urwany pasek/lancuch rozrzad 2002 2.8 vr6
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
lik17
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
urwany pasek/lancuch rozrzad 2002 2.8 vr6
witam i prosze o pomoc- moje pytanie co jest w t4 z 2002roku 2.8 vr6 pasek czy lancuch? oraz czy po zerwaniu paska/lancuszka moge miec duze klopoty-lepiej wlozyc inny motor? czy tez jest to silnik niekolizyjny wystarczy wymienic i z glowy...dziekuje za pomoc Luk
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Re: urwany pasek/lancuch rozrzad 2002 2.8 vr6
Łańcuch i trzeba wielkiego niefarta albo mega zaniedbania by go urwać. Obawiam się że jeśli jednak strzelił to taniej będzie drugi motor kupić.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Masz łańcuch a nawet łańcuchy i na 99% lepiej szukać drugiego silnika przy czym po kupnie od razu zmiana rozrządu na nowy, to jest właśnie głupota ludzi którzy myślą że łańcuch jest wieczny a w silniku vr6 akurat on sprawia dużo problemów do tego jest z tyłu silnika
W silniku vr6 jest to norma najpierw pada napinacz później łańcuch nic dziwnego, a tyczy się to praktycznie każdego silnika na łańcuch,pokor pisze:Łańcuch i trzeba wielkiego niefarta albo mega zaniedbania by go urwać. Obawiam się że jeśli jednak strzelił to taniej będzie drugi motor kupić.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2012, 22:24 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
lik17
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
dzieki wielkie za szybka odpowiedz- ja chce kupic ten samochod i dlatego pytam- a nie jest to takie latwe jak sie mieszka w USA-, zeby mechanicy pomogli... wiec jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc w tym i innych przypadkach jakie mnie na pewno spotkaja z moimi 2-ma (lub za niedlugo 3-ma) T4-mi pozdrawiam
a jeszcze jedno pytanie bo ja mam 2.5 v5 AT - czy ten 2.8 v6 moglbym zastapic tym co mam i czy duzo jest z tym roboty? mam tez mozliwosc kupic motor z passata 94rok vr6 i z audi 90 95rok tez 2.8 v6 (nie vr6) noze te silniki podchodza? dzieki pozdrawiam Luk
a jeszcze jedno pytanie bo ja mam 2.5 v5 AT - czy ten 2.8 v6 moglbym zastapic tym co mam i czy duzo jest z tym roboty? mam tez mozliwosc kupic motor z passata 94rok vr6 i z audi 90 95rok tez 2.8 v6 (nie vr6) noze te silniki podchodza? dzieki pozdrawiam Luk
Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 5:14 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem, używaj opcji "edycja"
Powód: post pod postem, używaj opcji "edycja"
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Z audi nie podejdzie bo to jest v6 jedynie z passat-a , co do silnika 2,5b tak podejdzie ale troszku zabawy przy przekładce jest
-
czarny1x1x
Łańcuch jest koledzy z boku patrząc na auto. po prawej stronie silnika między skrzynią a silnikiem .właśnie się na wymianę szykuje skrzynie trzeba wywalić i powinien być fajny,, dostęp ,,muszę ogarnąć jakie graty mam zakupić http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=7571 warto obejrzeć
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
To gdzie jest to każdy wie a jak zrobic to chyba tez, z własnego doświadczenia lepiej silnik wyciągnąć na wierzch i w tedy rozrząd wymieniać razem z ślizgami i napinaczem,czarny1x1x pisze:Łańcuch jest koledzy z boku patrząc na auto. po prawej stronie silnika między skrzynią a silnikiem .właśnie się na wymianę szykuje skrzynie trzeba wywalić i powinien być fajny,, dostęp ,,muszę ogarnąć jakie graty mam zakupić http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=7571 warto obejrzeć
-
czarny1x1x
napisałeś z tyłu silnika a jak ktoś będzie szukał z tyłu i katalizator znajdzie <szok>
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
To znaczy że zbieraczem jest i na złom chce go wyciąć, a tak na poważne to jak by tak było to lepiej żeby się za to nie brałczarny1x1x pisze:napisałeś z tyłu silnika a jak ktoś będzie szukał z tyłu i katalizator znajdzie <szok>
-
lik17
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
dzieki, dzieki - super za wyczerpujace opinie juz jestem w trakcie negocjacji ceny i zakupu silnika z 2002 z rozbitka - pozdrowionka i szerokosci Luk
-
Rafalsto
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4 Caravella
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Witam
Ważny też jest sterownik do silnika bo bez niego to nie da rady pojechać. Pozdrawiam
Ważny też jest sterownik do silnika bo bez niego to nie da rady pojechać. Pozdrawiam
-
GroźnaT4
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Volswagen T4
- Opis: GG 4300032
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
To wszystko zależy od tego jakie szkody wyrządził pasek bądź łańcuch nie koniecznie trzeba od razu silnik nowy . ;)