Ciepły nie odpala

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=92
T4 Forum dotyczące silnika 2.8 AES , AMV w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
czarny1x1x

Last active: -

Ciepły nie odpala

Nieprzeczytany post autor: czarny1x1x »

Witam problem z vw t4 vr6 ,jak w temacie ciepły nie odpala .
czarny1x1x

Re: Ciepły nie odpala

do zamknięcia odpala czujnik położenia wału był uszkodzony <31>
lopez66
Forumowicz T4

Answers: 0
15
Tematy: 17
Model:
Auto: vw t4,1993r
podziekowal za post: 16 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: lopez66 »

Witam.Podepne sie pod temat.Od jakiegos czasu mam problem z rozruchem silnika.Na zimnym pali bez problemu a na ciplym musze wcisnac pedal gazu aby odpalil.Kopulka,palec,swiece,cewka nowe.Jaki jest problem?Moze doradzi ktos doswiadczony w temacie...Pozdrawiam <england>
czarny1x1x

Witam kolegę zacznij od podpięcia pod Vag on prawdę powie i wyeliminujemy gdybanie .nie jestem pewien czy w 2,5 jest taki cudak jak czujnik hall on się nagrzewa i sprawia problem z odpalaniem ,jak masz aparat to ten diabeł tam siedzi .przepustnica jak koledzy piszą do benzyny na 24h osobiście nie testowałem ,przepływomierz odepnij i zobaczysz czy jest poprawa ,lub czujnik temperatury ten 4 pinowy odłącz i zobaczysz czy zapali ,to takie pomysły na szybkiego .ale mamy tu na forum super fachowców na bank coś chłopaki podpowiedzą i się po celuje ,obecnie obcykałem się w VR6 walczę ze spalaniem 20l/100 o zgrozo czekam na graty
lopez66
Forumowicz T4

15
Tematy: 17
Model:
Auto: vw t4,1993r
podziekowal za post: 16 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: lopez66 »

W takim razie zrobie jak mowisz.A w lutym do kraju jade na wymiane skrzyni lub remont.Zobacze jak cenowo mi wyjdzie.Jezeli wytrzyma do tego czasu...Co jakis czas jakas niespodzianka,rece opadaja a moja zonka jak tylko slyszy ile jeszcze musze kaski wlozyc to....Ale nie odpuszcze.Dziekuje za cenne wskazowki i pozdrawiam.
kurol
Kierowca T4

15
Tematy: 28
Model:
Auto: Multivelle Long
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI"
podziekowal za post: 51 razy
otrzymal podziekowanie: 127 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: kurol »

nie jestem pewien czy w 2,5 jest taki cudak jak czujnik hall on się nagrzewa i sprawia problem z odpalaniem
w 2.5 a takze w 2.0 jest taki cudak jak czujnik halla i z tego co pamietam Andrewa1 mial z nim problem i objawy takie same o jakich piszecie
miuzik2
Nowy T4

15
Tematy: 1
Model:
Auto: caravelle
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: miuzik2 »

witam
i jak wyjaśniło się, może wysypał się czujnik temperatury silnika komputer traktuje go jako zimny i zalewa się
czarny1x1x

nie kolego albo hall lub położenia wałka ,w tym silniku ,to bardzo dziwaczna jest konstrukcja i od nich się zaczyna ,czujnika wału nie pokaże czy sprawny tylko podmianka załatwia sprawę ,znam to z autopsji !
ODPOWIEDZ

Wróć do „2.8 AES , AMV”