Witam
Bardziej sprecyzuje problem.
T4 2.4 D 94r.
Nie mam lewego światła drogowego. Prawe normalnie działa.
Nie włącza się kontrolka od świateł drogowych na desce rozdzielczej.
Żarówka sprawna, bezpieczniki sprawdzone.
Doczytałem na forum. że nie ma przekaźnika od świateł i zastanawiam się gdzie mogła nastąpić przerwa. Przewód się przetarł czy jakaś złączka a może jakieś dodatkowe bezpieczniki gdzieś są ukryte.
Pozdrawiam
BZ
brak świateł drogowych
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
bogdanzm
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: brak świateł drogowych
Sprawdź czy po włączeniu świateł drogowych pojawia się napięcie na pinie A1/6. Jeśli tak, to sprawdź ciągłość przewodu z tego pinu aż do kostki żarówki. Zakładam oczywiście, że instalacja jest oryginalna i nikt nic w niej nie przerabiał.
-
bogdanzm
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
bogdanzm
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: brak świateł drogowych
Witam ponownie.
Wyszło na to że na pinie nie ma zasilania. Na szybkiego zlutowałem z prawą stroną.
Zdaję sobie sprawę, że długo tak nie pociągnę ponieważ styki zapewne nie są przygotowane żeby o 100% większy prąd przepuścić.
Co teraz może być?
Przełacznik przy kierownicy czy coś jeszcze innego?
Gdzie jest sprawdzany pobór prądu? Jak zlutowałem przewody od świateł drogowych to znów świeci niebieska kontrolka (trochę blado) przy zegarach, jak światła drogowe są włączone.
Wyszło na to że na pinie nie ma zasilania. Na szybkiego zlutowałem z prawą stroną.
Zdaję sobie sprawę, że długo tak nie pociągnę ponieważ styki zapewne nie są przygotowane żeby o 100% większy prąd przepuścić.
Co teraz może być?
Przełacznik przy kierownicy czy coś jeszcze innego?
Gdzie jest sprawdzany pobór prądu? Jak zlutowałem przewody od świateł drogowych to znów świeci niebieska kontrolka (trochę blado) przy zegarach, jak światła drogowe są włączone.