nierówna praca silnika 2.8 vr6
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
keliotan
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
nierówna praca silnika 2.8 vr6
na początek chcialem sie przywitac ze wszystkimi na tym forum i serdecznie pozdrowic.
mój problem polega na tym ze jestem posiadaczem vw t4 multivan 98r 2.8 vr6 i mam problem, silnik od poczatku zakupu zle pracuje,
nierówno na wolnych obrotach i pomiedzy 1100-1500 obrotów szarpie przy każdej zmianie biegów ( skrzynia manual )
w aucie zostało ostatnio wymienione:cewka, przewody, świece, kompletny rozrząd, kompletne sprzęgło oprócz dwumasy
komputer wykazuje 0 błędów
jesli ktos mógłby pomóc to bardzo proszę o odpowiedz ewentualnie namiar na mechanika dolnośląskie który by się znał w temacie vr6 jestem z bolesławca.
mój problem polega na tym ze jestem posiadaczem vw t4 multivan 98r 2.8 vr6 i mam problem, silnik od poczatku zakupu zle pracuje,
nierówno na wolnych obrotach i pomiedzy 1100-1500 obrotów szarpie przy każdej zmianie biegów ( skrzynia manual )
w aucie zostało ostatnio wymienione:cewka, przewody, świece, kompletny rozrząd, kompletne sprzęgło oprócz dwumasy
komputer wykazuje 0 błędów
jesli ktos mógłby pomóc to bardzo proszę o odpowiedz ewentualnie namiar na mechanika dolnośląskie który by się znał w temacie vr6 jestem z bolesławca.
-
czarny1x1x
Re: nierówna praca silnika 2.8 vr6
sprawdź kolego sondę lambda, może być przyczyną przelewania i stąd ta nierówna praca. Co do szarpania przy zmianie biegów sprawdź dolna poduszkę skrzyni
-
keliotan
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Witam sonda lambda sprawdzana jest ok. poduszka wymieniona na nową.dalej to samo.
-
czarny1x1x
sondę sprawdzałeś osobiście czy ktoś tak powiedział że ok , bo ja dopiero po zamontowaniu orginału jestem zadowolony .taka za 100zł to badziewie w sklepie kupiłem za 250zł i pomogło ,jeszcze czujnik hall odpowiada za kąt zapłonu i w trysku ,to ten w głowicy nad modułem z cewką jak się zasyfi to słabo czyta
-
keliotan
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
wszystko jeszcze raz posprawdzam mam vag-com ale nie wiem jak sprawdzić sondę może jakieś namiary na speca vr6 bo sam nie dam rady.
-
czarny1x1x
co do speca to nic nie poradzę ,sam sobie robię wszystko a jestem za miedzą .sądę opisywali koledzy jak to zrobić vagiem
-
keliotan
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Witam sąde sprawdzałem sam vagiem-com 409 wynika nato ze pracuje błędów zero jak jeszcze sprawdzić czujnik hala.
-
czarny1x1x
tylko podmianka ,ewentualnie wykręć i wyczyść ze starego zapieczonego oleju końcówka czujnika ma się błyszczeć .masz na cewce czy na aparacie zapłonowym bo były dwa modele ,ja mam na cewce i z niej idą kable bezpośrednio na świece
-
keliotan
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
czarny1x1x
-
keliotan
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
czujnik sprawdzony przeczyszczony dalej chodzi tak samo zaczynam sie powoli przyzwyczajac moze to tak ma byc u mnie niema mechaniora do takich silników jak bede w poznaniu to moze kogos tam znajde bo sam nie dojde do tego.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Mogę się mylić może by wyczyścić przepustnice jeśli jest w golfie tak miałem identycznie jak opisywałeś w przepustnicy był nagar i syf wyczyściłem i wszystko było ok.
-
keliotan
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
czarny1x1x
-
miuzik2
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Auto: caravelle
- Kontakt:
u mnie pływał na wolnych obrotach i się kolebał odpiałem i zaślepiłem (znaczy się mechanik odpiął) wężyk od EGR-u i przeszło moze to i u Ciebie błędów na kompie u mnie też nie było
-
keliotan
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
czarny1x1x