Rozrusznik nie kręci po przejechaniu 10 km.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Mikkiz
- Last active: -
Rozrusznik nie kręci po przejechaniu 10 km.
Witam. Jestem szczęśliwym właścicielem Transportera T4 1.9d z 95r.
Problem polega na tym że gdy zapalam samochód na "zimnym" silniku autko pali bez żadnych problemów, ale gdy przejade 5 lub więcej kilometrów , sinik zagrzeje się do normalnej temperatury pracy i go wyłącze, nie chce kręcic rozrusznikiem , przekaźniki "cykają" czyli prąd podają. Rozrusznik nie reaguje.
Auto postoju z godzinę ochłodzi się i można normalnie zapalic.
Wymieniłem juz akumulator, alternator, przypadkowo doszedłem tez do przepalonego bezpiecznika wentylatora ktos może miał taki problem?
Problem polega na tym że gdy zapalam samochód na "zimnym" silniku autko pali bez żadnych problemów, ale gdy przejade 5 lub więcej kilometrów , sinik zagrzeje się do normalnej temperatury pracy i go wyłącze, nie chce kręcic rozrusznikiem , przekaźniki "cykają" czyli prąd podają. Rozrusznik nie reaguje.
Auto postoju z godzinę ochłodzi się i można normalnie zapalic.
Wymieniłem juz akumulator, alternator, przypadkowo doszedłem tez do przepalonego bezpiecznika wentylatora ktos może miał taki problem?
-
czarny1x1x
Re: Rozrusznik nie kręci po przejechaniu 10 km.
musisz sprawdzić sterowanie czy dochodzi do rozrusznika jeśli tak to wina w automacie rozrusznika ,sprawdzisz kontrolką to ten cienki kabelek na rozruszniku ,możesz kawałkiem kabla podać plus ,,oczywiście auto włączony zapłon i na LUZIE MA być... zdjęta dolna osłona będzie wygodniej
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
po co dolna osłona? JAk mi pierdykła kostka stacyjki to śrubokrętem odpalałem maskę do góry podnosząc. Goście pod sklepem z częściami oczy z orbit wywaliali jak to mozna T4 z pierdykniętą kostką śrubokrętem odpalić ;)
-
mora
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: transporter
- Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Zupełnie jak Ursusa <śmiech> A może sprawdzić ten kabelek cienki, który dochodzi do rozrusznika- często wdaje się tam śniedź na wsuwce.
-
Mikkiz
Dzięki wielkie za pomoc. Jutro po pracy to sprawdze i napisze czy pomogło.
-
mariuszgim
- Specjalista T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest - Lokalizacja: Bydgoszcz / okolice
- podziekowal za post: 11 razy
- otrzymal podziekowanie: 32 razy
- Kontakt:
-
piotus23
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 pryczka
- Opis: T4 93"'
golf
mk 1 80""
pOLO 6N OPEN AIR - Lokalizacja: pod bystrzycą kłodzką DKL
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
miałem kiedyś tak w golfie zimny palił natomiast ciepły juz nie nie wiem jak ,w t4 zbudowany jest rozrusznik ale w golfie były takie płytki co trzymają szczotki , i jedna z nich po nagrzaniu zmieniała swoje miejsce o milimetry i nie z tykało i autko nie odpałało po wymianie całego ,,szczotkotrzymacza" wróciło do normy
-
Mikkiz
Sprawdziłem , to nie wina ani prądu dochodzącego do automatu bo tam jest :) automat przypominam sobie ze wymieniałem juz kiedys ale nie pomogło, w wolnej chwili dam rozrusznik do regeneracji :) i zobaczymy.
-
czarny1x1x
a kawałkiem kabla daj tam zasilanie ,nieraz trzeba było dokładać przekażnik ,bo bywało jak by za słaby plus dostawał ten sterujący
-
Mikkiz
Witam ponownie niestety nie miałem czasu ostatnio , ale wkoncu zrobilem to co czarny1x1x pisał.
Taki efekt: działa ;) tzn jak tym kablem plus podaje , co musze wymienic zeby działało? przekaźnik? gdzie go znajde?
Taki efekt: działa ;) tzn jak tym kablem plus podaje , co musze wymienic zeby działało? przekaźnik? gdzie go znajde?
-
czarny1x1x
tak montujesz go w obwód wtedy tym cienkim sterujesz przekażnik. a plus przez przekażnik na wsuwkę rozrusznika to taki dodatkowy bajer się robi jak gdzieś prąd pobłądzi i działa w 100%. za małego kopa dostaje automat i nie zaskakuje