Ładowanie

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Taranek1
Nowy T4

Answers: 0
13
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Ładowanie

Nieprzeczytany post autor: Taranek1 »

Witam wszystkich mam problem z t4 znajomego a mianowicie braku ładowania, wymieniłem regulator ale nadal nie ładuj. Na liczniku miga kontrolka oleju lecz nie świeci sie w ogóle kontrolka ładowania. Metoda podłączenia żarówki sie nie powiodła, żarówka podpięta pod pin 13 i 16 świeci sie na zgaszonym zapłonie po przekręceniu na zapłon gaśnie. podejrzewam sam licznik ale nie wiem czy słusznie. a druga sprawa od czego pasuje jeszcze licznik (zielone podświetlenie). silnik 1.9 TD
korixx
Początkujący T4

Answers: 0
14
Last active: -
Tematy: 4
Model:
Auto: VW T4 Caravelle
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Re: Ładowanie

Nieprzeczytany post autor: korixx »

Mi w maju mój busik też zrobił taką niespodziankę. Kontrolka się nie paliła a jechałem do Sierpca. I stanął mi 5km od Sierpca, holowanie na warsztat i okazało że jakaś część w alternatorze poszła. A licznik był sprawny, przy zapłonie kontrolki wszystkie się palą ale akurat w tej sytuacji kontrolka od ładowania się nie zapaliła ;/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”