Pasek klinowy do ACU z klimą
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
foetus69
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: allstar
- Opis: TRELLWAGEN
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Pasek klinowy do ACU z klimą
Witajcie
Walnął mi pasek klinowy i moje pytanie (zostały tylko wióry) jaki pasek mam kupić do ACU 110HP z klimą bo poprzedni nie zostawił po sobie większych fragmentów pozwalających na identyfikację <01> .
Walnął mi pasek klinowy i moje pytanie (zostały tylko wióry) jaki pasek mam kupić do ACU 110HP z klimą bo poprzedni nie zostawił po sobie większych fragmentów pozwalających na identyfikację <01> .
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Re: Pasek klinowy do ACU z klimą
Taki wedlug etki ma isc do AAF ale silniki wlasciwie takie same to pewnie do Ciebie bedzie szedl ten sam.
Ja mialem zalozony 2125 bo napinacz leciwy i nie dociagal do konca
edit.
Ruska etka ma jakies dziwne oznaczenia ale dlugosc sie zgadza poz.20
http://thumbnails115.imagebam.com/49336/7b9b84493352677.jpg
Ja mialem zalozony 2125 bo napinacz leciwy i nie dociagal do konca
edit.
Ruska etka ma jakies dziwne oznaczenia ale dlugosc sie zgadza poz.20
http://thumbnails115.imagebam.com/49336/7b9b84493352677.jpg
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Mam coś takiego :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
mmecen
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4 MAX SYNCRO
- Kontakt:
Witam!
Panowie mam ACU z klimą.
Skomplikowany układ paska PK zastąpiłem w następujący sposób:
ominąłem dwie rolki u góry, zamiast rolki napinającej zastosowałem rolkę od rozrządu Audi 80 45 zł SKF oraz pasek - wcześniej zmierzony sznurkiem.
Mogę jutro zapodać fotki jak to wygląda. Obieg skrócony do minimum. Napinanie ręczne.
Po przejechaniu po modyfikacji około 60 tkm nic się nie dzieje !!!
Dodaję zdjęcia. Pasek 6PK1688
Rolka napinacza paska rozrządu od AUDI/SEAT/VOLKSWAGEN - niestety nie pamiętam numeru. - moja to SKF za 45 zł.
Rolka jest odwrócona, pod rolką są TRZY spore podkładki, na wierzchu mamy podkładkę plus podkładkę sprężynową.
Napięcie następuje na mimośrodzie - u mnie kluczem do rur i dokręcenie śruby kluczem 13.
Ważne jest aby dobrać śrubę odpowiedniej twardości i długości !!! Z drugiej strony korpusu jest miejsce więc może być dłuższa,
Nie może być zbyt krótka.
Widoczne uszkodzenie osłony paska rozrządu zostało spowodowane rozpadającą się rolką oryginalną. Nic teraz nie ociera. Nie piszczy przy obciążeniu, itp.
Panowie mam ACU z klimą.
Skomplikowany układ paska PK zastąpiłem w następujący sposób:
ominąłem dwie rolki u góry, zamiast rolki napinającej zastosowałem rolkę od rozrządu Audi 80 45 zł SKF oraz pasek - wcześniej zmierzony sznurkiem.
Mogę jutro zapodać fotki jak to wygląda. Obieg skrócony do minimum. Napinanie ręczne.
Po przejechaniu po modyfikacji około 60 tkm nic się nie dzieje !!!
Dodaję zdjęcia. Pasek 6PK1688
Rolka napinacza paska rozrządu od AUDI/SEAT/VOLKSWAGEN - niestety nie pamiętam numeru. - moja to SKF za 45 zł.
Rolka jest odwrócona, pod rolką są TRZY spore podkładki, na wierzchu mamy podkładkę plus podkładkę sprężynową.
Napięcie następuje na mimośrodzie - u mnie kluczem do rur i dokręcenie śruby kluczem 13.
Ważne jest aby dobrać śrubę odpowiedniej twardości i długości !!! Z drugiej strony korpusu jest miejsce więc może być dłuższa,
Nie może być zbyt krótka.
Widoczne uszkodzenie osłony paska rozrządu zostało spowodowane rozpadającą się rolką oryginalną. Nic teraz nie ociera. Nie piszczy przy obciążeniu, itp.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.