Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Posiadam T4 z 2000r 2,5 TDI.
Mam problem ze światłami. Po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka światła mijania nie gasną. Przełącznik jest na 0. Odpiąłem włącznik świateł i wszystkie kostki pod stacyjką, niestety światła świecą nadal. Jedynie mogę je wyłączyć przez wyjęcie bezpiecznika od lewego i prawego światła mijania. Jest to wersja sprowadzona ze Skandynawii, więc światła włączają mi się automatycznie po zapłonie - może tu jest jakiś problem?
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam
Światła mijania nie gasną
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
krzychotnik
- Nowy T4
- 6
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Re: Światła mijania nie gasną
Prawdopodobnie masz zamontowany dodatkowy przekaźnik, który po przekręceniu stacyjki zapala światła mijania. Musiał się skleić. Szukaj dodatkowego przekaźnika.
-
krzychotnik
- Nowy T4
- 6
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Dziękuję za trafny trop. Rzeczywiście za skrzynką bezpieczników był dodatkowy przekaźnik. Wymieniłem na nowy i wszystko wróciło do normy.
-
srutowanieeu
- Nowy T4
- 7
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4 autopomoc
- Kontakt:
Witam czy możesz napisać o który przekażnik chodzi?krzychotnik pisze:Dziękuję za trafny trop. Rzeczywiście za skrzynką bezpieczników był dodatkowy przekaźnik. Wymieniłem na nowy i wszystko wróciło do normy.