Brak tylnego prawego świtła pozycyjnego

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Łoren
Nowy T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: T4 carawelle
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Brak tylnego prawego świtła pozycyjnego

Nieprzeczytany post autor: Łoren »

To mój pierwszy post na tym forum wiec pozwolę sobie najpierw się przywitać.
Opiszę może jak do tego doszło . Często jeżdżę z przyczepą i pewnego dnia zauważyłem że zrobiło się jakieś zwarcie (prawdopodobnie) bo cały czas świecił się tylny lewy kierunkowskaz w przyczepie a ponieważ śpieszyło mi się a jechałem jakimiś bocznymi drogami nie zaglądałem co się stało. W czasie jazdy zauważyłem że nie świeca już obrysówki w przyczepie.Jak się później okazało nie ma też tylnego prawego światła pozycyjnego - przód i lewa strona jest ok działają tez wszystkie pozostałe światła .Sprawdzianem bezpieczniki i na wszelki wypadek wymieniłem na nowe ,wymieniłem też żarówkę świateł pozycyjnych/stopu i nic dalej nie świeci. Z prawej lampy (tam gdzie nie nie ma światła pozycyjnego) są wyprowadzone przewody do gniazda na haku.
Jaka może być przyczyna tej usterki? Czy mógł się spalić jakiś przekaźnik? Chciałem zobaczyć na schemat ale widzę komunikat że nie mam uprawnień do niektórych plików na tym forum.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
slimak
Ikona forum

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Re: Brak tylnego prawego świtła pozycyjnego

Nieprzeczytany post autor: slimak »

Witaj.
Zacznij od sprawdzenia przewodów w gnieździe przy haku, tam często tkwi przyczyna wariującego oświetlenia auta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”