Różnica pomiędzy 1.9 D a 1.9 TD
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Jazzer
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Różnica pomiędzy 1.9 D a 1.9 TD
Witam!!!
Mam pytanie . Posiadam Caravelle 1.9 TD 96r i muszę wymienić korbowód z tłokami i w związku z tym moje zapytanie. Czy korbowód i tłoki z 1.9 D mogę zamontować w swoim 1.9 TD? Czy są jakieś różnice i przeciw wskazania? Proszę o pomoc .Pozdrawiam wszystkich T4-kowiczów. <38>
Mam pytanie . Posiadam Caravelle 1.9 TD 96r i muszę wymienić korbowód z tłokami i w związku z tym moje zapytanie. Czy korbowód i tłoki z 1.9 D mogę zamontować w swoim 1.9 TD? Czy są jakieś różnice i przeciw wskazania? Proszę o pomoc .Pozdrawiam wszystkich T4-kowiczów. <38>
-
dar78
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: Różnica pomiędzy 1.9 D a !.9 TD
Hej raczej można ale nie mam pewności wątpię żeby bawili się w zmiany silnika, W TD dodali tylko turbine <england> Pozdrawiam
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Re: Różnica pomiędzy 1.9 D a 1.9 TD
Tłoki mogą być inne, ale to nie znaczy że nie są zamienne. Ja do 1.9TD wsadziłem głowicę z 1.9D i jeździ, a wiem że różniły się one. Z kolei w drugim silniku mam wałek rozrządu z 1.6 TD. Z tego co wiem tłoki katalogowo takie same są w 1,9D i 2.4D, zaś 1.9TD miał tłoki inne (pewnie bardziej wytrzymałe lub wzmacniane)
-
Jazzer
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: Różnica pomiędzy 1.9 D a 1.9 TD
Dziekuje wszystkim za rady , jednak tloki z 1.9 D nie pasuja do 1.9 TD Pozdrawiam.