Problem z elektryką

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Krzysiek B
Nowy T4

Answers: 0
11
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: Transporter
Kontakt:

Problem z elektryką

Nieprzeczytany post autor: Krzysiek B »

Witam nie znalazłem podobnego tematu, który pomógł by mi w rozwiązaniu problemu więc zakładam nowy.
A więc posiadam vw t4 z 93r. z zabudową holenderską czy jak to tam się nazywa :) silnik AAB 78km ( elektryczne szyby,lusterka,ABS, klimatyzacja).
Problem wystąpił po zmianie skrzyni biegów z automatu na manual , nie mogę odpalić auta.
Dziś zabrałem się za to i wyciągnołem całą wiązkę kabli od skrzyni automatycznej i od sterownika.
Po odłączeniu wszystkich wtyczek i wyciągnięciu wiązki została mi jedna wiązka która idzie gdzieś od strony listwy bezpieczników i przekaźników.
Ta wiązka ma 3 kostki ( 3 pinowa , 2 pinowa , 10 pinowa ) i kabel masowy.
Czy był by ktoś w stanie pomóc ?
Co mam zrobić dalej z tymi kablami ?
Pozdrawiam:
Krzysiek

EDYTA

No i wszystko jasne :)
Wywaliłem dziś wszystkie kable, a by auto odpaliło to musiałem wywalić przekaźnik a w jego miejsce wstawić zworkę :)
Jutro podrzucę jakieś fotki dla zainteresowanych.
Pozdrawiam:
Krzysiek
Ostatnio zmieniony 13 lis 2014, 18:55 przez mariuszgim, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”