Witam wszystkich. Mam na imię Patryk. Jestem tu nowy wiec więc przybliżę moją historię z VWt4 <vw> . Razem z przyjaciółmi kupiliśmy samochód którym chcemy pojechać na wakacje. Stan początkowy samochodu był opłakany. Nawet sprzedający mi mówił, że to naprawdę grat:D. No ale cenowo na naszą kieszeń. Zrobiliśmy przednie i tylne zawieszenie, przekładnie, przewody hamulcowe i wyciekający olej, oczyściliśmy go ze zbędnych rzeczy typu niedziałający alarm i centralny zamek. Wszystko się do tej pory układało. Niestety zauważyłem, że ciekł płyn chłodzący. Dlatego spuściłem płyn i wymieniłem króciec od układu chłodzenia -żeby to zrobić wypiąłem czujnik termostatu ten który włącza wiatraki i wlałem nowy płyn. Po ponownym podłączeniu czujnika wiatraki się nie włączały i płyn chłodzący się gotował i wyciekał z pojemnika wyrównawczego. Wymieniłem ten czujnik i wiatraki zaczęły działać ale płyn nadal się gotuje przy włączonych wiatrakach. Nie wiem dlaczego?? Jak by tego było mało wskaźnik temperatury wody przestał działać. Kontrolka wody zapala się tylko wtedy jak się zgasi i znowu zapali samochód( nie informuje na bieżąco o gotującym się płynie). Proszę o pomoc 4lipca wyjeżdżamy więc to prawdziwa walka z czasem. <17> beksa <płacz> Pozdrawiam
PS. Termostat się otwiera
VW T4 1,9d 94' long gotuje się. Pomocy!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 1,9d 94' long gotuje się. Pomocy!
A układ się odpowietrza? Może wlewasz za mało płynu? Sprawdź czy jest drożny wężyk przelewowy.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: VW T4 1,9d 94' long gotuje się. Pomocy!
Jeżeli go podgotowałeś nie jeden raz i wężyki przelewowe o których pisał slimak (dwa cienkie idące z głowicy i chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego) są drożne, to prawdopodobnie już została dmuchnięta uszczelka pod głowicą i bez jej demontażu nie obejdzie się.
Możliwe ze masz pasek napędzający pompę wody źle założony http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=9&t=1377, ale to zapewne jest już po frytkach.
Możliwe ze masz pasek napędzający pompę wody źle założony http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=9&t=1377, ale to zapewne jest już po frytkach.