olej w turbinie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
ngs
- Nowy T4
- 4
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
olej w turbinie
Witam. czy z tak zachlapanym turbo można jeszcze pojeździć czy to już koniec ? silnik 1.9td abl.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
macvan
- Forumowicz T4
- 5
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Multivan 94'
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: olej w turbinie
Turbo to może być mały problem bo olej pochodzi z odmy. Teraz pytanie czy separator odmy działa czy jest uszkodzony. Pozatym jeśli silnik będzie miał "przedmuchy" to będzie właśnie więcej oleju w dolocie. Sprawdziłem bym czy są wyczuwalne luzy osiowe i promieniowe w turbosprężarce.
-
ngs
- Nowy T4
- 4
- Model:
- Kontakt:
dzięki za podpowiedź . tego się właśnie obawiałem . odma jest nowa a jeśli chodzi o luzy to tego wzdłużnego nie czuję żeby był ale poprzeczny jest wyczuwalny . z korka od wlewu trochę dmucha i z bagnetu trochę mniej ale jednak dmucha nie olejem ale jakby opary. i jeszcze jedno pytanie czy to już jest tragedia czy w takim stanie przejedzie z 5 tys. km bo ewentualny remont mogę zrobić dopiero we wrześniu ? planuje jechać nim na wakacje (jeśli się da :) ...
-
ngs
- Nowy T4
- 4
- Model:
- Kontakt:
byłem dziś u mechanika który stwierdził że silnik swoje przejechał ale tragedii nie ma i spokojnie mogę jechać na wakacje a ew. remont w przyszłości .
-
marekpijowczyk
- Początkujący T4
- 4
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
-
ngs
- Nowy T4
- 4
- Model:
- Kontakt:
pojechałem na wakacje i bez problemu przejechałem 2500 km i nic nie robiłem . dolałem tylko po drodze 0.5L oleju . w zimie jednak przeglądne cały silnik ale teraz wydaje mi się że ten olej to jednak z turbiny a nie z pierścieni bo auto ma moc , nie kopci i przy takiej odległości te 0.5l oleju to niewiele chyba. dodam jeszcze że turbina nie wydaje żadnych dziwnych dźwięków i przyspiesza normalnie . ktoś mi powiedział że to może być jakiś wąż zapchany .marekpijowczyk pisze:No i co w końcu wymieniałeś coś ?
-
marekpijowczyk
- Początkujący T4
- 4
- Model:
- Auto: Caravelle
- Kontakt:
No to spoko. Ja też już z takimi usterkami jeździłem podobnymi oczywiście, gdzie check engine mi się świecił, mówiąc krótko z niedobrze działającymi wtryskami :P
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2022, 18:58 przez niebieski-n2, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: nie cytuj postu który jest bezpośrednio powyżej
Powód: nie cytuj postu który jest bezpośrednio powyżej