy
-
Fast128
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Caravelle Long 2001
- Kontakt:
9-osobowy ciężarowy
Siedzę sobie właśnie w stacji diagnostycznej gdzie Pan Diagnosta przyczepił się do ilości miesc i rodzaju auta, w dowodzie rejestracyjnym mam wbite 9 miejsc i auto jako ciężarowe (bez odliczenia vat), i tak było od 2003 roku odkąd autko zostało sprowadzone do Polski z Niemiec. Co ciekawe - to Caravelle, ale w dowodzie jest napisane, że Transporter. Sprawdziłem w ASO, wg nich wyjechał z fabryki jako 9-osobowe Caravelle, potwierdza to dokumentacja foto z ubezpieczalni :/
W każdym razie Pan Diagnosta stwiedził, że na 9-osobowe ciężarowe mam za małe DMC i koniec :/ ktoś się spotkał już z tym problemem?
W każdym razie Pan Diagnosta stwiedził, że na 9-osobowe ciężarowe mam za małe DMC i koniec :/ ktoś się spotkał już z tym problemem?
-
Fast128
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Re: 9-osobowy ciężarowy
Też mam oryginalną Caravelkę 9-osobową i w dowodzie mam, że Transporter <38> tyle, że zarejestrowana jest jako auto osobowe. Ale na przeglądzie Pan się dziwił, że nie ciężarowe i bądź tu z nimi mądry.Fast128 pisze:Siedzę sobie właśnie w stacji diagnostycznej gdzie Pan Diagnosta przyczepił się do ilości miesc i rodzaju auta, w dowodzie rejestracyjnym mam wbite 9 miejsc i auto jako ciężarowe (bez odliczenia vat), i tak było od 2003 roku odkąd autko zostało sprowadzone do Polski z Niemiec. Co ciekawe - to Caravelle, ale w dowodzie jest napisane, że Transporter. Sprawdziłem w ASO, wg nich wyjechał z fabryki jako 9-osobowe Caravelle, potwierdza to dokumentacja foto z ubezpieczalni :/
-
staszek
- Znawca T4
- 14
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
To samo było u mnie taka sama sytuacja dałem mu 50 zł zmienił mi z ciężarowego na osobowy , mówił że jeśli chodzi o niego to może podbić tylko przy jakiejś szczegółowej kontroli mogą się przyczepićFast128 pisze:Siedzę sobie właśnie w stacji diagnostycznej gdzie Pan Diagnosta przyczepił się do ilości miesc i rodzaju auta, w dowodzie rejestracyjnym mam wbite 9 miejsc i auto jako ciężarowe (bez odliczenia vat), i tak było od 2003 roku odkąd autko zostało sprowadzone do Polski z Niemiec. Co ciekawe - to Caravelle, ale w dowodzie jest napisane, że Transporter. Sprawdziłem w ASO, wg nich wyjechał z fabryki jako 9-osobowe Caravelle, potwierdza to dokumentacja foto z ubezpieczalni :/
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Tylko po co???? Po to, żeby wyższe OC płacić??staszek pisze:To samo było u mnie taka sama sytuacja dałem mu 50 zł zmienił mi z ciężarowego na osobowy
Szczególnie, że już nigdy w myśl obowiązujących przepisów nie wrócisz do ciężarowego więcej jak 3 osobowego.
Jak ktoś ma ciężarowy 9-osób to tylko się cieszyć!!
-
Fast128
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Z tego co ustaliłem to rzeczywiście, powinno być osobowy, ciężarowy jest bo przy sprowadzaniu nie płaciło się akcyzy za ciężarowe, więc sprowadzający zrobili podmiankę w papierach. Mogą się do tego przywalić podczas przeglądu, policji podczas kontroli nic do tego.
-
krzysiekbyd
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 18
- Model:
- Auto: vw t4
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
mam w dowodzie 9 osób a chce wbic w dowód vat 1 da sie ?? . Dodajac wywaliłem fotele i teraz mam 3 z przodu i lawka 2 osoby gdzie podjechac??
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
<53> nie da się, musi być stała przegroda za siedzeniami kierowcy i pasażera oraz rejestracja na 2 lub 3 osoby (nie 9)krzysiekbyd pisze:mam w dowodzie 9 osób a chce wbic w dowód vat 1 da sie ?? . Dodajac wywaliłem fotele i teraz mam 3 z przodu i lawka 2 osoby gdzie podjechac??
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 113
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 20 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Temat zmian został tu szeroko poruszony http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=51&t=524&start=0