brak kontrolki ładowania w liczniku
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Rufi
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T 4
- Kontakt:
brak kontrolki ładowania w liczniku
Witam wszystkich forumowiczów, mam problem w swojej teczce 91r 1.9 D mianowicie nie świeci się kontrolka ładowania baterii. Sprawa zaistniała po uszkodzeniu się koła pasowego alternatora wtedy rozebrałem go by dopasować koło pasowe . gdy już skończyłem i poskładałem alternator ,wrócił on na swoje miejsce , podpiąłem przewody tak jak były podpięte wcześniej przekręcam stacyjkę na 1 i zauważam że nie świeci kontrolka ładowania aku . odpaliłem auto nic się nie zmieniło auto pracuje. Znacie jakiś sposób bym mógł sprawdzić czy jest ładowanie z alternatora. Dodam jeszcze że podpinałem wskaźnik ładowania wyjęty z vw sirocco i przypiąłem przewody pod klemy. Gdy przekręcam klucz na zapłon- napięcie spada na jakieś 11v może mniej, uruchamiam rozruch i spada jeszcze bardziej . auto odpala i wskaźnik pokazuje jakieś 10- 11 v (wcześniej przed awarią musiałem dodać gazu żeby kontrolka ładowania zgasła) dodaje gazu i wskaźnik pokazuje mi ponad 12v ale nie mam pewności czy to świadczy o tym że alternator jest sprawny.
-
Rufi
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T 4
- Kontakt:
Re: brak kontrolki ładowania w liczniku
sprawe wyjaśniłem i altek już działa. do wymiany poszedł prostownik alternatora a przy okazji wymieniłem łożysko. po uruchomieniu kontrolka ładowania świeci a altek ładuje. dzięki to by było na tyle