Licznik w t4 nie działa
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
alpaq
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4 lift
- Kontakt:
Licznik w t4 nie działa
Witam , tak jak w temacie , licznik w moim t4 niedaje oznak życia , nic nie działa . T4 jest po lifcie 2001r silnik 2,5 tdi, co może być ?
-
alpaq
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Re: Licznik w t4 nie działa
Chodzi o to że mam 19 lat nie mam jakiegoś doświadczenia z mechaniką , ojciec kazał zaprowadzić do mechanika ale skasuje za samo podłączenie pod komputer więc na początek chcę się dowiedzieć czego to przyczyna . Forum czytałem ale znalazłem podobne problemy ze starszymi , z innymi silnikami i sam nie jestem pewien . Słyszałem że uszkodzeniu mógł ulec czujnik halla przy skrzyni biegów ale niewiem czy to prawda .
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
czytając to zdanie mam pytanie - co to dla ciebie znaczy:alpaq pisze:Słyszałem że uszkodzeniu mógł ulec czujnik halla przy skrzyni biegów ale niewiem czy to prawda .
całe zegary są po uruchomieniu martwe ( nie świecą i nic nie wskazują ), czy licznik kilometrów nie działa, czy prędkościomierz nie działa ??alpaq pisze:licznik w moim t4 niedaje oznak życia , nic nie działa
a oprócz tego powtórzę za slimakiem, wszystkie usterki związane z zegarami, licznikami, prędkościomierzem są na forum opisane
-
alpaq
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Sprawa już rozwiązana , przegryzione były kable od czujnika tego G22 . Juz naprawione .
-
clk
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
to ja podłącze się do tematu i problem polega na tym że wszystko działa km/h zegar temp. tylko nie kręci się licznik od przejechanych kilometrów (licznik mechaniczny) czy jest sposób na usunięcie tej usterki bez kupowania drugiego licznika?
-
czarny1x1x
no ładnie kolego.. ktoś cofał licznik ,raczej drugi. bez rozebrania i fotek nic się nie dowiemy
-
clk
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
rozbiorę wstawię fotki (wiem ze było coś grzebane przy liczniku bo niby jest 250tyś a wygląda na 400tyś:)
-
czarny1x1x
rozwalił ktoś zębatki i nie nabija, lub źle złożone nie wiem czy nie taniej drugie