Montaż CENTRALNEGO ZAMKA
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
wm360
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Montaż CENTRALNEGO ZAMKA
Witam wszystkich
chciałbym zamontować centralny zamek. Wiem ze są potrzebne siłowniki sterujące tj. 4pin. oraz wykonawcze 3pinowe. Zamontowałem wiązkę el.szyb w której jest wiązka centralnego zamka.
Czy ktoś może mi powiedzieć co jest dokładnie potrzebne? Jakieś "druty" do siłowników? Wymiana zamków jest konieczna? Jeśli ktoś robił coś takiego-proszę o pomoc.
pozdrawiam
chciałbym zamontować centralny zamek. Wiem ze są potrzebne siłowniki sterujące tj. 4pin. oraz wykonawcze 3pinowe. Zamontowałem wiązkę el.szyb w której jest wiązka centralnego zamka.
Czy ktoś może mi powiedzieć co jest dokładnie potrzebne? Jakieś "druty" do siłowników? Wymiana zamków jest konieczna? Jeśli ktoś robił coś takiego-proszę o pomoc.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 20:11 przez mora, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: błąd w tytule postu
Powód: błąd w tytule postu
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: Montaż CENTRALNEGO ZAMKA
Jak kupisz centralny zamek to masz instrukcje krok po kroku jak wszystko zamontować
-
wm360
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
mylisz się kolego...chodzi mi o oryginalny centralny nie od Chińczyka:) prosiłbym o pomoc kogoś kto miał z tym doczynienia wcześniej...
-
GroźnaT4
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Volswagen T4
- Opis: GG 4300032
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Ja na Twoim miejscu sprawę oddałbym fachowcą. Zaczniesz coś grzebać a nie daj boże jeszcze popsujesz... Oczywiście za darmo Ci tego nie zrobią ,ale za przyjemności trzeba płacić . Pozdro; )
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
teraz tak szczerze odpowiedz sobie na pytanie jaką ten post daje pomoc w zamontowaniu centralnegoGroźnaT4 pisze:Ja na Twoim miejscu sprawę oddałbym fachowcą. Zaczniesz coś grzebać a nie daj boże jeszcze popsujesz... Oczywiście za darmo Ci tego nie zrobią ,ale za przyjemności trzeba płacić . Pozdro; )
przy takim podejściu nasze forum jest niepotrzebne - przecież są fachowcy
-
darek123
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: t5 Multivan
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Witajwm360 pisze:mylisz się kolego...chodzi mi o oryginalny centralny nie od Chińczyka:) prosiłbym o pomoc kogoś kto miał z tym doczynienia wcześniej...
Mam orginalną istalacje od c.z. jutro jej poszukam jak bys byl zainteresowany
-
GroźnaT4
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Volswagen T4
- Opis: GG 4300032
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Ale opisywanie takiego czegoś zajmie co najmniej kupę czasu a i efekty będę jakie będą... Takie rzeczy już nie na forum . Oczywiście to tylko moje zdanie , więc nie mam zamiaru się kłócić . ; )Kenobi pisze:teraz tak szczerze odpowiedz sobie na pytanie jaką ten post daje pomoc w zamontowaniu centralnegoGroźnaT4 pisze:Ja na Twoim miejscu sprawę oddałbym fachowcą. Zaczniesz coś grzebać a nie daj boże jeszcze popsujesz... Oczywiście za darmo Ci tego nie zrobią ,ale za przyjemności trzeba płacić . Pozdro; )
przy takim podejściu nasze forum jest niepotrzebne - przecież są fachowcy
-
wm360
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
przecież ja nie prosiłem o to co Twoim zdaniem powinienem zrobić... prosiłem o wypowiedzi które mogą coś wnieść i mi pomóc. <59> jak pisałem zamontowałem wiązkę el.szyb w której jest również instalacja centralnego zamka,el.lusterek oraz podgrzewnia lusterek. Montaż centralnego zamka podejrzewam że jest prostsza od montażu całej wiązki elektryki. Mam już siłownik wykonawczy czyli MASTER-szukam jeszcze jednego,a potem już z górki. Zastanawiam się czy obecne zamki mogą pozostać czy konieczna jest wymiana. Nie wiem też jak siłownik jest połaczony z danym cięglem-potrzebuje jakieś dodatkowe druty? <59>GroźnaT4 pisze:Ja na Twoim miejscu sprawę oddałbym fachowcą. Zaczniesz coś grzebać a nie daj boże jeszcze popsujesz... Oczywiście za darmo Ci tego nie zrobią ,ale za przyjemności trzeba płacić . Pozdro; )
-
wm360
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
jasne że byłbym...jak znajdziesz to daj znaćdarek123 pisze:Witajwm360 pisze:mylisz się kolego...chodzi mi o oryginalny centralny nie od Chińczyka:) prosiłbym o pomoc kogoś kto miał z tym doczynienia wcześniej...
Mam orginalną istalacje od c.z. jutro jej poszukam jak bys byl zainteresowany
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Tak są dodatkowe druty i raczej podłączysz je do tych zamków co posiadasz.A drut od siłownika jest podłączony pod zapadke od cypelka do zamykania wewnątrz.
-
wm360
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
i właśnie to jest pomocna odpowiedz <31> wiec muszę znaleść druty dzieki
-
KedzioR
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Transporter
- Kontakt:
Mam pytanie, czy oprócz siłowników centralny potrzebuje jakies centralki/sterowania? Mam u siebie w aucie centralny jednak, ktos to kiedys rozbebeszył i brakuje wiązek, zostały same siłowniki. Jezeli ktos dysponuje schematem centrala przed 1995 (czarne siłowniki) byłbym wdzieczny.pozdrawiam
Sorki za odkop.
Sorki za odkop.