Lampy przednie - opinie
-
Bercik
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Lampy przednie - opinie
Witam. Jak w tytule. Prosze was chlopaki o opinie na temat tych i im podobnych lamp. Jest tego troche na alledrogo. Wiem ze Chinole itd. Widzialem ze skladacie naprawde fajne Reflektory ale nie kazdy ma czas i smykalke. Zdjecia takich tez mile widziane. Moze galeria powstanie z pogladowym cennikiem. Dzieki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
arkolek
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: caravelle T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: Lampy przednie - opinie
Galerii z cennikiem nie ma co zakładać, bo ceny to ceny. Raz większe a raz mniejsze. Już lepiej galeria ze zdjęciami lamp przednich. Przydałoby się ze względu na zainteresowanie wymianą lamp przednich a generalnie chodzi o dobranie odpowiednich lamp do koloru naszego auta. Niektóre wyglądają super na "sucho". Kupujemy i jest padaczka. beksa Dużo jest na rynku lamp i ciężko się zdecydować a chcemy mieć najlepsze. Te o które pytasz świecą jak każde inne, zawsze można xsenon kit zamontować. Ważne żeby miały homologację. Poczytaj opinie w necie i kup jak masz ochotę. Ja bym wybrał białe :-) (do mojego białego).
Nasi Forumowicze też mają różne lampy i pewnie przekażą nam ciekawe opinie. Pozdro
Nasi Forumowicze też mają różne lampy i pewnie przekażą nam ciekawe opinie. Pozdro
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Te lampy, które pokazał BERCIK, nie mają homologacji na paski led, jako światła dzienne.
Do jasnego auta ciemne lampy, a do ciemnego jasne, taka jest niepisana zasada i na ogół się sprawdza.
Ja mam zamontowane lampy a'la projektzwo na 2 żarówki H7 i powiem Wam, że różnica w stosunku do oryginalnych lamp H4 jest kolosalna !!! oczywiście na rzecz DEPO (zdjęcie na dole).
Do jasnego auta ciemne lampy, a do ciemnego jasne, taka jest niepisana zasada i na ogół się sprawdza.
Ja mam zamontowane lampy a'la projektzwo na 2 żarówki H7 i powiem Wam, że różnica w stosunku do oryginalnych lamp H4 jest kolosalna !!! oczywiście na rzecz DEPO (zdjęcie na dole).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
tu masz posta kolegi transfer który w dwóch swoich busach ma zamontowane takie lampy jak na zdjęciu które zamieściłeś :
Z policją jak na razie luz miałem jedną kontrolę gdy jeden xenon się przepalił. Pan policjant upomniał mnie tylko abym usunął usterkę.
Za granicą też do tej pory bez przygód.
Warto dbać o to by reflektory były poprawnie ustawione, a ich klosze czyste wówczas nikomu się nie szkodzi bo jak wspomniałem te soczewki emitują bardzo niewiele światła rozproszonego.
Jak dla mnie jest olbrzymia poprawa widoczność względem standardowych hczwórek. Te reflektory mimo swojego chińskiego pochodzenia wyposażone są w całkiem niezłe soczewki. Bardzo dobrze skupiają światło, zasięg jest naprawdę imponujący, bardzo dobre doświetlenie poboczy. Nawet na zwykłych żarówkach H1. Przy xenonie to już w ogóle inna bajka zasięg jest tak dobry, że zapominam o istnieniu drogowych. Jedyne z czym się borykam to marnej jakości zestawy HID. Przerabiam już trzeci w ciągu roku. miałem pecha do szybko przepalających się żarników i wariujących przetwornic. Teraz na założenie czekają zestawy z cyfrowymi przetwornicami slim. Wyglądają bardzo porządnie ale czy się sprawdzą...czoper pisze:Witaj <hi> ładne furki,oby służyły jak najdłużej.Powiedz jak się sprawują (świecą)te lampki z przodu w porównaniu do standardowych,ogólnie jak z widocznością w nocy,szczególnie jeśli chodzi o światła krótkie.
Tu ciekawostka na przeglądach diagnosta macha ręką już chyba ze znudzenia :Pmirecki.w pisze:ładne są :), nie czepia sie nikt Ciebie o te lampy z przodu, masz xenony bez sprysków ?, a jak zagranicą ? niech Ci służą i do zabaczyska na zlotach
Z policją jak na razie luz miałem jedną kontrolę gdy jeden xenon się przepalił. Pan policjant upomniał mnie tylko abym usunął usterkę.
Za granicą też do tej pory bez przygód.
Warto dbać o to by reflektory były poprawnie ustawione, a ich klosze czyste wówczas nikomu się nie szkodzi bo jak wspomniałem te soczewki emitują bardzo niewiele światła rozproszonego.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Widzieliście tą aukcję: http://allegro.pl/vw-t4-lift-reflektory ... 30859.html
nieźle nieźle, przyznać się kto kupił? <rap>
nieźle nieźle, przyznać się kto kupił? <rap>
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
pytanie od laika w tej kwestii
takie jak w tej licytacji to się tylko montuje i już, żadnych systemów poziomowania, sprysków itp ???
takie jak w tej licytacji to się tylko montuje i już, żadnych systemów poziomowania, sprysków itp ???
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
No coś Ty? Jak najbardziej powinny być ;-) Myślę jednak, że tutaj najbardziej chodzi o homologację na xenon wybitą na reflektorach, to pierwsze co sprawdza Policja i OSKP.Kenobi pisze:pytanie od laika w tej kwestii
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Jedyne lampy po xenon co znam to Projektzwo wersja xenonowa na podróbach nie ma wybitej homologacji
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
W tej aukcji były oryginalne xenonki Projektzwo <18>chemik211 pisze:Jedyne lampy po xenon co znam to Projektzwo wersja xenonowa na podróbach nie ma wybitej homologacji
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie widzialem tego postu, ale jedyne co moge powiedzieć to prawie orginalne bo jakiś palant na długie dał chinskie xenony
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Racja, jak oglądałem aukcję to widziałem, że są po 2 przetwornice, ale nie skojarzyłem, że na długich przecież nie ma soczewki <england>
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Co mogę powiedzieć ktoś troszku dużo za nie zapłacił , wiem że to rarytas bez przesady
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
No też myślałem, że max to może z 1800 zł. W zeszłym roku nówki sztuki z ramkami w podkładzie poszły za 1850,-