Auto nie odpala
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
Auto nie odpala
Witam ponownie.
Panowie mam problem , otóż po wymianie wiązki kabli od tempomatu , kierunkowskazów , wycieraczek i kostki do stacyjki auto nie odpala .
Sprawdzałem cala skrzynkę z bezpiecznikami i nic już ja nawet cala wyjelem i na nowo wpielem i nic co to może być ???
Dodam ze jakimś sposobem nie pokazuje mi na liczniku grzania świec i już nie wiem co to może być
Panowie mam problem , otóż po wymianie wiązki kabli od tempomatu , kierunkowskazów , wycieraczek i kostki do stacyjki auto nie odpala .
Sprawdzałem cala skrzynkę z bezpiecznikami i nic już ja nawet cala wyjelem i na nowo wpielem i nic co to może być ???
Dodam ze jakimś sposobem nie pokazuje mi na liczniku grzania świec i już nie wiem co to może być
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Auto nie odpala
który rocznik auta ??
Jezeli masz na CANie to sprawdz od przodu skrzynki wpięty w nią taki rozdzielacz ze skręconymi kablami koloru pomarańczowego i brązowego , możliwe ze jak grzebałes za skrzynką to tam coś zaczeło nie stykać.
Jezeli masz na CANie to sprawdz od przodu skrzynki wpięty w nią taki rozdzielacz ze skręconymi kablami koloru pomarańczowego i brązowego , możliwe ze jak grzebałes za skrzynką to tam coś zaczeło nie stykać.
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
1997 rok nie mam cana
Cala już wypielem i od nowa wpielm i nic. A najlepsze ze nie pokazuje grzania świec
Cala już wypielem i od nowa wpielm i nic. A najlepsze ze nie pokazuje grzania świec
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
a posiada ktoś jakieś fotki, jak wygląda sprawa kabli od bezpieczników jak one maja być podłączone ????? bo tam jest 8 kilo kabli i idzie się pogubić
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
jego to już z 15 tys razy sprawdzałem i nic :( a najgorsze to ze auto nie chce wogole odpalić nawet zagadać nie chce ;/:(:(:( Czuje ze se narobiłem bigosu
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
bo założyłem manetkę od tempomatu i nie chciałem się bawić w przerabianie jej i wymieniłem cala wiązkę ale teraz wiem ze to był głupi pomysł
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Sam znalazłeś odpowiedź na własne pytanie skoro wcześniej wszystko było ok a po tej wymianie już nie to masz przyczynę (twoja wiązka)grzes13 pisze:Witam ponownie.
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
kabelek mam , ale nie mam programu, ten co mam nie działa mi ;/ i nie mam jak sprawdzić
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
posprawdzaj bezpieczniki oraz kable we wtyczkach czy się któryś czasem nie wysuną
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
wszystko działa licznik tez pokazuje wszystko oprócz tego ze nie pokazuje świec na liczniku i nie odpala. Rozrusznik kreci wszystko gra.
Dzisiaj wypielem cala tablice od bezpieczników żeby sprawdzić czy się jakiś pin nie zagiol i nic jutro ja wepnę spowrotem i zobaczę.
Dlatego mam pytanie czy ktoś posiada jakieś informacje gdzie jaka kostka ma iść tam ?????
Dzisiaj wypielem cala tablice od bezpieczników żeby sprawdzić czy się jakiś pin nie zagiol i nic jutro ja wepnę spowrotem i zobaczę.
Dlatego mam pytanie czy ktoś posiada jakieś informacje gdzie jaka kostka ma iść tam ?????
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
może przestały ci grzać świece żarowe i na mrozach trudno z odpaleniem natomiast w garażu powinien odpalić
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
nie wiem jutro będę walczyć dalej z tym bo bez auta jak bez reki . Czy posiada ktos jakis program do kabelka K409???
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Tam się nie można pomylić, każda kostka z racji swego kształtu pasuje tylko w jedno, właściwe dla niej miejsce.
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
aha ok czyli nie ma jak się pomylić ok . A która kosatka jest od przekaźnika 109 ????
-
grzes13
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Witam sprawa rozwiązana przyczyna były przekaźniki źle wpięte . Dziękuję za pomoc :)
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Podpinam się pod temat. Wczoraj po przekręceniu kluczyka nastała cisza. Silnik 2,5 Benz w automacie. Sprawdziłem bezpieczniki, wymieniłem kostkę stacyjki i nic. Zegary ciemne, wyświetlają się tylko km i czas. Nie działa nic oprócz radia, awaryjnych, św. pozycyjnych. Proszę o jakieś sugestie, gdzie jeszcze zaglądać?
Edit; Zrobiłem sobie dziś wolne, posprawdzałem jeszcze raz wszystko i znalazłem. Ułamany bolec w stacyjce, kluczyk nie poruszał kostki.
Edit; Zrobiłem sobie dziś wolne, posprawdzałem jeszcze raz wszystko i znalazłem. Ułamany bolec w stacyjce, kluczyk nie poruszał kostki.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Właśnie miałem napisać abyś spróbował odpalić na krótko pomijając kostkę stacyjki ;) Cieszę się, że winowajca znaleziony. Pozdrowionka