Manetka FIS
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Manetka FIS
Ki czort?
W moim poprzednim T4 '00 z malym fisem mialem manetke z dwoma przyciskami obslugi komputera FISa:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016030 ... 33a3d7.jpg
w Cali 2003 mam tylko jeden przycisk, a FIS duzy... Nie moge przejsc do drugiej zakladki na wyswietlaczu.. Caly czas pokazuje jedynke czyli statystyke podrozy z automatycznym resetem po jakims czasie..
Byly rozne wersje? Da sie dorobic "gorny" przycisk? Zakladam, ze tak, pewnie jakies dwa piny w liczniku trzeba wyciagnac i podlaczyc do dodatkowego switcha?
W moim poprzednim T4 '00 z malym fisem mialem manetke z dwoma przyciskami obslugi komputera FISa:
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016030 ... 33a3d7.jpg
w Cali 2003 mam tylko jeden przycisk, a FIS duzy... Nie moge przejsc do drugiej zakladki na wyswietlaczu.. Caly czas pokazuje jedynke czyli statystyke podrozy z automatycznym resetem po jakims czasie..
Byly rozne wersje? Da sie dorobic "gorny" przycisk? Zakladam, ze tak, pewnie jakies dwa piny w liczniku trzeba wyciagnac i podlaczyc do dodatkowego switcha?
Ostatnio zmieniony 07 mar 2016, 17:02 przez flax, łącznie zmieniany 1 raz.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Manetka FIS
Manetka jak najbardziej OK w aucie bez tylnej wycieraczki. Rolę górnego przycisku powinien pełnić przełącznik 0-1-2-0. 1 i 2 to numery banków pamięci a zera łącznie z przyciskiem MFA służą do kasowania pamięci.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Manetka FIS
Starzeje sie. Dopiero jak mi napisales to zauwazylem suwak ... Mialem w glowie po innych autach ten guzik na gorze... Masakra :( dzieki!
-
poolak2006
- Forumowicz T4
- 3
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: Manetka FIS
Jak powinna dziłać manetka 0-1-2-0 ? U mnie coś chyba jest skopane. Mfa - kasuje dane (i jest ok)
Aby przejść ze spalania chwilowego na średnie ile na baku itd to co trzeba naciskać ? Bo ja musze przerzucać z 1 na 2 i z 2 na 1 i przeskakuje. Jak chce z danych (gorny indeks 1) chwilowych na ogolne (górny ineks 2) to musze przeskoczyć na 0. Chyba powinno to wszystko być odwrotnie ? Instalacja była dokładana i chyba coś piny są źle ?
Aby przejść ze spalania chwilowego na średnie ile na baku itd to co trzeba naciskać ? Bo ja musze przerzucać z 1 na 2 i z 2 na 1 i przeskakuje. Jak chce z danych (gorny indeks 1) chwilowych na ogolne (górny ineks 2) to musze przeskoczyć na 0. Chyba powinno to wszystko być odwrotnie ? Instalacja była dokładana i chyba coś piny są źle ?