Witam;
Problem jak w temacie, stało się to podczas jazdy nagle zgasł i nie można było odpalić. Okazało się, że na tym bezpieczniku jest sterowanie elektrozaworu pompy. Podając + na ostro grzało kable, więc odciąłem czarny przewód od elektrozaworu i podałem na ostro + z akumulatora. Dojechałem tak do domu. Zauważyłem, że nie działa grzanie świec żarowych, prędkościomierz, licznik kilometrów a wskaźnik poziomu paliwa reaguję na każdy ruch auta.
Proszę o pomoc i wszelkie sugestie, wszystkie przewody pod maską chyba sprawdziłem, było kilka przetartych, oczywiście zaizolowałem ale to nic nie pomogło.
VW T4 1,9 TD 2000 r. - Pali bezpiecznik nr 15 (10 A)
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
hpm
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 1,9 TD 2000 r. - Pali bezpiecznik nr 15 (10 A)
To sprawdź jeszcze pod autem, czy nie masz przetartych kabelków od elektrozaworu. Ja tak miałem i męczyłem się ponad pół roku.
-
hpm
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Re: VW T4 1,9 TD 2000 r. - Pali bezpiecznik nr 15 (10 A)
Dzięki za sugestię zaraz tam wchodzę.
EDIT 16:30
Nic, wszystko wygląda dobrze żadnych przetarć kabli.
EDIT 16:30
Nic, wszystko wygląda dobrze żadnych przetarć kabli.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 21:09 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem