Przełączanie funkcji MFA
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mati1
- Forumowicz T4
- 7
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Przełączanie funkcji MFA
Witam mam mały problem z MFA. Wygląda to tak ze na wyświetlaczu mam cały czas pozycje 2 i jak na manetce zmienię na 1 to nic się nie zmienia ale jak przesunę do końca w lewo na pozycje 0 to na chwilę pokazuje wartość jedynki i się kasuje. A jak przestawię na kasowanie dwójki to nic się nie dzieje po prostu nie da się jej wyzerować. Rozebrałem manetkę i nic tam nie jest wypalone. Co mogę jeszcze sprawdzić? Silnik 2.5axg 2001 licznik ful fis
-
lukasz 1983
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: multi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: Przełączanie funkcji MFA
Podlacze sie do pytania bo u mnie tez nie działa przełaczanie, jest na 2 i nie da rady na 1. czasem jak zostawiam na 1 to czasem rano jest jedynka do momentu przełaczenia i potem zas tylko 2
-
wasyl
- Nowy T4
- 6
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
U mnie to samo, ale zauważyłem że jak się przytrzyma górny guziczek to pokazuje wyniki z 1. Tyle że kasowanie nie działa ...:(
-
mati1
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Przeglądałem schematy i wiem ze piny przy liczniku 23 24 25 odpowiada za obsługę mfa i mam pytanie jak jest sterowane czy muszę na pin dać 12v czy masę? I który pin odpowiada za to żebym przełączył na 1 bo cały czas mam na 2 i nawet jak odepnę manetkę to zostaje na 2
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Sterujesz zawsze minusem. Przełączasz podając minus na 23 w liczniku. Podając minus na 25 resetujesz, a na 24 zmieniasz pozycję wyświetlaną. Sprawdź czy do przełącznika dochodzi masa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
mati1
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Dziękuje bardzo bigos za pomoc masa w przełączniku jest i dochodzi ona do samego licznika według tego schematu więc wychodzi na to że problem leży w samym liczniku. Jak ktoś zna firmę albo kogoś kto naprawia liczniki z okolicy Wałbrzych Wrocław to będę wdzięczny.
-
T4Marcin
- Początkujący T4
- 5
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Vw t4
- Kontakt:
Witam.
Mam podobny problem, lecz po konsultacji ze specem od liczników, powiedział mi że to najprawdopodobniej wina licznika i trzeba będzie wymienić! Licznik do T4 z "dużym FIS-em" swoje kosztuje, ale można zaadaptować licznik z PASSAT - a i będzie śmigać. Gościu jest z Gliwic więc jak coś to mogę podrzucić namiary.
Pozdrawiam.
Mam podobny problem, lecz po konsultacji ze specem od liczników, powiedział mi że to najprawdopodobniej wina licznika i trzeba będzie wymienić! Licznik do T4 z "dużym FIS-em" swoje kosztuje, ale można zaadaptować licznik z PASSAT - a i będzie śmigać. Gościu jest z Gliwic więc jak coś to mogę podrzucić namiary.
Pozdrawiam.
-
mati1
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
A ten gość zrobi taki licznik na gotowo żeby tylko zamontować bo tam trzeba chyba coś w eprom zmieniać a w tym to jestem zielony?
-
T4Marcin
- Początkujący T4
- 5
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Vw t4
- Kontakt:
Tak.
To on właśnie mnie poinformował że z PASSAT-a podejdzie (po kilku przeróbkach).
Najlepiej się z nim skontaktować, a on już oceni czy można naprawić, czy licznik do wymiany.
To on właśnie mnie poinformował że z PASSAT-a podejdzie (po kilku przeróbkach).
Najlepiej się z nim skontaktować, a on już oceni czy można naprawić, czy licznik do wymiany.
-
Vwt3vwt4
- Początkujący T4
- 5
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
-
Vwt3vwt4
- Początkujący T4