Witam :))
Nigdy nie jest tak żeby coś się nie popsuło :((
Silnik 2,8 vr6 automat 1998 rok, problem zaczął się kilka dni temu, rano idę na parking odpalam bez żadnego problemu, po przejechaniu ok. 5 km zgasiłem silnik i po jakichś 2 minutach chciałem pojechać dalej no i psikus nie kręci rozrusznik :(( doszedłem do tego po chwili ze nie podświetla się ramka od położenia biegów na liczniku, zawsze pokazywało ze jest na P i przeskakiwało dalej na R i N i na D ale nie tym razem :((
Odłączyłem akumulator na 20 minut ale i to nie pomogło obdzwoniłem mechaników co to może być, pierwsze co, to mówili że to rozrusznik ale jak powiedziałem o braku podświetlenia położenie biegów usłyszałem coś o jakimś czujniku w skrzyni.
Już chciałem dzwonić po lawetę ale po jakichś 35 min. od zgaszenia odpaliła bez problemu.
Teraz jak jest zimna odpala bez problemu ale jak ją zgaszę to muszę poczekać kilka godzin żeby znowu odpaliła :((
Czy ktoś może wie co to za czujnik jak tą usterkę usunąć???
Bardzo dziękuje za pomoc>))
Pozdrawiam
Nie odpala jak sie nagrzeje ??
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
donkretos
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Nie odpala jak sie nagrzeje ??
Myślę, że na VAGu pokaże który to czujnik (jeśli to on) jest uszkodzony.
Sprawdź PW
Sprawdź PW
-
donkretos
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Kontakt:
No i wszystko wiadomo czujni wymieniony ale to nie było to, luźny był jeden z przekaźników w skrzynce z bezpiecznikami
Nie potrzebnie sam sobie kosztów narobiłem zamiast to od razu sprawdzić no ale przy okazji będę miał wymieniony olej w skrzyni :))
Pozdrawiam :))
Nie potrzebnie sam sobie kosztów narobiłem zamiast to od razu sprawdzić no ale przy okazji będę miał wymieniony olej w skrzyni :))
Pozdrawiam :))
-
czarny1x1x
kolego a który to był przekażnik mam problem z odpalaniem mojej vr6