problem po zalozeniu nieoryginalnego centralnego
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
fgrs
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: caravelle/multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
problem po zalozeniu nieoryginalnego centralnego
ostatnie 3 godz spedzilem na montowaniu centralnego ktory kupilem na ebay, silownikow jeszcze nie przykrecilem bo musze pokombinowac i dorobic odpowiedniej dlugosci druty ale wlanczanie/wylanczanie z pilota dziala, mam jednak pewne obawy ze silownik nie ma wystarczajacej mocy zeby zamknac/otworzyc i tu pada pytanie, czy zamki w drzwiach wystepuja w wersji pod centralny zamek bo znalazlem gdzies wlasnie takie zdanie: "zamek drzwi bocznych rozsuwanych (pod centralny zamek)"
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: problem po zalozeniu nieoryginalnego centralnego
nie ma różnicy w zamkach za to jest różnica w siłownikach na ile kg mają uciągu
-
orel11
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Jak nie dadzą rady to kupisz siłowniki o uciągu np 8kg.
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Standardowe dają rade z przodu pręty lączysz z prętem od rygla , suwane też a tył jest miejsce w zamku na pręta
-
fgrs
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
zamowilem oryginalne prety ale wydaje mi sie ze to i tak nic nie da bo w rece czuc ze rygiel w drzwiach potrzebuje troche wiecej sily do przesuwania gora/dol niz silownik produkuje, mam nadzieje ze sie myle dlatego dam znac jak prety przyjda
a to zestaw ktory kupilem http://www.ebay.co.uk/itm/Central-locki ... 720wt_1166
a to zestaw ktory kupilem http://www.ebay.co.uk/itm/Central-locki ... 720wt_1166
-
czarny1x1x
w odsuwanych drzwiach wyciągnij sprężynkę zobaczysz ją od spodu w zamku na elemencie połączony z tym nyplem do zamykania od środka. będzie miał siłownik łatwiej ,ale jak masz klapę to powodzenia ,da się to zrobić ale cierpliwości może zbraknąć montowałem te zwykłe i zawsze dawały radę
-
fgrs
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
dzieki za podpowiedz, mam prety, dzisiaj sprawdze czy silowniki daja rade i mam pytanie czy jest gdzies tutaj na forum dokladniejszy schemat tego zlacza i najlepiej po angielsku albo polsku? http://www.t4-wiki.de/wiki/images/thumb ... latine.jpg
-
czarny1x1x
masz cały zestaw bo nie miałeś centralnego ? tak więc centralny montujesz najpierw siłowniki masz takie blachy z otworkami ? dokręcasz szprychy i te kostki i podłączasz + i - a resztę kolorami . amen ... a co tam na focie pokazałeś jakie złącze
-
fgrs
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
wiem jak zamontowac, wiem jak podlaczyc ale potrzebuje schemat tej kostki bo chce wiedziec czy moge w nia wpiac kable od migaczy i elektrycznych szyb ktore wychodza z mojej centralki a zdjecie przedstawia oryginalny sterownik centralnego
moze to zdjecie lepiej bedzie przedstawiac o ktora kostke mi chodzi http://www.t4-wiki.de/wiki/images/Elekt ... tecker.jpg
moze to zdjecie lepiej bedzie przedstawiac o ktora kostke mi chodzi http://www.t4-wiki.de/wiki/images/Elekt ... tecker.jpg
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2012, 18:42 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post pod postem.
Powód: Post pod postem.
-
czarny1x1x
ale dla czego podłączenie robisz do orginalnej kostki centralnego skoro takowego nie posiadasz ,musisz zrobić nową instalację ,czy jeśli kluczykiem przytrzymasz zamek w drzwiach np kierowcy a szyby są otwarte to się domykają ? nie sądzę ! więc sobie domykanie szybek odpuść ale mogę się mylić koledzy mnie poprawią ..ja u siebie musiał bym jeszcze moduł domykania szyb zakupić ..prostym sposobem to sprawdzimy
-
fgrs
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
wpinam w oryginalna kostke bo dolutowalem do kabli wtyki ktore moge w nia wsadzic, TAK w centralnym zamku mam taka opcje na szyby i migacze, ponawiam prosbe o ten schemat jesli ktos ma to bardzo bede wdzieczny, pozdr
P.S. sorry nie wiem czy jak kluczykiem przekrece beda sie szyby zamykac ale napewno pilotem jak przytrzymam dluzej zamykanie (tak pisze w instrukcji)
P.S. sorry nie wiem czy jak kluczykiem przekrece beda sie szyby zamykac ale napewno pilotem jak przytrzymam dluzej zamykanie (tak pisze w instrukcji)
-
czarny1x1x
koleszko jeśli masz w autku KOMFORT tak się to nazywa a jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział i my też ! ja jak kiedyś na drewnianym płocie coś pisało to drzazgi do dziś wyciągam . nie chcesz wiedzieć z kąd piszą bo muszą sprzedać .kierunki podłączysz pod obudową kierownicy + i - w skrzynce bezpieczników a resztę kabelków sam musisz poprowadzić i połączyć kolorami .doczytaj instrukcję bo ten guzik to i dwa dni możesz mieć wciśnięty jak nie masz modułu to nic ich nie zamknie . da się to zrobić troszkę zabawy bo potrzebny jest moduł domykania szyb ten centralny wyzwala ci sygnał ale ten sygnał musi włączyć moduł .podam nr tel na pw to coś ci mogę opowiedzieć bo to akurat jest mój konik .nawet jeśli masz elektryczne szyby to i tak ich nie zamkniesz no jeśli będziesz wysiadał z autka dasz radę to zrobić ten centralny nie zrobi tego za CIEBIE
-
fgrs
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
wyglada na to ze temat sie tu konczy bo okazalo sie ze silowniki sa za slabe, probowalem nawet przy wyciagnietym zamku przykreconym do kawalka deski razem z silownikiem, no nic chyba poszukam oryginalnych czesci, dzieki za pomoc wszystkim
-
czarny1x1x
nie prawda będzie działać jakie wyciąganie zamka ! siłownik montujesz pod zamkiem masz długie szprychy te druty ? zdięty boczek wszystko w kupie i dokładasz tak siłownik w wolną dziurę że ten drut prawie pionowo na działać na ten ,,nypelek od zamykania ,, zadwonisz wytłumaczę z kąd jesteś mam szwagra w radomiu uczył się u mnie i trzaska takie dodatki jak zły .dobre czasy ja kabelki on te druty skręcał <cisza> ale kasa na pół była złego szwagra nie miał <01>
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Dziwne u mnie działają już 4 lata bez problemu w drugim 3 lata
-
czarny1x1x
pod zbyt dużym kontem montuje kolega i się klinuje siłownik , z tego co pamiętam jak zdejmiesz boczek jest taki otworek na wysokości zamka w drzwiach to super miejsce do skręcenia szprychy i nypla do blokowani drzwi a siłownik przykręcasz niżej do metalu wiercisz dwa otworki skręcasz.....a jeszcze jeden szatański pomysł mi przyszedł czy oby na pewno zamek ryglujesz? bo to częsty numer był że ktoś sam montował na otwartych drzwiach i nie zablokowanym ryglu <53> nie dawał rady siłownik.. sam nie wciśniesz nypla jak są drzwi otwarte .musisz zablokować zamek pisz na pw to podpowiem
-
fgrs
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
wszystko dziala, okazalo sie ze troche przyblondynilem i wpialem sie do oryginalnej kostki centralnego zamka w aucie a tam napiecie bylo troche mniejsze, dlatego tez przy zabawie pilotem otwieranie/zamykanie migaly mi kontrolki na desce rozdzielczej i podskakiwaly wskazowki zegarow :D probuje teraz podlaczyc migacze i znalazlem gdzies na angielskim forum ze trzeba sie wpiac w dwa przewody za skrzynka bezpiecznikow czarno-bialy i czarno-zielony ale u mnie nie moge ich znalezc, czy ktos wie gdzie moge znalezc schemat albo gdzie szukac przewodow od migaczy?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Dwupiniwa kostka z tyłu skrzynki bezpieczników, kable czarno-zielony i czarno-biały lub piny H2/6 i H2/4.
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
można coś dokupić i łatwym sposobem uruchomić dodatkowo domykanie szyb pilotem ?
-
krys ptys
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: vw t4 caravella
- Kontakt:
jasne ze można :) allegro wpisz domykanie szyb zamontowałęm takie cos w golfie 2 fajna sprawa teraz w vw t4 zamykam szyby siłą rąk ;) im szybciej krece tym szybciej sie zamyka <53>barti87 pisze:można coś dokupić i łatwym sposobem uruchomić dodatkowo domykanie szyb pilotem ?
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
to tzw moduł komfortu, oryginalne moduły z VW są też tanio do kupienia
-
barti87
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: VW
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
http://allegro.pl/carprotect-modul-domy ... 43406.html może być coś takiego ? ile tam kabli .. a jeśli oryginalny to jaki? od t4 miały domykanie szyb pilotem? bo jeszcze nigdy sie nie spotkałem
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Ktos kiedys na forum pisal ze z racji rozwiazan elektrycznych w t4,nieoryginalny modul komfortu musi byc na 4 szyby bo inaczej nie bedzie dzialalo
Kto i gdzie niepamietam,ale byl chyba nawet rozrysowany schemat co,gdzie i dlaczego
Kto i gdzie niepamietam,ale byl chyba nawet rozrysowany schemat co,gdzie i dlaczego