gasnące zegary przy rozruchu
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
discopolo
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
gasnące zegary przy rozruchu
witojcie,witojcie! ludziska,wito wos nowy na forum.,a problem mój oj taki-przekręcam kluczyk a tu ani słychu ani zgrzytu.wcześniej gasły mi kontrolki,ale zmieniłem aku na nowy i nowe klemy,oraz nowa kostka stacyjki,po tym zabiegu kontrolki świecą,ale po przekręceniu kluczykiem nadal cicho.a wszystko to dzieje się w 1.9td.mam domysły co może byc ale cóż wy na ludziska.z szacunem dla administracji forum
-
discopolo
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: gasnące zegary przy rozruchu
kontrolki w tej chwili już nie gasną,po tych zabiegach co wymieniłem,główny kłopot -nie odpala, nie za każdym razem.jest że cyk i odpala kilkanaście razy pokolei,a potem przekręcam kluczyk i całkowita cisza.może kończą się szczotki na rozruszniku i się zawiesza,może gdzieś brak masy,jutro daję do elektryka i muszę go jakoś naprowadzić ,żeby nie trwało to długo.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Tak jak napisałeś: szczotki, brak dobrego styku na przewodzie uruchamiającym rozrusznik lub słaba masa. To ostatnie szczególnie groźne bo może się skończyć pożarem.
-
discopolo
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Highline 4Motion
- Opis: Niestety już nie t4.
- podziekowal za post: 16 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Przy tych objawach to tak jak slimak pisze zacznij od masy. Ta która idzie od aku do silnika, w połowie jest taki dynks na przewodzie i przyczepione do budy, ten dynks lubi się odłamywać - zacznij od tego.
-
discopolo
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
toć jo, dinks o którym mowa wyżej faktycznie był poluzowany od budy ale to tylko mocowanie coby się nie majtał,a poza tym był przetarty do połowy-jak na masę za cienki był przewód wymieniłem na inny, obaczyma cu z tego będzie. pokręcoł ja parokrotnie i wstępnie działa. obaczym na dłuższą metę. do elektryka jadę jutro niech diagnozuję . bywojcie ludziska ,jutro dopiszę
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
To nie jest tylko "mocowanie" - to jest właśnie punkt styku masy z budą. Nie za bardzo rozumiem co było przetarte, jeżeli izolacja to tak właśnie ma być, tak na 1 cm przewód jest odizolowany i przymocowany do nadwozia. Zrób jak piszę i powinno być dobrze.discopolo pisze:toć jo, dinks o którym mowa wyżej faktycznie był poluzowany od budy ale to tylko mocowanie coby się nie majtał,a poza tym był przetarty do połowy-jak na masę za cienki był przewód wymieniłem na inny, obaczyma cu z tego będzie. pokręcoł ja parokrotnie i wstępnie działa. obaczym na dłuższą metę. do elektryka jadę jutro niech diagnozuję . bywojcie ludziska ,jutro dopiszę
-
discopolo
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
ano było tak-przewód masy wymieniłem na taki z masą na nadwozie,i jeszcze na cosik tam i do skrzyni, w sumie 3.na razie jest ok,ale bylo wczesniej ze po 2-3dniach wracała choroba,dlatego muszę poczekać,pojeżdzić ,dam znac
-
olek
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Kontakt:
Tylko jak już wymieniasz to nie wymień na zbyt cienki.discopolo pisze:ano było tak-przewód masy wymieniłem na taki z masą na nadwozie,i jeszcze na cosik tam i do skrzyni, w sumie 3.na razie jest ok,ale bylo wczesniej ze po 2-3dniach wracała choroba,dlatego muszę poczekać,pojeżdzić ,dam znac
-
discopolo
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
orginalne założyłem,powinny być dobre,choć na mije zezowate oko stare miałem grubsze
-
discopolo
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
oj ,pokłony bije po samiutką ziemie,panocki,panocki,toć to masa uciekała,co kable były złe.niechaj wam zbytków nie brakowało