Zgasł podczas jazdy
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
dar78
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Zgasł podczas jazdy
Witam kolegów
Podczas jazdy zgasł mi silnik i już nie chciał odpalić, choć to diesel 1.9TD. Po wnikliwej analizie bezpieczników okazało się że bezpiecznik nr.15 jest do wymiany. Wymiana nic nie dała bo pali bezpiecznik cały czas. Czy ktoś się orientuje gdzie jest pies pogrzebany ?
Podczas jazdy zgasł mi silnik i już nie chciał odpalić, choć to diesel 1.9TD. Po wnikliwej analizie bezpieczników okazało się że bezpiecznik nr.15 jest do wymiany. Wymiana nic nie dała bo pali bezpiecznik cały czas. Czy ktoś się orientuje gdzie jest pies pogrzebany ?
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Zgasł podczas jazdy
Zobacz przewody elektryczne wszystkie idące od silnika czy gdzieś się nie zwarły stopiły np.od recyrkulatora , podobnie miałem u siebie ale w benzynie,
-
dar78
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
A czy przekaźnik 104 może podczas jazdy zrobić zwarcie, gdzie skutkiem jest wywalenie bezpiecznika nr 15 ?
Bo gdy wyciągnąłem ten przekaźnik włożyłem nowy bezpiecznik to normalnie nie wywaliło go choć gorzej odpalił.
Bo gdy wyciągnąłem ten przekaźnik włożyłem nowy bezpiecznik to normalnie nie wywaliło go choć gorzej odpalił.
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Leon
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Ja miałem podobny problem +/- 2 miesiące temu, po czym problem ustał. W czwartek znów mi się spalił 2 razy i nie wiem co jest przyczyną, bo później zrobiłem z 500km i na razie gra. Będę musiał wyciągnąć akumulator i posprawdzać przewody. Daj znać jak dojdziesz o co chodzi. Bo elektryk u którego robiłem auto nie znalazł przyczyny, ale auto zaczęło jeździć. A powiedz mi od czego jest ten przekaźnik?
-
dar78
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Przekaźnik jest od świec żarowych, też byłem u elektryka wyciągnął przekaźnik wsadził bezpiecznik odpalił wsadził przekaźnik i tyle pojechałem, a następnego dnia historia się powtórzyła..
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
U mnie problem polega na tym, że przekaźnik wkładam tylko rano, żeby odpalić auto i od razu wyciągam, bo jak zostawiam przekaźnik podczas jazdy, to nagrzewa się tak, że nie idzie go dotknąć. W ciągu dnia odpalam bez przekaźnika. Czyli u mnie jest (chyba) trochę inny problem. A chcę dojść do tego co to jest, bo jeżdżę dużo i po autostradach i nie chcę mieć jakiegoś problemu w trasie.
-
dar78
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
To może spróbuj wymienić przekaźnik bo może gdzieś tam się zakleiły styki ? Ale pytanie jest czy przez to wywala bezpieczniki ?
-
czester52
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
U mnie nie. Na 100% bo jeżdżę bez przekaźnika. Bardziej przychylam się do uszkodzonego kabla. Bo nie wiem co jeszcze.
-
czechobil
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: czechobil :)
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Też mam 1,9 TD , i też gasł podczas jazdy co jest bardzo niebezpieczne (brak wspomagania). Odpowiedzialny za ten stan rzeczy był ułamany przewód do elektrozaworu na pompie.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
czester52 pisze:U mnie nie. Na 100% bo jeżdżę bez przekaźnika. Bardziej przychylam się do uszkodzonego kabla. Bo nie wiem co jeszcze.
masz imo więc szukaj problemu przy wtyczkach na pompie jakieś przetarcia ,zalanie olejem itp...
-
dar78
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
U mnie problem się rozwiązał, wiązka kabli była przepalona i gdzieś tam podczas jazdy się czasem stykały kabelki i wywalało bezpiecznik. Człowiek lżejszy o pareset złotych ale z zadowoleniem jedzie w trasę <26>