Pomoc w doborze koła pasowego wału 2.5 b AAF

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=91
T4 Forum dotyczące silnika 2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
pan_toster
Początkujący T4

Answers: 0
6
Last active: -
Tematy: 6
Model:
Auto: multivan
Kontakt:

Pomoc w doborze koła pasowego wału 2.5 b AAF

Nieprzeczytany post autor: pan_toster »

Witam,

Potrzebuje wymienić koło pasowe wału. Nie bardzo mogę dopasować zamiennik. Koła dobrane z katalogów mają większą średnice (190mm) i kołnierz który opiera się na obudowie. Średnica oryginału (170mm) Nr. 074105251G. Czy jest szansa dostać pasujący zamiennik do silnika 2.5 b aaf?
piotr st
Początkujący T4

4
Tematy: 9
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Re: Pomoc w doborze koła pasowego wału 2.5 b AAF

Nieprzeczytany post autor: piotr st »

Sorry ze odgrzewam kotleta ale mam podobny silnik I problem .Nowe kolo jest praktycznie nie do dostania , zostają tylko uzywki w lepszym lub gorszym stanie .
okey01
Nowy T4

4
Tematy: 0
Model:
Auto: vw t4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: okey01 »

Witam
I co Panowie znalezliscie jakis zamiennik? Tez potrzebuje ale jedyne nowe dostepne znalazlem w niemczech.
BartWhitePL
Nowy T4

9
Tematy: 0
Model:
Auto: T4 MULTIVAN
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: BartWhitePL »

Szukałem koła pasowego wału 074105251G do 2.5 AAF benzyna, niestety nie znalazłem, ratunkiem okazała się regeneracja, koło dotarło do firmy Deuter poliuretany.olkusz.pl w poniedziałek, a u mnie z powrotem było w czwartek. Zostawiam tu opis dla posiadaczy silników AAF na szeroki pasek osprzętu, na wszelki wypadek. W wyszukiwarce google po wpisaniu numeru koła też jest link do firmy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL”