Czy to może być uszczelka pod głowica? PoMoCy!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
dawko91
- Nowy T4
- 7
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: doca
- Kontakt:
Czy to może być uszczelka pod głowica? PoMoCy!
Witam. Mam następujący problem. Ciemny płyn chłodzący,, maź na korku wlewu oleju i czasami przykopci na biało. Czy szykować się już na uszczelkę pod głowicą czy może być to np. chłodnica oleju. Silnik 1.9D. Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam.
-
mati1
- Forumowicz T4
- 7
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Re: Czy to może być uszczelka pod głowica? PoMoCy!
Wypłukaj układ i zalej nowy płyn bo już nie raz spotkałem się z syfem w zbiorniku z taniego płynu. A to że przykopci chwilę na biało nie oznacza od razu że to uszczelka
-
stasiu
- Aktywny T4
- 10
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Kup tester https://allegro.pl/oferta/tester-szczel ... 7ca8f63ddd i zrób test na spaliny w układzie chłodzenia https://www.youtube.com/watch?v=XgyHegrvevg
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Tester nic nie pokaże przy metalowej UPG jeśli silnik nie ma dziury w uszczelce :)
-
dawko91
- Nowy T4
- 7
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: doca
- Kontakt:
No i chyba się wyjaśniło. Faktycznie tester nic nie pokazał. Dzisiaj jechałem jakieś 5-10 km auto się rozgrzało, nagle obroty skoczyły i biało siwy dym za mną taki że nic nie było widać. Zgasiłem od razu samochód i na razie wiem tyle że płynu nie było już w zbiorniczku a tylko ślady oleju:/ wie ktoś jakie są koszty robocizny takiej usterki?