Poduszki silnika i skrzyni 1.9 td
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Feikovsky
- Forumowicz T4
- 7
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Poduszki silnika i skrzyni 1.9 td
Witam
Walczę o pewnego czasu z bardzo głośnym stukanie przy zjeżdzaniu z kraweżnika lub po wjechaniu na dużą dziurę.Dodatkowo jest dużo objawów uszkodzonych poduszek tj. wibracje przy ruszania z obciążeniem, wibrowanie lewarka itp.
Próbowałem ruszać silnikiem pod maską, ale jest sztywny jak kamień, ani drgnie(można powiedzieć, że aż za bardzo).
Może mi ktoś powiedzieć ile jest poduszek w tym silniku i jakie to są poduszki(olejowe czy gumowe).Będę wdzięczny.
I jeżeli ktoś miałby schemat, gdzie są dokładnie.
Walczę o pewnego czasu z bardzo głośnym stukanie przy zjeżdzaniu z kraweżnika lub po wjechaniu na dużą dziurę.Dodatkowo jest dużo objawów uszkodzonych poduszek tj. wibracje przy ruszania z obciążeniem, wibrowanie lewarka itp.
Próbowałem ruszać silnikiem pod maską, ale jest sztywny jak kamień, ani drgnie(można powiedzieć, że aż za bardzo).
Może mi ktoś powiedzieć ile jest poduszek w tym silniku i jakie to są poduszki(olejowe czy gumowe).Będę wdzięczny.
I jeżeli ktoś miałby schemat, gdzie są dokładnie.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Poduszki silnika i skrzyni 1.9 td
To zależy jaki rocznik, silnik ze skrzynią wisi na poduszkach do podłużnic plus łapa reakcyjna do sanek. W sumie to 2 poduszki w tym jedna olejowa jak polift plus łapa dolna skrzyni
-
Feikovsky
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
2000r czyli po lift.
Rozumiem, że 2 poduszki, 1 łapa i 1 łapa skrzyni?
Rozumiem, że 2 poduszki, 1 łapa i 1 łapa skrzyni?
-
Feikovsky
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Więc tak z tego co czytałem prawa poduszka jest olejowa.Z tego co wyczytałem poduszka olejowa powinna pływać.Więc u mnie po próbie ruszania silnikiem na boki jest objaw taki, że silnik stoi na dębowo.Nie sposób nim ruszyć na bok, nawet odrobinę.Czy można stwierdzić na 100%, że poduszka olejowa jest padnięta?
I pytanie, czy łapy silnika kupuje się w całości czy można wybić tuleje i wymienić same tuleje?
I pytanie, czy łapy silnika kupuje się w całości czy można wybić tuleje i wymienić same tuleje?
-
Feikovsky
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Dziwne, wydaje mi się, że silnik powinien się ruszać choć odrobinę na boki.Porównywałem 1.6 hdi citroena, 2.0 E audi, 2.0 TDI audi.I każdy pływa sobie mniej lub bardziej.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Tak rusza się ale to na zasadzie wahadła, minimalnie bo trzyma go łapa do sanek
-
Feikovsky
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
A jeżeli zdemontuję poduszki lewą i prawą.Będę miał je w ręce to w jaki sposób ocenić, że nie nadają się(są zużyte)?
-
Feikovsky
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Prawa poduszka całkowicie zerwana.Jutro okaże się co było z lewą i łapą silnika.Ja innego mocowania nie widzę, jak jedna łapa pod silnikiem i 2 poduszki.
-
Feikovsky
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Kontakt:
Więc tak, prawa poduszka była całkowicie zerwana i miała zaciek, dzisiaj wymieniłem łapę na silniku(guma też się oddzieliła).Jeżeli mogę coś doradzić, dla osób które zastanawiają się czy mają dobre poduszki, to kupić wszystkie poduszki i łapy w sklepie z możliwością oddania.I teraz po kolei wyciągać i sprawdzać każdą.Jeżeli zerwana to do wymiany.Nie widzę innej opcji.Sama wymiana dość banalna, należy przygotować najlepiej podnośnik hydrauliczny, klucze i trochę chęci.Może też przydać się łom.