przytłumione turbo
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
krop
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: 88KM, 99/00
- podziekowal za post: 6 razy
- Kontakt:
przytłumione turbo
witam Was forumowicze :)
dziwna sprawa z moja teczka sie dzieje, samochodzik chodzi w porzadku ale, dawniej jak turbo sie załaczało na ok 2200 obrotow/min i bylo to znacznie czuc (tego kopa) tak od pewnego momentu zaniklo to wlasnie doładowanie, samochodzik przyspiesza ok ale nie wiem czy to cos zlego czy moze norma. na vagu bledów nie pokazuje
i jeszcze przy okazji, tez druga sprawa, strasznie mi kopci przy wyzszych obrotach, czasami zostaje za mna naprawde spora chmura, kolega doradzal ze to koncowki wtryskow trzeba zmienic, nie wiecie ile taka operacja kosztuje ??
pozdrawiam
dziwna sprawa z moja teczka sie dzieje, samochodzik chodzi w porzadku ale, dawniej jak turbo sie załaczało na ok 2200 obrotow/min i bylo to znacznie czuc (tego kopa) tak od pewnego momentu zaniklo to wlasnie doładowanie, samochodzik przyspiesza ok ale nie wiem czy to cos zlego czy moze norma. na vagu bledów nie pokazuje
i jeszcze przy okazji, tez druga sprawa, strasznie mi kopci przy wyzszych obrotach, czasami zostaje za mna naprawde spora chmura, kolega doradzal ze to koncowki wtryskow trzeba zmienic, nie wiecie ile taka operacja kosztuje ??
pozdrawiam
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: przytłumione turbo
zanim zaczniesz cokolwiek wymieniac zrób porządne logi dynamiczne, bo jeśli turbina niedomaga to czarne kopcenie nie jest niczym dziwnym
-
mora
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: transporter
- Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
W moim autku było podobnie(bez chmury czarnego dymu) i na razie nic nie jest zrobione z tym.Mechanik powiedział,że to przepływomierz,odłączył i pozwolił jechać,bo dopiero po niedzieli będę mogła mu autko postawić na warsztat. <44>
Daj znać kolego, co to było w Twoim przypadku.
Daj znać kolego, co to było w Twoim przypadku.
-
krop
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
witam serdecznie
zrobilem logi dynamiczne , jednak robilem to 1 raz wiec nie wiem czy dobrze to wykonalem (kierowalem sie instrukcjami jakie znalazlem w sieci, rowniez na tym forum)
nie moglem wykonac logow bloku 000 gdyz wyskakiwal jakis komunikat
zalaczam linki i prosze o analize i opinie czy wogole to dobrze zrobilem . chcialem jeszcze zaznaczyc ze mam zaslepiony EGR
http://vaglog.rtnet.pl/croopp_52937.html
http://vaglog.rtnet.pl/croopp_52938.html
pozdrawiam
zrobilem logi dynamiczne , jednak robilem to 1 raz wiec nie wiem czy dobrze to wykonalem (kierowalem sie instrukcjami jakie znalazlem w sieci, rowniez na tym forum)
nie moglem wykonac logow bloku 000 gdyz wyskakiwal jakis komunikat
zalaczam linki i prosze o analize i opinie czy wogole to dobrze zrobilem . chcialem jeszcze zaznaczyc ze mam zaslepiony EGR
http://vaglog.rtnet.pl/croopp_52937.html
http://vaglog.rtnet.pl/croopp_52938.html
pozdrawiam
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Logi trochę krótkie wyszły, loguj max 2 grupy na raz.
Brakuje logów statycznych przynajmniej grupa 0 , 0 Basic Settings , 1 , 3 ,4 , 13 , (14 o ile czyta)
Na tych które zrobiłeś wszystko jest w miarę Ok (choć są trochę krótkie i nie widać kiedy turbina wyrównuje),
Filtr paliwa dawno wymieniałeś :?: , może katalizator przytkany.
Brakuje logów statycznych przynajmniej grupa 0 , 0 Basic Settings , 1 , 3 ,4 , 13 , (14 o ile czyta)
Na tych które zrobiłeś wszystko jest w miarę Ok (choć są trochę krótkie i nie widać kiedy turbina wyrównuje),
Może Vag nie jest w pełnej wersji, albo próbowałeś robić Log w Basic Settingskrop pisze:nie moglem wykonac logow bloku 000 gdyz wyskakiwal jakis komunikat
Filtr paliwa dawno wymieniałeś :?: , może katalizator przytkany.
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Logi licho zrobione ale i tak widać że turbo słabo wstaje więc musisz się zainteresować katalizatorem najlepiej wywalić go lub wstawić nowy
-
krop
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Na wstepie dziekuje za opinie :)
Jesli chodzi o filtr paliwa byl wymieniany, hmm, moze z miesiąc temu także świeżutki.
postaram sie zrobic logi jeszcze raz :( moze bedzie wiecej cos wiadomo,
a katalizatorem sie zainteresuje :)
Jesli chodzi o filtr paliwa byl wymieniany, hmm, moze z miesiąc temu także świeżutki.
postaram sie zrobic logi jeszcze raz :( moze bedzie wiecej cos wiadomo,
a katalizatorem sie zainteresuje :)