Dlaczego i jak stałem się właścicielemT4 i za co go lubię

Plusy, minusy, frustracje i zachwyty – z perspektywy czasu.
autoholik
Aktywny T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 5
Model:
Auto: MULTIVAN
Opis: T4 RULEZ :)
GG:9848000
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Dlaczego i jak stałem się właścicielemT4 i za co go lubię

Nieprzeczytany post autor: autoholik »

Jeśli temat się nie przyjmie to proszę usunąć.

A więc wybrałem T4 ponieważ od zawsze chciałem mieć duże autko które mogło by mi przy okazji pomóc trochę zarobić jak i stać się nie zależnym kwestii transportu własnego a że za wożenie powietrza nie trzeba płacić to też starałem sie urzeczywistnić moje marzenie i stać się właścicielem wymarzonego auta .Dużo pracowałem a każdy zarobiony grosz odkładałem na autko i tak przez 3 lata dokładałem do kupki a kiedy kwota juz była odpowiednia to postanowiłem się zacząć rozglądać za odpowiednim egzemplarzem . I tu z pomocą przyszedł mój znajomyktóry ,się zajmuje zaprowadzaniem aut z za granicy i dał mi znać że jest odpowiedni model w pewnym auto-handlu . Od tego momentu była krótka droga do tego aby stać się posiadaczem busa, pozostało tylko przywieźć go zarejestrować zrobić podstawową serwisówkę i cieszyć się osiągniętym celem. Za co lubię mojego busa tak więc pokrótce za to że służy mi jako drugi domek na wszelkich wyjazdach plenerowych,za to że go nigdy nie zgubię na parkingu w centrum handlowym , za to że wiezie mnie tam gdzie tylko zechcę , za to że patrzę na wszystkich z góry jak stoję w korku i jak czują do mnie respekt na drodze . Reasumując to zawsze będzie mi towarzyszył transporter i nie wyobrażam sobie jeździć innym autem.
Piotr
Początkujący T4

16
Tematy: 1
Model:
Auto: Multivan 95
Kontakt:

Re: Dlaczego i jak stałem się właścicielemT4 i za co go lubi

Nieprzeczytany post autor: Piotr »

A mnie skusiło łóżeczko w Multivanie. Wsiadam w piątek po pracy, jadę dopóki sen nie zacznie wołać o swoje prawa, śpię wygodnie, jak się obudzę jadę dalej, a rano biegam już np. po Bieszczadach....
Lubię duże samochodziki.
Viking
Aktywny T4

16
Tematy: 13
Model:
Auto:
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 27 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Viking »

Cóż pisać wiele - odkąd kupiłem pierwszego t4, to nadziwić się nie mogę, że coś, co kosztuje eksploatacyjnie mniej niż niejedna osobówka może być aż tak praktyczne, a do tego niezawodne.....

Więc pytanie się rodzi : dlaczego miałbym zacząć jeździć czymś innym ? hmmmmm.... Może kiedyś ktoś wymyśli równie dobre, tanie, praktyczne, bezawaryne auto, KIEDYŚ :-D

I teraz tylko niech żona uwierzy, że jej osobówkę też na jakieś t4 należy zamienić, hihihi
Miętus89
Samodzielny mechanik

15
Tematy: 76
Model:
Auto: Transporter 1999
podziekowal za post: 32 razy
otrzymal podziekowanie: 23 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Miętus89 »

ja właścicielem T4 stałem się z przypadku. Auto miało iść na handel ale za bardzo się do niego przyzwyczaiłem i tak już mi służy od roku 2006. Dużo mi pomogło gdyż buduje dom i większość możliwych do przywiezienia materiałów (transporteruje) sobie sam . W dodatku koszt przejazdu 100 kilometrów tym autem wynosi 20zł (od chwili montażu instalacji gazowej) Uderzam nim także na urlop i inne wyjazdy rekreacyjne (zaliczyłem nim Francje , Niemcy , Chorwacje , Hiszpanie , Belgie) i wszystko to odbyło sie bezawaryjnie , nie jest to Multivan ani Caravelle ale fotele z tyłu można łatwo zdemontować i zamiast nich włożyć np. materac i wyspać się w trasie bez płacenia za hotel
karloss
Początkujący T4

15
Tematy: 2
Model:
Auto: t4 transporter
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: karloss »

Witam serdecznie. T4, które obecnie posiadam to jest moje drugie auto tego typu. Kilka lat temu miałem multiwana, który dzielnie służył jako auto rodzinne i firmowe. Niestety musiałem się z nim rozstać ponieważ połączenie samochodu niedzielno-wakacyjnego z smochodem ciężko pracującym w firmie metalurgiczno-budowlanej jest niemozliwe, no i żona miała spore obawy przy manewrach miejskich... W chwili obecnej mam samochód rodzinny ze znaczkiem VW na masce charakteryzujący się apetytem na paliwo na poziomie średnio zaawanowanego technologicznie skutera, a do pracy T4 1.9d, nie mogło być inaczej z wielu względów... ;). O wyborze, nie tylko zadecydowała sympatia do marki, ale także inne względy: prostota wykonania, co za tym idzie tania eksploatacja, dostępność części zamiennych, stosunkowo niskie spalanie i niskie koszty ubezpieczenia. Marzy mi się tdi ale nie 2.5, tylko swap na 1.9 w związku z wyżej wymienionymi zaletami
Radauskas
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 122
Model:
Auto: T5 długi i wysoki
Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Radauskas »

No to ja "na dzieńdobry" narobie sobie wrogów <30> Ale przyznam sie szczerze,.. nigdy nie lubiłem aut ze znaczkiem VW. Powiem więcej,.. nawet byłem trochę wrogiem grupy "ślepo zapatrzonej w mityczność VW" <38> . Ale ponieważ na stare lata zostałem miłośnikiem windsurfingu, a to beznadziejny sport pod względem ilość gromadzonego "niezbędnego" sprzętu zacząłem się rozglądać za czymś co pozwoliłoby mi z jednym moim kumplem ( drugim miłośnikiem windsurfingu ) zabrać się wraz ze sprzętem na weekendowe i nie tylko wyjazdy. Jego Espace stał się dla nas dwóch za mały. Tak więc zacząłem drapać się mocno w głowę i szukać czegoś starego, taniego, na chodzie i w sam raz dla nas. Już byłem bliski nabycia Transita, a jednak zdecydowałem się na T4. I choć "na żywioł" kupiłem rzęcha to podoba mi się mój VW. To auto ma jakąś duszę,... i czuję, że będe je naprawiał po wieczność, a nie kupie nic innego <38>.
P.S. Wyobraźcie sobie ręakcję mojej żony, kiedy zakomunikowałem jej, że mamy nowego członka w rodzinie :shock:
testus
Nowy T4

15
Tematy: 0
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: testus »

Ja prowadzę firmę remontową i kombik był już za mały.
Szukałem, rozmyślałem aż wpadłem na to że musi to by T4 w longu. No i już jest prawie rok.
Musiałem troszkę podreperować ale już śmiga i wolę jeździć busem niż osobówką. Jakoś tak wygodniej
ento
Aktywny T4

15
Tematy: 24
Model:
Auto: biznes
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: ento »

od zawsze podobały mi sie t4. 3 lata temu gdy zaczynałem nowa prace potrzebowałem małego busa - wybralem t4 z 2000r 88km. Miał na blacie +- 200tys km. Dalej go mam i Na dzien dzisiejszy ma blisko 500tys i do tej pory odpukac nie mialem wiekszych problemow z nim. Caravelka z podpisu byl to dla mnie ideal o ktorym moglem zawsze tylko marzyc. Znalezc teczke w biznesie w dodatku z kremowa skora było prawie nierealne :P

Ogolnie z transporterami duzo przezyłem , smigałem służbowymi pomaranczową 2,4 do szwecji i pozniej białą 1,9 do norwegii.

A lubie je za to ze sa :P
gruszka
Forumowicz T4

15
Tematy: 12
Model:
Auto: transporter
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: gruszka »

ja mam transportera 1,9 i narazie lubie go za male spalanie. dla mnie troche za twarde zawieszenie. kiedys mialem wersje długa i chyba byla bardziej komfortowa. polubie go bardziej jak sie przestanie na mnie wyzywac np zarzącymi sie kontrolkami itp.
Mazur
Forumowicz T4

15
Tematy: 7
Model:
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Mazur »

Dlaczego T4?

Bo duże,fajne,pojemne i przyjemne ;)
Choć mam tylko osobowego Transportera to jest milutko. Jeżdżę przepisowo (czyt. prędkość OK) to hałas nie jest aż tak szkodliwy,choć i tak na dniach wygłuszam go matami filcowymi(całość) i bitumicznymi(na nadkola).

Właścicielem stałem się po dostaniu go od Taty.
Zapragnąłem by był mój po wycieczce do Chodzieży,lepiej mi się jechało nim jak osobówką i tak zostało ;)
mora
Znawca T4

15
Tematy: 15
Model:
Auto: transporter
Opis: " Sekcja Dolnośląsko-Opolska!"
podziekowal za post: 53 razy
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mora »

A mi mąż powiedział,że już jestem duża i mogę sobie wybrać duże auto.Myślałam o terenówce,ale zobaczyłam mojego Alfonsa(tak go ochrzciłam) i wyciągnęłam łapę po niego i złapałam.
Fajnie się prowadzi, silnik mruczy przyjemnie,zmieszczę do niego wszystkie zakupy i psy.A poza tym siedzę wysoko i w oczy mi inne auta nie świecą <śmiech> A poza tym będę miała fajnych kolegów z forum.
Rafalsto
Forumowicz T4

15
Tematy: 10
Model:
Auto: T4 Caravella
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Rafalsto »

To mója trzecia T4-ka. I dopiero teraz do tego doszedłem , że w nim najlepiej się czuję a co najważniejsze moja rodzina też lubi ze mną jeżdzic Caravelką.
syreniarz
Forumowicz T4

15
Tematy: 6
Model:
Auto:
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 5 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: syreniarz »

Musiałem zmienic busa bo vito zdychał od roku, wszelkie reanimacje to kasa w błoto.
Mam syrenę i garbusa, więc do tego towarzystwa pasowałoby jakieś kultowe auto.
T4 może jeszcze nim nie jest (czyżby), na dodatek kiedyś okropnie mi się nie podobał.
Szukałem po necie, komisach, giełdach ponad rok i nic.
W końcu vitem nie dało się jechac ponad 80, a ci za mną mieli jeszcze gorzej z racji zasłony dymnej <01>
I CUD!!! Znalazłem ogł. 1.9td 75km '96, ale co najważniejsze- progi, schodki, zderzaki,środek jak nowe.
Co do danych, to zostałem oszukany o 2 lata i parę km;) ale stan był lepszy niż na zdęciach.
Nie był zjechany bo miał zabudowę i rampę na wózek inwalidzki z tyłu.
Podoba mi się za prostotę i jakośc wykonania - ma u mnie dorzywotkę.
Silnik nie rakieta, ale wożę spożywkę tylko 2x35km w tygodniu po dwupasmówce, poza tym lata na pusto więc wystarcza.
kurol
Kierowca T4

15
Tematy: 28
Model:
Auto: Multivelle Long
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI"
podziekowal za post: 51 razy
otrzymal podziekowanie: 127 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: kurol »

T4 ktore posiadam od listopada zeszlego roku znam od chyba 5 lat gdyz poprzednim jego wlascicielem byl moj brat a jeszcze wczesniejszym kolega brata
Sprzedawal bo jego zona po zrobieniu prawa jazdy z racji wielkosci teczki bala sie nia jezdzic (a wlasciwie cofac)
Odkad samochod jest w naszym domu cenie go za to ze moge zone,dzieciaki i psa zapakowac bez martwienia sie ze cos nie wejdzie i jechac na jakis wypad,jezdzi sie tym po mojemu bardzo wygodnie a i inni uzytkownicy drogi z busiakiem sie licza i nie jeden z osobowka kilka razy zostal daleko w lusterku
Z racji tego ze poprzedni wlasciciele dosc duzo rzeczy w teczce porobili jak narazie oprocz blacharki i wymiany przewodow hamulcowych specjalnie do niego nie dolozylem,chodz przeraza mnie mysl ile bede musial wylozyc na lakiernika
Od miesiaca pomalu walcze z blacharka i jestem pod wrazeniem ze samochod z 92 roku moze,pomimo licznych rudych pryszczy byc generalnie w tak dobrym stanie blacharskim
paluch
Forumowicz T4

15
Tematy: 21
Model:
Auto: T4 Caravelle 2000 r
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: paluch »

Pierwszy raz do T4 wsiadłem w 2004 kiedy wraz z moim pierwszym zespołem muzycznym wygraliśmy festiwal i trzeba było pojechać zagrać koncert. To był pożyczony biały, krótki 6 osobowy transporter i to auto mnie zaskoczyło pojemnością, spalaniem, przyspieszeniem, komfortem. Pomyślałem, że trzeba w coś takiego zainwestować. Niedługo później kupiłem moją własną T4 96 rocznik 2.5 TDI długą w wersji holenderskiej - 5 niezależnych regulowanych siedzeń, ścianka za 2 rzędem. To był samochód marzenie - ŻADNYCH problemów, zaskakująco niskie spalanie (7-10 l/100km), Vmax 190km/h (jakim cudem przy 102 KM to nie wiem?!) ciemnozielony metalic... Zakochałem się w tym samochodzie od razu i wiedziałem, że jeśli go kiedyś zmienię to tylko na kolejne T4. Tak też się stało. Zmieniłem na rocznik 2000, silnik taki sam. Poza plusami poprzedniej T4 nowsze posiada dwustrefowy klimatronik jest 9 osobowy i ma napęd 4x4 co mnie już totalnie "wniebowzięło" :) Owszem stare prawidło, że auta do 96 roku są najlepsze się niestety sprawdza, bo z rocznikiem 2000 mam trochę przebojów w serwisach, ale mimo to jest to dla mnie samochodzik, z którym na razie nie wyobrażam sobie rozstania... Do dziś służy mi jako autko, którym poruszam się z moim zespołem COFFEE BREAK (www.coffeebreak.art.pl), robię wypady w góry na narty, w lecie używam jako kampera.
Zalety:
- Pojemny a w zasadzie długości dużego kombi czy suv-a
- Śliczny :)
- duży zasięg (jak się oszczędnie jedzie to 1200 km na 1 baku)
- szybki (jak na busa)
- 4x4, trochę terenowy (czy śnieg czy błoto w górach jedzie jak po asfalcie), nigdy nie musiałem go odkopywać na parkingu, kiedy sąsiedzi walczyli z wyjechaniem z zaspy :)
- MEGA UNIWERSALNY

Minusy:
- skończyli produkcję w 2003 roku!
- Nie ma godnego następcy.
Wilku
Początkujący T4

15
Tematy: 2
Model:
Auto: Transporter
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Wilku »

Dlaczego?
Bo wcześniej miałem Caddy'ego i był za mały, ale dawał duuużo frajdy :) T4 służy u mnie jako 2 auto. Kupiłem go praktycznie w cenie instalacji gazowej. Miał do tego pełną butlę gaziwa :) Był trochę zjedzony, ale w tym roku obchodzi 20te urodziny więc ma do tego prawo.
Moja t4-eczka będzie służyć jako "rybowóz", auto wypadowe na ryby. Plan zakłada przystosowanie go w taki sposób jak prawdziwe auto serwisowe, z zabudową, oświetleniem zewnętrznym itd. itp. Kiedy będę chciał pojechać na ryby to jedyne co będę musiał zrobić to odstawić swoje cywilne auto i wsiąść do t4-ki.
Uwielbiam moją T4kę, bo jest małym dużym samochodem. Zmieści kupę gratów, a jest dużo zgrabniejsza niż np Trazol, czy Vitek. Jest idealna dla moich potrzeb. Mogę sobie nawet trzasnąć drzwiami :) Jarać peta w kabinie :)
Jacek J
Forumowicz T4

15
Tematy: 5
Model:
Auto: T4 Multivan Syncro
Opis: rocznik 1995
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 9 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Jacek J »

A moja droga do T4 była następująca.
Można powiedzieć że odziedziczyłem po ojcu VW T3 Caravelle przerobioną na kampera z podwyższonym dachem,spaniem dla 4 osób,kuchenką,lodówką itd.
Był to mój jedyny samochód,bo pozbyłem się swojego Poloneza.
Jeździłem nim 10 lat i używałem do wszystkiego: praca,wakacje,przewóz wszystkiego sobie i znajomym (meble,tapczany,lodówki,motory itp.itd) Wchodziła np.deska surfingowa długości 3.7m i niech ktoś zmieści takie coś w swoim samochodzie :-)
Busiol był dzielny,ale muszę przyznać,że nie dbałem o niego tak jak by On tego chciał,więc można powiedzieć,że się wysłużył i teraz wymagałby poważnego remontu,albo przełożenia campingowego wyposażenia do lepszej wersji.
Jakby co to jest do sprzedania za niewygórowaną cenę. :-)
VW T3 ujął mnie jednak właśnie swoją trwałością,niezawodnością i niesamowitą praktycznością.
Miał jedną wadę,dość szybko się zakopywał w piasku,błocie i śniegu,co przy moich ciągotach do wałęsania się po Polsce było znaczącym minusem.
W związku z czym zacząłem marzyć o terenówce.W grę wchodziły tylko duże prawdziwe "terenowce" w których można by było spać. Byłem ograniczony ceną 20tys.,więc szału nie było :-/ Padło na Land Rovera Defendera,ale niestety okazało się że to był trochę wyższy przedział cenowy.Polecane stare Toyoty Land Cruiser były jeszcze droższe.
I wtedy się pojawił pomysł a może jednak tak poczciwy,niezawodny i sprawdzony Volkswagen :-)
No i padło na T4 ale koniecznie w wersji 4x4 (to ukłon w stronę wymarzonej terenówki) i wersji Multivan (to z kolei kontynuacja campingowej przeszłości).
Niestety nie było z czego wybierać,na Allegro pojawiły przez pół roku się raptem 2 takie egzemplarze w cenie do 20 tys. Musiał być z silnikiem 2.4D,bo TDI przekraczały też tą cenę.
No i kupiłem w zeszłym roku jednego z nich i w zasadzie nie żałuję a kompromis uważam za udany. Oprócz stanu technicznego,bo miał być bdb. a jak to w życiu bywa nie był,niewiele mu mogę zarzucić. Jedyne co się wyczuwa,to to,ze jest krótszy w środku o 50cm i jest trochę niżej zawieszony od T3.
Ale zimą i to nie na zimowych oponach, po prostu szalał,wyciągałem bez problemu innych kierowców z pod bloku bezradnie kręcącymi kołami w śniegu. :-)
Drugi minus,to będę musiał podeprzeć się podczas wakacji bagażnikiem dachowym,bo np.sprzęt windsurfingowy już tak swobodnie do środka nie wejdzie.
Dopiszę coś jeszcze po tegorocznych wakacjach jak wszystko przetestuję.
Pozdrawiam wszystkich Jacek
Radauskas
Samodzielny mechanik

16
Tematy: 122
Model:
Auto: T5 długi i wysoki
Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Radauskas »

Jacek J pisze:
,bo np.sprzęt windsurfingowy już tak swobodnie do środka nie wejdzie.
O! Widzę, że kolega surfer. Może gdzieś śmigniemy razem na jakiś spocik? Bo ja T4 kupiłem tylko i wyłącznie do śmigania na spociki. A że czasami szafe przewiozę,.. albo lodówke,.. to tak przy okazji <38>
szkocja4
Nowy T4

14
Tematy: 0
Model:
Auto: caravelle
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: szkocja4 »

Witam wszystkich ,zawsze chciałem mieć VW t4 lecz nie puszczała mnie kasa,no to kupiłem Vito lecz został skasowany,dno i jeszcze raz dno.teraz mam VW t4 Caravelle i jestem zachwycony nie jest do młodziak bo 1998 rok ,ale mam nadzieje ,że posłuży długo.
wojtasss
Forumowicz T4

14
Tematy: 3
Model:
Auto: T4 Multivan `03
podziekowal za post: 12 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: wojtasss »

Kupiłem T4 ponieważ potrzebowałem większego auta rodzinnego. Z początku myślałem nad Berlingo póżniej nad Caddy , Vito II też mi przez chwile w głowie zabłysło, aż całkiem przypadkiem trafił mi się Multivan Highline od pierwszego właściciela za całkiem wydaje mi przyzwoite pieniądze jak za ten rocznik.Niestety z racji że auto nie nowe ma kilka swoich defektów. Także T4 u mnie to czysty przypadek. Wchodzę do salonu , patrze stoi Caddy osobowy z 2009 i nim się zainteresowałem wsumie. Gdyby nie to że jak otworzyłem bagażnik to można było zapomnąć o wstawieniu wózka dziecięcego do niego to byłby mój pewnie. Sprzedawca zaproponował większe auto , niestety T4 przy tym caddy wyglądał jak ciężarówka, ale tak przyglądając się chwile spodobał mi się przód tego auta <38> . Otworzyłem bagażnik , patrze wózek na luzie wejdzie i tak wszedł w moje posiadanie. Czysty przypadek , teraz nie załuje , choć wsumie ma pare defektów swoich które usunąc muszę ale wiedziałem o nich jeszcze oglądając go ponieważ zostałem poinformowany o nich. Fajnie się jezdzi nim , choć w porownaniu do mojej starje osobówki to ciut za głosny jest, ale da się to przeżyć. Tamto było benzyna, a to wkońcu diesel jest :). Miałem jeszcze do wyboru wtedy innego multivana w tym salonie ale rocznik 1997 i przód mi się nie podobał ponieważ przed liftingiem był. Pozatym z racji ze tamten był w stanie idealnym , a ten mój jednek miał pare usterek to jednak młodszy sporo i lepiej wyposażony :). No i co najwazniejsze tańszy był jak wspomniane Caddy xd . Żona ma malutkie autko ,jedno z najmniejszych chyba jakie jest, to przy T4 wygląda jak resorak <32>
czester52
Specjalista T4

15
Model:
Auto: Leon
otrzymal podziekowanie: 26 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: czester52 »

Ten z 1997 jeżeli miał przód przed liftem, to był to transporter z wnętrzem multika, ponieważ multivany po 96r wychodziły tylko w nowym przodzie.
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

A ja słyszałem że jak ktoś chciał ze starym ryjkiem to z tego co wiem mógł sobie zamówić T4 Multivana ze starym ryjkiem :).

Czyzby zona kolegi Wojtasss poruszała się Smartem ForTwo , lub Smartem CityCoupe ?? :mrgreen:
czester52
Specjalista T4

15
Model:
Auto: Leon
otrzymal podziekowanie: 26 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: czester52 »

Teoretycznie tak, ale są bardzo małe szanse, że ktoś dokonał takiego wyboru.
wojtasss
Forumowicz T4

14
Tematy: 3
Model:
Auto: T4 Multivan `03
podziekowal za post: 12 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: wojtasss »

Tamten drugi to był Multivan , tutaj salony prowadzące sprzedaż aut używanych jak jest samochód inny jak był fabrycznie to o tym informują. Do kazdego auta ten salon daje całą historię serwisową od wyjazdu z salonu , jaki wyjechał i tak dalej. Na francuskich stronach ogłoszeniowych do sprzedaży aut jak patrzyłem juz po zakupie mojej T4 to jest sporo Multivanów ze starym przodem , nawet roczniki 2000 , 2001 widziałem. W treści ogłoszeń pisało w większośći ze jest to oryginalny multivan.

Gdy kupowałem swojego to auto odbierałem po 3 dniach dopiero poniewaz tam załatwiają wszystke formalności na miejscu rejestracja , ubezpieczenie , a ja byłem w sobote to w poniedzaiłek auto odbierałem dopiero.Poczytałem juz w internecie w między czasie o tym modelu co nie co i na francuskich stronach pisało własnie ze do końca produkcji były ze starymi przed liftingowymi przodami multivany też. W salonie jak się spytałem na temat własnie tamtego to mi powiedziano ze to oryginalna wersja i tak została zakupiona, ponieważ u nich te wersje były nawet o 30% tańsze z tym samym wyposażeniem jak te już z przodem po liftingu.

Moja żona jeżdzi smartem city coupe 599ccm benzyna Turbo 2000r.
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

Czester , to nie polska , tam w większosci komisow przy salonowych dostajesz historie auta jak poprosisz o nią w chwili zakupu. Masz tam wszystko , jak auto wyjechało z salonu i co było naprawiane w miedzyczasie. Więc jezeli stoi w takim auto to napewno to multivan jest , jezeli byłoby inaczej to by wpisali Transportet lub Caravella na wywieszce za szybą. To nie jest Polska.... A jak szukam teraz T4 to tez po Francuskich stronach się poruszam (bo jak narazie z tamtąd najwięcej aut udało mi się kupic) i T4 przed liftem w multiku , niby oryginałów tez widziałem kilka. Najwięcej to białych , więc nie wiem , chyba jacyś dusigrosze kupowały je i chciały zaoszczedzić na wszystkim , bo chyba białe najtańsze zawsze były :D.
Sterciu
Ekspert T4

16
Model:
Kontakt:

wojtasss pisze:

Moja żona jeżdzi smartem city coupe 599ccm benzyna Turbo 2000r.
Dokładnie mam ten sam pojazd , tylko ze mój jak się popsuł rok temu tak do dziś nikt nie może dojsc do ładu z nim. Tzn. silnik odpala , wszystko ok , tylko jak się chce ruszyc to skrzynia biegów nie zalacza... Ale tak to widac bywa z automatami z triptonic`kiem....
mariuszgim
Specjalista T4

16
Tematy: 10
Model:
Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest
podziekowal za post: 11 razy
otrzymal podziekowanie: 32 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mariuszgim »

Mam nadzieję że nie rozpoczniecie dyskusji o smartach.
valdi73
Nowy T4

14
Tematy: 1
Model:
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: valdi73 »

Na wstępie witam wszystkich,gdyż jest to mój pierwszy post.Ja swoją T4 kupiłem tydzień temu wymieniłem klocki,tarcze,przewody,na dniach rozrząd i jak na razie jestem zadowolony,troche mogła by być żwawsza,ale na miasto starcza i spalanie jest spoko.Częsci nie są drogie i sentyment do marki vw,pare osobówek z pod tego znaku było,myśle że z T4 zaprzyjażnimy się na dłużej.
metaldaw
Forumowicz T4

15
Tematy: 7
Model:
Auto: Caravelle
podziekowal za post: 17 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: metaldaw »

mariuszgim pisze:
Mam nadzieję że nie rozpoczniecie dyskusji o smartach.
A czemu nie? - przecież zawsze można by takiego smarka w t4 wozić <śmiech> więc powinniśmy omówić sposoby ich załadunku <śmiech>
slimak
Ikona forum

16
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: slimak »

Sterciu pisze:
A ja słyszałem że jak ktoś chciał ze starym ryjkiem to z tego co wiem mógł sobie zamówić T4 Multivana ze starym ryjkiem :).
W kodach wyposażenia na wlepce:
AC0 - krótki ryj;
AC1 - długi ryj.
ODPOWIEDZ

Wróć do „T4 dobry czy zły samochód?”