Problem z odpalaniem ACV. Zapala I gasnie

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
stamart
Forumowicz T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 15
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Problem z odpalaniem ACV. Zapala I gasnie

Nieprzeczytany post autor: stamart »

Panowie. Jest mały problem z moją T4 silnik ACV. Zegary mam poliftowe I immo w kluczyku. Ostatnio bardzo rzadko nią jeżdżę może 1000km na rok. Ale czasem się przydaje więc ja trzymam. Chociaż zmęczona życiem. Ale ciągle na chodzie. I tu pojawia się mały problem otóż ostatnio wybrałem się do Marketu budowlanego I po drodze zatrzymywałem się w paru miejscach. Auto normalnie odpalało. Aż w końcu przy odpalaniu zaczal mi odrazu gasnąć. Wszystko wskazywało na problem z immobilzerem ale kluczyk mam oryginalny i cały czas go używam. Skończyło się na tym że auto wróciło na lawecie. W domu przejrzałem wszystko przewody I bezpieczniki. Wszystko ok. Zabrałem się za sprawdzenie przekaźników w końcu przy przekaźniku 109 nastąpił przełom. Po wyciągnięciu I włożeniu go spowrotem na miejsce auto magicznie odpaliło. Cud. Pomierzyłem rezystancję I byla trochę za duża. Dla świętego spokoju kupiłem nowy. Auto odpala. Ale czy naprawdę taki powinien być objaw uszkodzonego przekaźnika? Mam obawy ze to był przypadek i problem leży gdzie indziej. Bez przekaźnika auto wogule nie odpala. Tylko kręci. Spotkał się ktoś z was z takim problemem? Obawiam się że jak znowu gdzieś pojadę i problem się powtórzy to znów skończy się laweta. A to już może przekroczyc wartość tego leciwego już busika.
maja
Administrator
Kierowca T4

16
Tematy: 114
Model: Multivan, Caravelle , Syncro
Auto: t4/t4/t4/t4
Opis: ten co walczy od początku do końca
podziekowal za post: 20 razy
otrzymal podziekowanie: 43 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: maja »

Witaj, znalezione na forum.
bez niego nie ma zasilania na sterownik, więc nie ma świec, nie ma połączenia z VAGiem itp

Być może auto psuje się, bo za mało używane 😉 inna sprawa, że nasze auta nie są młode i mają czasem zaśniedziałe połączenia co w Twoim przypadku właśnie pokazał się objaw.
stamart
Forumowicz T4

14
Tematy: 15
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Re: Problem z odpalaniem ACV. Zapala I gasnie

Nieprzeczytany post autor: stamart »

Obyś miał rację. Poruszałem wszystkimi wtyczkami więc może będę miał spokój na jakiś czas :) o ile wcześniej nie zgnije :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”