Zestaw rozrządu 2.5 AAF
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
moczkowo
- Nowy T4
- 8
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Zestaw rozrządu 2.5 AAF
Witam wszystkich,
od niedawna jestem posiadaczem T4 z silnikiem 2.5 benzyna o kodzie AAF. Postanowiłem wziąć się za wymianę rozrządu bo już najwyższa pora i teraz pojawia się problem, ponieważ nigdzie w żadnej hurtowni a nawet autoryzowanym serwisie VW nie mogę dostać kompletnego rozrządu. Udało mi się ustalić że kompletny rozrząd z pompą wody ma oznaczenie 1987948876 jednak tak jak wspomniałem jest on niedostępny.
Po większych poszukiwaniach udało mi się namierzyć osobno pasek, rolkę oraz pompę wody jednak z napinaczem jest problem. Jeżeli ktoś z użytkowników forum wie gdzie mógłbym dostać taki zestaw albo chociaż sam napinacz to niech da znać.
Oznaczenie napinacza VKM 11251.
Pozdrawiam!
od niedawna jestem posiadaczem T4 z silnikiem 2.5 benzyna o kodzie AAF. Postanowiłem wziąć się za wymianę rozrządu bo już najwyższa pora i teraz pojawia się problem, ponieważ nigdzie w żadnej hurtowni a nawet autoryzowanym serwisie VW nie mogę dostać kompletnego rozrządu. Udało mi się ustalić że kompletny rozrząd z pompą wody ma oznaczenie 1987948876 jednak tak jak wspomniałem jest on niedostępny.
Po większych poszukiwaniach udało mi się namierzyć osobno pasek, rolkę oraz pompę wody jednak z napinaczem jest problem. Jeżeli ktoś z użytkowników forum wie gdzie mógłbym dostać taki zestaw albo chociaż sam napinacz to niech da znać.
Oznaczenie napinacza VKM 11251.
Pozdrawiam!
-
zipo17
- Początkujący T4
- 11
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
Re: Zestaw rozrządu 2.5 AAF
witaj kolego
i jak udalo sie Tobie znalezc w/w napinacz ??
nie znamo oznaczen mojego silnika ale na to wychodzi ze mamy taki sam rozrzad i taki sam porblem
i jak udalo sie Tobie znalezc w/w napinacz ??
nie znamo oznaczen mojego silnika ale na to wychodzi ze mamy taki sam rozrzad i taki sam porblem
-
piotr st
- Początkujący T4
- 4
- Tematy: 9
- Model:
- Kontakt:
Mialem podobny problem I znalazłem rozwiązanie . Zestaw ktory jest dostepny I pasuje ma numer KTB546 rolka prow INA532005110 pompa wody KWP10758
Rolka napinacza https://www.rexbo.pl/jp-group/rolka-nap ... 1112201600
Ostatnio zmieniony 28 gru 2021, 20:28 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
ile ta pompa wody ma zębów?piotr st pisze:pompa wody KWP10758
https://motofocus.pl/technika/4540/wska ... pompy-wody
-
piotr st
- Początkujący T4
- 4
- Tematy: 9
- Model:
- Kontakt:
Ma 20 zębow , kurcze dzięki za info bo tego nie wiedziałem.Troche lipa bo rozrząd juz skręcony a stara pompa miała chyba 18 zębow :-( Co sie moze stac ? Procz tego , ze bedzie sie wolniej kręcic .
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Rolka z linku pasuje do ACU,ale w ACU mam inną i jest taka sama jak w AAB.piotr st pisze:Mialem podobny problem I znalazłem rozwiązanie . Zestaw ktory jest dostepny I pasuje ma numer KTB546 rolka prow INA532005110 pompa wody KWP10758
https://www.rexbo.pl/ridex/rolka-napina ... u-308t0015 - dla przykładu
Teraz chcę zmienić w AAF i już sam nie wiem jaka ma być.
-
pacark
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 41 razy
- Kontakt:
na pewno w silnikach ACU masz 2 rodzaje rozrządu, odczytujesz nr silnika z naklejki na obudowie rozrządu i.....
do nr silnika 019 149 w zestawie jest : PASEK, ROLKA PROWADZĄCA, ROLKA NAPINAJĄCA
od nr silnika 019 150 w zestawie jest: PASEK, ROLKA NAPINAJĄCA
do nr silnika 019 149 w zestawie jest : PASEK, ROLKA PROWADZĄCA, ROLKA NAPINAJĄCA
od nr silnika 019 150 w zestawie jest: PASEK, ROLKA NAPINAJĄCA