Licznik Problem T4 1999 lift
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
klinas
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 MULTIVAN
- Kontakt:
Licznik Problem T4 1999 lift
Witam.
Po przeczytaniu tego jak i T4wiki oraz różne anglojęzyczne fora nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Problem tkwi w liczniku.
Faluje wskazówka temperatury cieczy i troszeczkę zmienia się wskazanie zawartości paliwa,
wydaje mi się że popsute jest to co na zdjęciu:
http://img832.imageshack.us/img832/3977/vwt41999platine.jpg
Niestety nie mogę znaleźć takiej części zamiennej,
napisane jest na tym model 7G-2V50 .
Temperaturę pokazuje czasami dobrze a czasami pokazuje 90, następnie 70 a czasami 20 stopni.Dodam,że zimne luty zostały wyeliminowane przy okazji.
Tak wygląda przód licznika:
http://img215.imageshack.us/img215/6537/elektrikki1999vordersei.jpg
Z góry dziękuje za pomoc...
edit:
Dowiedziałem się miedzy czasem że to stabilizator napięcia licznika,
zrobili tylko taki myk że ten model(7G-2V50) co jest na nim napisane nic nie mówi sprzedawcy w sklepie elektronicznym.
Nikt nie wymieniał tego?
Po przeczytaniu tego jak i T4wiki oraz różne anglojęzyczne fora nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Problem tkwi w liczniku.
Faluje wskazówka temperatury cieczy i troszeczkę zmienia się wskazanie zawartości paliwa,
wydaje mi się że popsute jest to co na zdjęciu:
http://img832.imageshack.us/img832/3977/vwt41999platine.jpg
Niestety nie mogę znaleźć takiej części zamiennej,
napisane jest na tym model 7G-2V50 .
Temperaturę pokazuje czasami dobrze a czasami pokazuje 90, następnie 70 a czasami 20 stopni.Dodam,że zimne luty zostały wyeliminowane przy okazji.
Tak wygląda przód licznika:
http://img215.imageshack.us/img215/6537/elektrikki1999vordersei.jpg
Z góry dziękuje za pomoc...
edit:
Dowiedziałem się miedzy czasem że to stabilizator napięcia licznika,
zrobili tylko taki myk że ten model(7G-2V50) co jest na nim napisane nic nie mówi sprzedawcy w sklepie elektronicznym.
Nikt nie wymieniał tego?
-
czarny1x1x
Re: Licznik Problem T4 1999 lift
http://sklep.avt.pl/p/pl/42018/uklad+sc ... t-adj.html to jest zamiennik ( na 95%) procenty zmienię jak się upewnię
-
czarny1x1x
ten kolega akurat to SMD troszkę inaczej jest montowany
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 15:50 przez czarny1x1x, łącznie zmieniany 1 raz.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
U mnie też kiedyś falował wskaźnik od cieczy na paliwo nie zwróciłem uwagi winowajcą był czujnik temperatury .
-
pawstrze
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle LONG
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Cześć, piszę tutaj, choć temat jest nieco inny. Dotyczy jednak licznika Caravelli 1999r MFA bez can. Tak, właśnie tego, którego nigdzie nie ma o ile się dobrze zorientowałem.
Czasami miga w niektórych miejscach oświetlenie - jak będę miał czas to kiedyś sobie go wyjmę i popatrzę czy może lutów nie trzeba poprawić, albo komuś go oddam, żeby rzucił okiem.
Chciałem Was jednak zapytać o wyświetlanie chwilowego spalania. Jeszcze jakiś czasu temu działało dobrze.
Jednak po rozładowaniu akumulatora przez pozostawione włączone radio, wskazania zaczęły wariować.
Wygląda to tak, że te wskazania blokują się na jakiejś wartości i dopiero po kilkunastu sekundach się zmieniają na inną wartość. Wcześniej działało to bardzo płynnie. Ponieważ, stało się to prawie na pewno po sytuacji z akumulatorem, to pytanie jest czy to jest normalne i powinienem wykonać jakiś reset? Oczywiście spodziewam się, że usłyszę odpowiedź, że trzeba by się podłączyć pod VAG-a, ale może coś oprócz tego mi podpowiecie. Zwłaszcza, że po tym rozładowaniu VAG był podłączony i błędów nie było :)
Czasami miga w niektórych miejscach oświetlenie - jak będę miał czas to kiedyś sobie go wyjmę i popatrzę czy może lutów nie trzeba poprawić, albo komuś go oddam, żeby rzucił okiem.
Chciałem Was jednak zapytać o wyświetlanie chwilowego spalania. Jeszcze jakiś czasu temu działało dobrze.
Jednak po rozładowaniu akumulatora przez pozostawione włączone radio, wskazania zaczęły wariować.
Wygląda to tak, że te wskazania blokują się na jakiejś wartości i dopiero po kilkunastu sekundach się zmieniają na inną wartość. Wcześniej działało to bardzo płynnie. Ponieważ, stało się to prawie na pewno po sytuacji z akumulatorem, to pytanie jest czy to jest normalne i powinienem wykonać jakiś reset? Oczywiście spodziewam się, że usłyszę odpowiedź, że trzeba by się podłączyć pod VAG-a, ale może coś oprócz tego mi podpowiecie. Zwłaszcza, że po tym rozładowaniu VAG był podłączony i błędów nie było :)
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Nagrzej porządnie auto i wtedy sprawdź czy dalej są takie opóźnienia, wyświetlacze gdy jest zimno tak mają chociaż nie powinno to być "naście" sekund