Pulsująca kontrolka ładowania
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
zegarek26
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Transporter T 4
- Opis: Zegarek
- Kontakt:
Pulsująca kontrolka ładowania
Cześć , mam pytanko , od pewnego czasu w moim T-4 1.9 Diesel , kontrolka ładowania świeci pulsacyjnie , zmieniłem regler wraz ze szczotkotrzymaczem i bez zmian a ładowanie jest 14,4 V , czy to może być przez pierścienie ślizgowe ? są sporo wytarte i widać w nich progi , Dzieki za dobra rade .
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Re: Pulsująca kontrolka ładowania
Tak, to będzie wina pierścieni ślizgowych :) 9zł kosztuje ten pierścien :)
-
zegarek26
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Auto: Transporter T 4
- Opis: Zegarek
- Kontakt:
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Ja mam taki problem, że po paru dniach mrozu dziś odpaliłem auto i co się okazało, że tak bardzo delikatnie żarzy się i delikatnie pulsuje kontrolka ładowania jak przygazowałem to przestało, ale na wolnych obrotach żarzy i mruga w rytm pracy silnika i to co mnie bardzo niepokoi 15 minut i akumulator zrobił się letni, a był naładowany do pełna i przyniesiony z domu. Dzwoniłem do elektryka to powiedział cobym zmierzył sobie ładowanie co zrobie jak tylko dam rade i że to może byc regulator napięcia albo szczotki albo diody. I teraz kilka pytań czy napięcie ładowania ma być takie samo niezależnie od obrotów czy są jakieś dopuszczalne wahania? ile powinno wynosić to napięcie? Czy zregenerowanie alternatora za 150zł to dużo czy mało? I to co mnie zszokowało to cena demontażu i montażu alternatora 100zł to wg Was dużo czy nie?
-
czarny1x1x
no kolego sam wy montuj to będziesz wiedział czy to drogo ,usługa naprawy normalna cena można samemu to ogarnąć
-
krzysztofek
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Witam pulsowanie i żarzenie znikło na kilka dni i dziś wieczór znów się pojawiło na wolnych obrotach dodanie gazu i problem znika wie multimetr w rękę i wyniki następujace na wolnych obrotach ladowanie na poziomie 13,70 do 13,76V przy przegazowaniu nie sprawdze tego sam bo ręki nie mam trzeciej. Zaraz po zgaszeniu silnika akumulator pokazuje 12,74V (nie za dużo to?)i po godzinie stabilizuje sie na poziomie 12,45V akumulator zimny nawet po przejechaniu 40km. Podpowiecie czy to poprawne parametry?
-
czarny1x1x
mogą być takie parametry ,ale powinien ładować 13,9-14,5 optymalne sprawdź naciąg paska może się ślizga delikatnie powinieneś go nagiąć palcem
-
Panter
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: Transporter '94
- Opis: Jazda kulturalna to sztuka
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
To normalna cena serwisu, tak zapłaciłem w uznanym w mieście warsztacie w polonezie 1,4. U pana Ryśka/Cze śka by było taniej. Gdybym wiedział, to pewnie bym sam wyjął, ale miałem wtedy żniwa, także luz. No i mam gwarancję na papierze.I to co mnie zszokowało to cena demontażu i montażu alternatora 100zł to wg Was dużo czy nie?