Witam,
potrzebuję dodatkowej wentylacji w kamperze - czy znane są Wam jakieś patenty na wymianę szyby w tylnej klapie na okno kamperowe bądź jakieś patenty na uchylanie tejże szyby?
Każda podpowiedź mile widziana.
Dzięki
okno kamperowe/uchylanie okna tylnej klapy
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
JAcek28
- Nowy T4
- 1
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: caravelle
- Kontakt:
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 113
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 20 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Re: okno kamperowe/uchylanie okna tylnej klapy
Hejo, chyba tylko z innego auta a wtedy przerobienie ramy okna. Citroen ma takie rozwiązania, ale czy kształt będzie pasował do T4 to nie wiem.
-
Jackall
- profil zaufany

- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4 long i Caravelle
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 31 razy
- Kontakt:
Ja zrobiłem sobie przedłużkę zamka tylnej klapy. Wkładam ją w ucho zamka w podłodze i zatrzaskuję normalnie klapę. Pozostaje uchylona kilka centymetrów a auto mogę zamknąć centralnym. Mam dwie długości i stosownie do potrzeb używam odpowiedniej. Delikatnie uchylam szyby przednich drzwi, wentylacja jest, nic nie paruje i nie jest duszno przez noc. Dzięki brakowi zewnętrznych przeróbek auto jest całkiem "cywilne" z zewnątrz i nie kusi tak do włamu
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Dodatkowo można zastosować dedykowane kratki w okna drugiego rzędu (jeśli te są suwane), a nawet w okna drzwi (ale to już perwersja)
I wtedy już, w połączeniu z uchyloną klapą, jakiś tam obieg powietrza jest.
Ten patent z drutem w zamek klapy jest prosty i tani, więc bez sensu jest kombinowanie z uchylaniem samej szyby w klapie, skoro można uchylić całą klapę i to w sposób uniemożliwiający dostęp do wnętrza intruzom (co trudno byłoby osiągnąć przy uchylnej szybie)
I wtedy już, w połączeniu z uchyloną klapą, jakiś tam obieg powietrza jest.
Ten patent z drutem w zamek klapy jest prosty i tani, więc bez sensu jest kombinowanie z uchylaniem samej szyby w klapie, skoro można uchylić całą klapę i to w sposób uniemożliwiający dostęp do wnętrza intruzom (co trudno byłoby osiągnąć przy uchylnej szybie)