Szyba kierowcy otwiera się do połowy (elektrycze sterowanie)
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
SChris
- Last active: -
Szyba kierowcy otwiera się do połowy (elektrycze sterowanie)
Witam - nie znalazłem podobnego przypadku, więc pozwoliłem sobie zapytać w nowym temacie.
Szyba kierowcy otwiera się tylko do połowy - wszystko działa bez problemu, nie słychać nic niepokojącego w pracy mechanizmu.
W zakresie od półotwartej do zamknięcia działa też prawidłowo: można zatrzymać w dowolnym momencie, domknąć i otworzyć (do połowy) automatycznie.
Jeśli macie jakiś pomysł jak to naprawić, to proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Szyba kierowcy otwiera się tylko do połowy - wszystko działa bez problemu, nie słychać nic niepokojącego w pracy mechanizmu.
W zakresie od półotwartej do zamknięcia działa też prawidłowo: można zatrzymać w dowolnym momencie, domknąć i otworzyć (do połowy) automatycznie.
Jeśli macie jakiś pomysł jak to naprawić, to proszę o pomoc.
Pozdrawiam
-
czarny1x1x
Re: Szyba kierowcy otwiera się do połowy (elektrycze sterowa
Pierwsze co to zdejmij boczek i zobacz jak mechanizm pracuje co jest powodem blokady czy oby coś jest nie wytarte jakaś przekładnia ,trudno po celować co akurat stało się u kolegi ale stawiam na problem mechaniczny ,istotna sprawa czy stało się to nagle było tak od zakupu auta będzie nam łatwiej coś doradzić ,
-
grandcherokee
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: business class
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
sprawdz uszczelke szyby ponizej otworu okiennego. czasami wysuwa się z prowadnicy i blokuje szybe
-
mirecki.w
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
mam dokładnie to samo, opuszcza się do połowy i nic dalej, stało się to nagle :(, tapicerkę zdemontowałem i wszystko ok, żadnyego uszkodzenia zewnętrznego, prowadnice ok, jak nic trzeba będzie myśleć o wymianie silnika bo nic innego mi do głowy nie przychodzi :(
-
SChris
Dziękuję Koledzy za podpowiedzi - zdejmę tapicerkę drzwi (tak jak radzicie) może coś mi się rozjaśni.
Stało się to nagle - Multivana mam od 1,5 roku, a problem pojawił się przed 2 tyg.
Jak wspomniałem: "na słuch" nic nie blokuje, nie trze czy wydaje inne (groźne) dźwięki. Działa oraz zatrzymuje się cicho i płynnie jak przed problemem, tylko punkt zatrzymania pełnego otwarcia "przesunął się" na połowę okna.
Pozdrawiam
Stało się to nagle - Multivana mam od 1,5 roku, a problem pojawił się przed 2 tyg.
Jak wspomniałem: "na słuch" nic nie blokuje, nie trze czy wydaje inne (groźne) dźwięki. Działa oraz zatrzymuje się cicho i płynnie jak przed problemem, tylko punkt zatrzymania pełnego otwarcia "przesunął się" na połowę okna.
Pozdrawiam
-
SChris
Niestety - po zdjęciu tapicerki drzwi nic niepokojącego nie zauważyłem - chyba podoby przypadek jak u kolegi mirecki.w.
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to będę wdzięczny.
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły to będę wdzięczny.
-
mirecki.w
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
schris jak nic mamy do wymiany siłowniki, ponoc coś w środku się wyciera i ma wówczas ograniczone działanie stąd nasza przypadłość :(:(
-
SChris
-
mirecki.w
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
po świętach zabieram sie do demontażu silownika dam Ci znać czy można to w jakiś sposb naprawić, czy tylko wymiana
-
SChris
O.K - będę czekał na informacje. Za tydzień wymieniam komplet sprzęgła, vacum pompę, filty, olej. Zapytam przy okazji mechaników - może coś zaradzą na naszą przypadłość.
-
mirecki.w
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
dziś ponownie zdemontowałem tapicerkę, a następnie wymontowałem ten mechanizm, po podlączeniu do kostki mechanizm zaczął pracować prawidłowo, zamontowałem i połaczyłem z szybą i o dziwo zaczął funkcjonowac prawidłowo więc nie ma potrzeby go wymieniać, więc proponuję Ci zrobić to samo, u mnie pomogło i mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie, wszystko zajęło mi 20 min więc nie jest tak żle, daj znać czy Ci się udało <yes>
-
SChris
No to super - gratulacje!
Pytałem znajomego Teczkowca i powiedział mi, żeby rozpiąć kostkę szyby (która jest gdzieś przy tablicy bezpieczników) i połączyć ponownie. Jeśli Ty potwierdzasz skuteczność takiego zabiegu, to mam nadzieję, że u mnie też zadziała. Po operacji dam Ci znać jak było w moim przypadku.
Dzięki za śledzenie tego wątku. Pozdrawiam.
EDIT:
No i po robocie :)
Działa jak trzeba.
Jeszcze raz dzięki za współpracę.
Pozdrawiam
Pytałem znajomego Teczkowca i powiedział mi, żeby rozpiąć kostkę szyby (która jest gdzieś przy tablicy bezpieczników) i połączyć ponownie. Jeśli Ty potwierdzasz skuteczność takiego zabiegu, to mam nadzieję, że u mnie też zadziała. Po operacji dam Ci znać jak było w moim przypadku.
Dzięki za śledzenie tego wątku. Pozdrawiam.
EDIT:
No i po robocie :)
Działa jak trzeba.
Jeszcze raz dzięki za współpracę.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2012, 13:38 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem, używaj opcji "edycja"
Powód: post pod postem, używaj opcji "edycja"