Czesc wzystkim.Jestem tu nowy.kupiłem t4 multivan 102KM ,ACV.wiedziałem ze jest po stłuczce i ze swieci sie kontrolka poduszek,choc auto było juz blachcarsko naprawione.Po podłączeniu do vaga zobaczyłem błedy 588 i 589 tj. obie poduszki,595 ,zapapamietana kolizja i 532 napiecie zasilania,sygnał za mały.wymieniłem sterownik(kupiony z demobilu) i ten nie pokazał juz kolizji ale za to 65535 uszkodzony sterownik i1224 błednie zakodowany sterownik.Błedy nadal nie daja sie skasowac,kontrolka poduszki swieci.
Pytanie,czy to kwestia kodowania,czy tez moze byc tak ze ktos kupil podzuszke np.od golfa i mimo takiego samego wyglądu,nie wspołpracuje ze sterownikiem i vag jej nie wyłaczy,czy też kupiłem uszkodzony sterownik?
jest jeszcze jedna kwestia.Troche z innej beczki.pod zderzakiem mam dwupinowy czujnik temperatury do załączania pieca.czy ten czujnik odpowiada za wyswietlanie temp. na panelu klimy,czy tez do tego jest jakis inny,o którym nie wiem?
sterownik poduszek
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
jarek multi t4
- Nowy T4
- 7
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: mmultivan
- Kontakt:
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Re: sterownik poduszek
Spróbuj przekodować sterownik i powinno pomóc. https://www.t4-wiki.de/wiki/Airbag
Czujnik jest tylko od dogrzewacza - jest o tym na forum
Czujnik jest tylko od dogrzewacza - jest o tym na forum
-
jarek multi t4
- Nowy T4
- 7
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: mmultivan
- Kontakt:
Re: sterownik poduszek
Witaj Patrick,dziekuje bardzo za pomoc.link bardzo sie przydał.Odpowiadam troche póżno ale przez jakis czas nie miałem dostępu do kompa.Jeszcze raz dziekuję.