Witam,
Na forum jako „podglądacz” jestem od 2017r a dzisiaj przyszedł czas by się „ujawnić” . W 2020 roku stałem się posiadaczem T4 Long Cararavelle z silnikiem 2.4 diesel z przebiegiem ponad 400 tys. km
Autko z końca 1994roku w ciekawym wyposażeniu – klimatyzacja, ABS, oryginalny Eberspächer, „elektryczne” szyby i lusterka, 2x Airbag, podgrzewane przednie siedzenia.
Autko kupowane było z zamysłem użytkowania go w okresie letnim jako minikamper. Został zamontowany nowy podnoszony dach, chińskie webasto, akumulator zabudowy,fotele przednie zostały przerobione na obracane, a z braku dostępności oryginalnego tempomatu stworzony został bidatempomat na linkę podpięty pod pompę.
Generalnie auto więcej stoi niż jeździ. Przez trzy lata był tylko na Węgrzech, w Bieszczadach i Litwie. Brak czasu (:
T4 minikamper :)
-
fidąga kolo
- Aktywny T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 18
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Re: T4 minikamper :)
Autka gratuluję, współczuję w temacie braku czasu.
Ale przynajmniej wiesz, że jakby co, to masz w co wsiąść i wyruszyć.
Życzę wielu kilometrów w podróży.
Ale przynajmniej wiesz, że jakby co, to masz w co wsiąść i wyruszyć.
Życzę wielu kilometrów w podróży.
-
kramarek
- Nowy T4
- 2
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4 multivan
- Kontakt:
Witam.
Odnosnie tempomatu, zerknij na youtube. Tam ktos pokazuje jak zrobic tempomat do T4 na dwoch przelacznikach. koszt nie powinien przekroczyc 10zl.
Moze sie przyda.
Pozdrawiam
Odnosnie tempomatu, zerknij na youtube. Tam ktos pokazuje jak zrobic tempomat do T4 na dwoch przelacznikach. koszt nie powinien przekroczyc 10zl.
Moze sie przyda.
Pozdrawiam
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
To dotyczy silników TDI sterowanych elektronicznie, w przypadku mechanicznego diesla jest to dużo bardziej skomplikowane.