Zmęczenie materiału - Caravelle

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Thork
Nowy T4

Answers: 0
6
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: Caravelle
Kontakt:

Zmęczenie materiału - Caravelle

Nieprzeczytany post autor: Thork »

Witam wszystkich forumowiczów i dziękuje za przyjęcie <56> .

Od przeszło miesiąca stałem się posiadaczem Volkswagena Caravelle 2,5 TDI z 1998 roku bigsmile .
Zakupione auto "nosi slady użytkowania", niestety poprzedni właściciel nie obchodził się z nim zbyt łaskawie.
Na tą chwilę doprowadzona została do ładu część mechaniczna, czas na konserwacje podwozia, elektrykę i wnętrze.
Jeżeli chodzi o elektrykę wymieniłem już siłowniki centralnego zamka, jeden z wkładów zamka drzwi -jednak nadal nie działa jak trzeba, otworzenie drzwi od strony pasażera nie zawsze powoduje odryglowanie drzwi przesuwnych.
Kolejnym problemem jest deska rozdzielcza - zdjęcie. Poprzednik ponawiercał, pomontował różne gadżety które w tej chwili nie działają i tylko szpecą. Oprócz tego uszkodzone jest podświetlenie pokręteł nawiewów - światło nie jest rozprowadzane i nie podświetla pokręteł. Samo wnętrze też zostało zgwałcone. Pozostałe elementy kokpitu tez zostały zgwałcone - wyłamane zaczepy itd.
Czy można ten kokpit wymienić na ten z wersji po lifcie np. https://allegro.pl/oferta/vw-t4-transpo ... 8440095284
i uzbroić ten panel w elementy poliftowe ? Czy wtedy będę mógł włożyć tez radio/nawigacje 2 DIN ? Co się wiąże z taką wymianą ?
Kolejny problem jest obecne radio - wygląda na to że jest też cos popsute w stacyjce - nie potrafię tak podłączyć obecnego radia żeby wybudzało się i gasło razem w przekręcaniem zapłonu. Na ta chwile musze wypinać panel z ramki - denerwujące to jest trochę.
Poprzednik włożył jakiś moduł sterowania centralnym zamkiem bezprzewodowo - na ta chwile jest on niesprawny, chciałbym to tez uruchomić lub wymienić na nowy.

Czy jest na forum ktoś z mojej okolicy który zerknąłby, doradził a najlepiej podjął się doprowadzenia tego do ładu ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
robssons
Początkujący T4

6
Tematy: 4
Model:
Auto: T4 Caravelle
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Re: Zmęczenie materiału - Caravelle

Nieprzeczytany post autor: robssons »

witam
jestem w takiej samej sytuacji, po niedzieli robię mechanikę a w przyszłym tygodniu blacharkę.
interesuje mnie jak kolegę wymiana deski na poliftową
Wojti01
Forumowicz T4

15
Tematy: 4
Model:
Auto: t4
Opis: multivan generation
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 1 raz