T4 88km silnik AJT Adaptacje kąta wtrysku kanał 4

Diagnostyka komputerowa – jak naprawiać T4 za pomocą laptopa i kabla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
mariusz.ka
Początkujący T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 6
Model:
Auto: t4 ACV T5 174km
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

T4 88km silnik AJT Adaptacje kąta wtrysku kanał 4

Nieprzeczytany post autor: mariusz.ka »

..witam wszystkich na forum ,mam T4 2000r silnik AJT 88km,Ostatnio został wymieniony kompletny rozrząd w firmie Automacher Rzeszów.Mechanik raczej źle ustawił kąt wtrysku w kanale 00 ,Vag pokazywał 75-80,zmieniłem na rolkach pompy kąt wtrysku na 49-51.Silnik pracuje teraz bardziej miękko,mam pytanie,w kanale 4 wykonałem adaptacje z 1,1 stopnia na 2,6 i pokrywa się wartość wymagana z aktualną.Mam pytanie jaka powinna być prawidłowa wartość kąta wtrysku w kanale 4 instrukcja ma duże rozbieżności tych wartości od 4,8 przed GPZ do 3po GPZ,dawka paliwa 2,6 mg.dziekuje z góry za podpowiedzi...
mariusz.ka
Początkujący T4

13
Tematy: 6
Model:
Auto: t4 ACV T5 174km
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Re: T4 88km silnik AJT Adaptacje kąta wtrysku kanał 4

Nieprzeczytany post autor: mariusz.ka »

witam...nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na adaptację kata wtrysku...trudno.Przestawiłem VAGIEM na wartość 1,5 stopnia ,teraz silnik chodzi ciszej i nie słychać wydechu w środku samochodu ,wcześniej na wyższych obrotach troszkę było słychać. Mimo wszystko nie jestem pewien poprawności ustawień,pytałem kilku mechaników ale przyznam mają chyba wiedzę techniczna jak zamontować daną część i jak mechanicznie ustawić kąt wtrysku,poza tym jak chodzi i zapala to jest ok.Chętnie spotkałbym się z jakimś prawdziwym fanem T4,mieszkam w Ropczycach koło Rzeszowa z zawodu jestem automatykiem
Ostatnio zmieniony 09 gru 2012, 11:27 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto OT.
mikoli
Znawca T4

16
Tematy: 3
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 9 razy
otrzymal podziekowanie: 102 razy
Kontakt:

Re: T4 88km silnik AJT Adaptacje kąta wtrysku kanał 4

Nieprzeczytany post autor: mikoli »

mariusz.ka pisze:
witam...nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na adaptację kata wtrysku...trudno.
Może nikt się nie bawił w adaptacje kanału 4-tego i dlatego nie otrzymałeś odpowiedzi, zdanie sugeruje jak byś miał żal.
Sam tam nigdy nie grzebie, tylko ustawiam mechaniczne aby w grupie 000 (basic settings) był w granicach 45-55 i w grupie 004 wartość żądana pokrywała się z wartością rzeczywistą przy wypełnieniu zaworu w granicach 40-60% (na ciepłym silniku).
Standardowa wartość adaptacji w kanale 4-tym to 32768
mariusz.ka pisze:
Chętnie spotkałbym się z jakimś prawdziwym fanem T4,
Jakoś w Rzeszowie jesteśmy leniwi i nikomu nie chce się organizować spota, Ci co mają ochotę się napić to się po prostu zdzwania i <beer> , albo <drink>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Vag , VCDS lite”