terminal (kostka) rozdzielczy?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
terminal (kostka) rozdzielczy?
Szanowni Uczeni w Prądach,
poszukuję jakiejś sprytnej kostki, do której doprowadzę "+" z aku jeden przewód i w miarę potrzeby będę podpinał do tego plusa kolejne odbiorniki. Coś na kształt terminali ulokowanych nad skrzynką przekaźnikową, czyli izolacyjnej samej w sobie (bez np. owijania taśmą izolacyjną) i jednocześnie szybkozłącznej dla kolejnego przewodu. Znalazłem w sieci kostki WAGO (na fotkach) ale ciężko kupić w detalu nie wiem jak się to będzie sprawować w automobilu.
Dla dociekliwych, chcących wiedzieć "do czego" odpowiadam: do zakończenia przewodu plusowego z drugiego akumulatora (pod fotelem), który doprowadziłem pod deskę i np. chciałbym na niego przepinać na postoju (odrębnymi pstrykami) wentylator nagrzewnicy tylnej i nadmuchu sufitowego.
poszukuję jakiejś sprytnej kostki, do której doprowadzę "+" z aku jeden przewód i w miarę potrzeby będę podpinał do tego plusa kolejne odbiorniki. Coś na kształt terminali ulokowanych nad skrzynką przekaźnikową, czyli izolacyjnej samej w sobie (bez np. owijania taśmą izolacyjną) i jednocześnie szybkozłącznej dla kolejnego przewodu. Znalazłem w sieci kostki WAGO (na fotkach) ale ciężko kupić w detalu nie wiem jak się to będzie sprawować w automobilu.
Dla dociekliwych, chcących wiedzieć "do czego" odpowiadam: do zakończenia przewodu plusowego z drugiego akumulatora (pod fotelem), który doprowadziłem pod deskę i np. chciałbym na niego przepinać na postoju (odrębnymi pstrykami) wentylator nagrzewnicy tylnej i nadmuchu sufitowego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
cebek
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: syncro long, króciak
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Re: terminal (kostka) rozdzielczy?
To może lepiej coś takiego? https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/ ... ia-650429/ Masz w tym panelu włączniki, bezpieczniki i jeszcze ładowarka usb gratis :P
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Koniec tego przewodu mam na wysokości prawego kolana na grodzi, więc nawet jakbym chciał to jest niemontowalne. :lol:
Chodzi mi wyłącznie o rozgałęźnik czyli kostkę w która po dołączeniu przewodu do jednego jej pinu jest on już połączony elektrycznie z resztą pinów w kostce
Chodzi mi wyłącznie o rozgałęźnik czyli kostkę w która po dołączeniu przewodu do jednego jej pinu jest on już połączony elektrycznie z resztą pinów w kostce
-
maxtz
- Aktywny T4
- 9
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 DIY POP-TOP
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 46 razy
- Kontakt:
Jaki jest przektój tego przewodu?
Jeżeli ma być to rozdzielane na przewody o mniejszym przekroju zasilające różne odbiorniki nailepiej było by zastosowć jakiś blok bezpiecznikowy.
https://allegro.pl/audiomedia-db5-4-blo ... um_allegro&
https://6.allegroimg.com/s512/01ab85/df ... fdd75f1886
Jeżeli ma być to rozdzielane na przewody o mniejszym przekroju zasilające różne odbiorniki nailepiej było by zastosowć jakiś blok bezpiecznikowy.
https://allegro.pl/audiomedia-db5-4-blo ... um_allegro&
https://6.allegroimg.com/s512/01ab85/df ... fdd75f1886
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
wchodzi 6mm2 a wychodziłyby góra 2,5. Ale mała kostka wielobezpiecznikowa to dobry kierunek jeśli tylko są rozgałęźne <england>