Synchronizacja kluczyka pilota centralnego Siemens 5WK4

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Tomek Westfalia
Forumowicz T4

Answers: 0
10
Last active: -
Tematy: 12
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 3 razy
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Synchronizacja kluczyka pilota centralnego Siemens 5WK4

Nieprzeczytany post autor: Tomek Westfalia »

Po wymianie baterii pilot nie działa. Sytuacja wygląda identycznie jak w marcu kiedy to kupiłem auto.
Wtedy to po wizycie na ul.Kurkowej i wykonaniu odpowiedniej procedury synchronizacji (wciśnięcie kombinacji przycisków
w odpowiedniej kolejności ) pilot ożył i działał do wczoraj.

Procedura którą znalazłem w internecie wykonywana wiele razy nie przynosi rezultatów. Kilkukrotnie udało mi się uzyskać efekt
potwierdzający zakończenie procedury (mignięcie awaryjnych oraz zamknięcie i otwarcie auta) ale albo kluczyk zadziałał 2,3 razy
albo wcale.

Wykonywana przeze mnie procedura to:

-wkładam kluczyk do stacyjki włączam zapłon na min 3 sek
-wyjmuję kluczyk trzymając przycisk zamknięcia 3 x naciskam przycisk otwarcia i oba puszczam
-pilot miga 5x

Wg mnie albo wykonuję coś nie tak albo procedura jest niepełna.

Jeśli ktoś posiada wiedzę na ten temat będę wdzięczny za info i sugestie co robię nie tak.

Kluczyk sprawdzony działa poprawnie.
Strona na której opisana jest procedura synchronizacji może ktoś doczyta coś więcej:

http://www.t4-wiki.de/wiki/Schl%C3%BCssel

rozdział 3,3,3 Sinchronisieren

Sprawa się wyjaśniła.Procedura jest poprawna a padnięty był jednak pilot w kluczyku.
Sprawny kluczyk programuje się bezbłędnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”