Serdecznie witam wszystkich forumowiczów, dwa dni temu kupiłem przeszklona t4 z majzelkiem o pojemności 1,9 za 4500 polskich złociszy. auto blacharsko ładne, w niezłym stanie technicznym.
Problem tkwi właśnie w tym majzelku :) Świece grzeją około minuty albo lepiej, trzeba kręcic przez chwilę rozrusznikiem żeby załapał, kopci, przy powrocie do domu spalił mi na 450km 4 litry oleju.
na wolnych obrotach jak się zagrzeje trzyma na tej białej kresce poniżej 1000 i trochę trzęsie budą. Ogólnie ma nawet moc (miałem wcześniej t4 z analogicznym silnikiem). Wracałem do domu po zakupie nocą z prędkością 100-120. Myślę o wymianie. Z czego polecacie mi zamontować silnik, żeby było łatwo i tanio?? Moc majzelka mi wystarcza ;) Ewentualnie pomyślę o remoncie.
Ogoólnie plan jest taki: jadę dziś do szpeca, rano sprawdzi ciśnienie. Ewentualnie następnie ściągnie głowice i rozbierze dół. Zobaczymy jak pierścienie. Jeżeli będą duże koszty zmieniam silnik. Dobrze sobie to planuję??
nowy nabytek, lekki serwisik ;)
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: nowy nabytek, lekki serwisik ;)
Witaj.
Skoro moc rozwijana przez ten motorek jest dla ciebie wystarczająca proponuje wyremontować ten który siedzi w aucie. Wydasz kasę i będziesz wiedział co masz, zakup kolejnego nie musi oznaczać, że będzie on w lepszym stanie niż obecnie posiadany.
Skoro moc rozwijana przez ten motorek jest dla ciebie wystarczająca proponuje wyremontować ten który siedzi w aucie. Wydasz kasę i będziesz wiedział co masz, zakup kolejnego nie musi oznaczać, że będzie on w lepszym stanie niż obecnie posiadany.
-
rado735
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4 90` i 92`
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
ok, ale jak jednak będę wymieniał to silniki 1,9 z golfa, paska, seatów wchodzą w grę?
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Tylko tak jak pisał Ślimak, kupując używany silnik kupujesz kocura w worku, każdy Ci powie że auto ma 150tys km i nie bierze oleju :) Jeżeli moc Ci wystarcza to radziłbym wyremontować (jeżeli nie będą to wielkie koszty)