Cześć,
Podczas przyspieszania silnik szarpię i nierówno pracuje. Ostatnio zostały wymienione świece oraz sonda lambda, nowe świece po przejechaniu kilku kilometrów są bardzo okopcone. Podejrzewam problemy z zapłonem, ale nie wiem jak i od czego zacząć diagnozę.
Przerywanie silnika podczas przyspieszania 2.5 b AAF
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pan_toster
- Początkujący T4
- 6
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
-
pan_toster
- Początkujący T4
- 6
- Model:
- Kontakt:
Re: Przerywanie silnika podczas przyspieszania 2.5 b AAF
Kopułka i palec rozdzielacza nowy. Rozwiązałem już problem przerywania, nie było dobrego styku na kablu z cewki do aparatu, chociaż kable były nowe. Jeszcze niewielkie szarpanie występuje na niskich obrotach oraz podczas odjęcia gazu. Dochodzi do tego jeszcze duże spalanie prawie 18l b w trasie średnia prędkość 90km/h. Czy układ odprowadzania oparów paliwa może mieć wpływ na spalanie? Obecnie jest odłączony.
-
pan_toster
- Początkujący T4
- 6
- Model:
- Kontakt:
Re: Przerywanie silnika podczas przyspieszania 2.5 b AAF
Sonda lambda uniwersalna z boscha pasująca do vw. Sprawdzałem VCDS-em jest napięcie i sygnał sondy. Przed założeniem nowej sondy silnik dostawał za dużo paliwa kopcił na czarno. Teraz jest dużo lepiej, nie wiem ile palił wcześniej na starej sondzie.