T4 Acv , analiza logów
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 64
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 56 razy
- otrzymal podziekowanie: 170 razy
- Kontakt:
T4 Acv , analiza logów
Witam, kolega poprosił mnie o sprawdzenie błędów w jego T4 2.5 Acv 1999r. , przebieg na zegarach 290 tyś. ma go od roku, auto odpala bez problemów zimny czy ciepły, nie kopci ogólnie jeżdzi ok., nie stety jak dostaje temperatury silnik zaczyna brzydko pracować, jak by nie domagał jeden cylinder, po podłączeniu pod vag nie ma żadnych błędów, w logach czas wtrysku trochę za wczesny i skacze dawka i korekcje , zerknie ktoś na logi i powie co o nich myśli będe wdzięczny za pomoc. http://vaglogi.pl/log-000_001_gbjpl4.html , http://vaglogi.pl/log-003_004_Ge07C2.html , http://vaglogi.pl/log-013_014_sz2a1.html , http://vaglogi.pl/log-005_010_E2JmEh.html
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: T4 Acv , analiza logów
Zapewne jakbyś nagrał filmik to silnik telepie, hałasuje i być może, że przydymia jak to się stanie. Dwie opcje albo kable od pompy wtryskowej albo sama pompa. Widziałem już dwa takie przypadki w jednym uszkodzona była wiązka od pompy przy wtyczce ( tu nie było różnicy czy ciepły czy zimny ) w drugim po podmianie pompy ustąpiło, niestety tej pompy jeszcze nikt nie rozebrał aby stwierdzić co w niej padło. Tu awaria występowała tylko po rozgrzaniu i o dziwo tylko na postoju w czasie jazdy silnik zachowywał się normalnie
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Podczas jazdy zachowuje się normalnie , odpala bez problemów i przez chwile pracuje dobrze , przy wtyczce ktoś coś grzebał , odcięty jest przewód pin 8 biało/czarny i z wiązki idzie bezpośrednio do zaworu n109, przejrzymy dziś instalacje może coś tam szwankuje .
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
W wiązce nie było żadnych uszkodzeń , po wymianie filtra paliwa, wyczyszczeniu nastawnika, sitka n108, zmianie dawki na 3.5 , silnik pracuje trochę lepiej, jednak korekcje nadal tak skaczą, i po ruszeniu np. z pod świateł puszcza siwego bąka i potem ok. ,aż postoi chwile na wolnych ,obrotach pierwsze dodanie gazu przykopci, myślę że te wtryski coś szwankują ,ale nie będziemy ich sprawdzać , chcę kupić wtryski od golfa 1.9 tdi bo tańsze i łatwiej dostępne , które nr. wtryskiwaczy są zamienne z tymi z acv ?
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Na prawdę uważasz, że ze starego golfa będą lepsze od tych ze starego T4 ?? Nie będą wymagały regeneracji dokładnie w takiej samej cenie ? Życzę sukcesu.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Chodziło mi oto, że na auto-kasacji stoi kilka golfów które można odpalić, a acv ani jednego nawet w trawie , dlatego pomyślałem o golfie , poza tym kiedy pytam o wtryski do t4 2.5 tdi ,to ceny są trzy razy wyższe od golfoskich .
-
lukasz 1983
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: multi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Ja ostatnio kupowałem w inter carsie końcówki wuzetm do 102 i po rabacie koło 400zl
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Wymieniłeś końcówki bez regulacji ? gdzieś wyczytałem, że jako taka regulacja tych dwu sprężynowych jest nie możliwa , nie ma tam podkładek regulacyjnych .
-
lukasz 1983
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
-
lukasz 1983
- Forumowicz T4
- 9
- Model:
- Kontakt:
Koncowki najlepiej dobierac pod numer na wtryskiwaczu, Wtedy bedzie pewne ze własciwe.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Wiec tak, bez kombinacji wtryski oddane do regeneracji koszt 750 zl. silnik pracuje równo, zostało jeszcze szarpanie przy ruszaniu i uderzenie ruszając przód-tył wyczuwalne przy skrzyni biegów, tak jak by wał zrobił lekki obrót i dopiero przenosił napęd, wymienione przeguby wewnetrzne i jeden zewnętrzny bo czuć było luzy, wymieniona łyżwa od skrzyni trochę lepiej ale to nie to, sprzęgło wymieniane w zeszłym roku bez dwumasy, więc myśle że to ona, auto w wersji dwu osobowej skrzyniowy, więc buja całą kabiną przy ruszaniu. Dzieki Kenobi i lukasz 1983 za pomoc, pozdrawiam.
-
pelek37
- Aktywny T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Właśnie wyczuwalny jest kilku milimetrowy luz, na łączeniu półosi z łącznikem, opisałem to szerzej w tym wątku ,,Luz na wałku nr. docisku"